H Volkswagen, πιστή στο χρονοδιάγραμμά της, αποκάλυψε το ανανεωμένο Touareg τρίτης γενιάς. Το «ταξίδι» του Touareg ξεκίνησε το 2002 όταν έγινε το πρώτο SUV της γερμανικής εταιρίας, ενώ σήμερα αποτελεί τη ναυαρχίδα στην πληρέστατη και δημοφιλή της σχετική γκάμα. Σύμφωνα με τη Volkswagen, από τότε έχουν πουληθεί συνολικά πάνω από 1,13 εκατομμύρια Touareg.

Οι αλλαγές στην εξωτερική του εικόνα έχουν κάνει πιο αιχμηρό το Touareg, ενώ στο μπροστινό τμήμα επεμβάσεις εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα, στη μάσκα και στον προφυλακτήρα. Εγκαινιάζει τους εμπρός προβολείς IQ. Light HDmatrix που ενσωματώνουν συνολικά 38.400 microLED, με τη Volkswagen να μιλάει για ένα από τα καλύτερα συστήματα φωτισμού στον κόσμο, ενώ ανακοινώνει ότι θα τοποθετηθούν και σε μικρότερα SUV της. Παρατηρήστε επίσης τη φωτιζόμενη λεπτή μπάρα στη μάσκα, η οποία πλαισιώνει το λογότυπο της Volkswagen.

Τεχνολογίας Led είναι και τα πίσω φώτα, ενώ το έμβλημα της Volkswagen στην πόρτα του χώρου αποσκευών είναι πλέον φωτιζόμενο με κόκκινο χρώμα, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε μοντέλο της στην Ευρώπη, καθώς κάτι τέτοιο μέχρι τώρα επιτρέπονταν μόνο σε αγορές όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ.

Στα ενδότερα του ανανεωμένου Touareg το επονομαζόμενο «Innovision Cockpit» περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων «Discover Pro Max» με ενσωματωμένη πλοήγηση. Οι θύρες USB-C επιτρέπουν ταχύτερη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών όπως smartphone, tablet ή laptop, καθώς από 15 Watt προσφέρουν πλέον 45 Watt. Τα υποβραχιόνια και τα πάνελ της κεντρικής κονσόλας ντύνονται με πιο μαλακά υλικά, έπειτα από αιτήματα πελατών που δέχτηκε η Volkswagen.

Το ανανεωμένο Touareg εξοπλίζεται επίσης με σύστημα τετραδιεύθυνσης, με αισθητήρα τοποθετημένο στην οροφή για τη μέτρηση του πρόσθετου βάρους (έως 100 κιλά) στην αυτόματη ρύθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ευστάθειας (ESC) και αναβαθμισμένη προαιρετική αερανάρτηση.

To ισχυρότερο plug-in υβριδικό Touareg Re Hybrid απαρτίζεται από V6 κινητήρα 3.0 λίτρων, ηλεκτρικό μοτέρ, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και μπαταρία χωρητικότητας 17.9 kWh. Συνδυαστικά παράγει 462 ίππους, ενώ προσφέρει 47 χλμ. αυτονομίας με ηλεκτρική ενέργεια.

Η δύναμή του εκφράζεται και με την εξωτερική του εικόνα, η οποία ξεχωρίζει με ζάντες 20 ιντσών, πίσω από τις οποίες ξεχωρίζουν οι μπλε δαγκάνες των φρένων με αποτυπωμένο σε ασημί χρώμα το λογότυπο R, ενώ προβάλλεται επίσης φωτιζόμενο στην άσφαλτο από το κάτω τμήμα των πλευρικών καθρεπτών

Στην παλέτα για το αμάξωμά του περιλαμβάνεται, εκτός από την παραδοσιακή μπλε απόχρωση «Lapiz Blue Metallic», και η νέα ματ γκρι απόχρωση «Silicon Gray Matt», οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στα Touareg Re Hybrid και Touareg R-Line. Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Touareg Re Hybrid συναντάμε μπλε πινελιές, πανοραμική ηλιοροφή, δερμάτινα καθίσματα σε σχέδιο «Vienna», αυτόματο κλιματισμό τεσσάρων ζωνών και μαρσπιέ με φωτιζόμενο το λογότυπο R.

Στην γκάμα του Touareg υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας, δύο πετρελαιοκινητήρες και δύο plug-in υβριδικά συστήματα, ενώ σε κάθε περίπτωση στάνταρ είναι το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης 4 Motion.

Οι προ-πωλήσεις του Touareg Re Hybrid θα ξεκινήσουν στις 22 Ιουνίου και του απλού Touareg ξεκίνησαν από 25 Μαΐου, με τιμές που αρχίζουν από 69.200 ευρώ στην αγορά της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα