Ντυμένο με ιδιαίτερο καμουφλάζ που περιέχει ένα μεγάλο QR code και με φόντο το Βόρειο Σέλας εμφανίζεται το ανανεωμένο Volkswagen Touareg στις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του.

H γερμανική εταιρία παρουσίασε την υφιστάμενη γενιά του Touareg πριν από πέντε χρόνια και επέλεξε να το αναβαθμίσει, αντί να μεταβεί στην επόμενη γενιά του, όπως ορίζει συνήθως το χρονοδιάγραμμα ζωής ενός μοντέλου. Παρατηρώντας την όψη του φρεσκαρισμένου Touareg βλέπουμε ότι υιοθετεί όπως και άλλα μοντέλα της Volkswagen μια φωτιζόμενη μπάρα στη μάσκα, η οποία πλαισιώνει το λογότυπο της εταιρίας.

Παράλληλα, απέκτησε νέους matrix προβολείς με 38.400 micro LED και δυνατότητα προβολής καθοδήγησης λωρίδας. Πατάει σε νέες μαύρες ζάντες 21 ιντσών πίσω από τις οποίες διακρίνουμε τις μπλε δαγκάνες με το έμβλημα της κορυφαίας έκδοσης R. Τεχνολογίας Led είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ το σήμα της Volkswagen στην πόρτα του χώρου αποσκευών είναι πλέον φωτιζόμενο. Αλλαγές αναμένονται και στη σχεδίαση των προφυλακτήρων, ανάλογα με την εκάστοτε εξοπλιστική έκδοση.

Σύμφωνα με τη Volkswagen στη φαρέτρα του ανανεωμένου Touareg υπάρχει σύστημα τετραδιεύθυνσης (εξαίρεση η έκδοση R), ένας αισθητήρας τοποθετημένος στην οροφή για τη μέτρηση του πρόσθετου βάρους (έως 100 κιλά) στην αυτόματη ρύθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ευστάθειας και αναβαθμισμένη προαιρετική αερανάρτηση.

Η γκάμα κινητήρων πετρελαίου του ανανεωμένου Touareg περιλαμβάνει τον V6 των 3.0 λίτρων TDI, ενώ από πλευράς βενζινοκινητήρων το «παρών» θα δίνει ο V6 των 3.0 λίτρων. Οι plug – in υβριδικές εκδόσεις θα διαθέτουν μπαταρία χωρητικότητας 14.3 kWh που υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χλμ. Σε κάθε περίπτωση στάνταρ θα είναι το σύστημα τετρακίνησης 4Motion και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Πρεμιέρα το ανανεωμένο Touareg θα κάνει τον ερχόμενο Μάιο.

Διαβάστε περισσότερα