Η Volkswagen γιορτάζει τα 20 χρόνια από το λανσάρισμα του Touareg παρουσιάζοντας την έκδοση Touareg “Edition 20”. H έκδοση αυτή θα εμπλουτίσει την γκάμα του μοντέλου από τα μέσα του Ιουνίου 2022. Το μοντέλο που είναι ένα από τα πιο πετυχημένα της γερμανικής εταιρείας έχει πωλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Τα αποκλειστικά εξωτερικά γνωρίσματα της ειδικής έκδοσης περιλαμβάνουν εντελώς νέα βαφή με την ονομασία Meloe Blue όπως επίσης και τις γυαλισμένες ζάντες Bogota διαμέτρου 20 ιντσών, οι οποίες είναι αποκλειστικά διαθέσιμες μόνο για το επετειακό μοντέλο. Τον πιο δυναμικό χαρακτήρα του αμαξώματος υπογραμμίζουν τα φιμέ πλευρικά και πίσω παράθυρα, τα πίσω φώτα LED με απόχρωση έντονου κόκκινου, και το σήμα “Edition 20” στη μεσαία κολόνα. Παράλληλα, το περίγραμμα των θόλων των τροχών αλλά και το πίσω diffuser είναι βαμμένα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Στο εσωτερικό περιλαμβάνει δερμάτινο σαλόνι με όμορφες λεπτομέρειες. Με την είσοδο των επιβατών τους υποδέχεται ένα καλωσόρισμα με τη φωτεινή ένδειξη του λογότυπου “Edition 20”, ενώ υψηλής ποιότητας δέρμα Sanova καλύπτει τα καθίσματα με ειδική ραφή καπιτονέ και νήματα σε μπεζ χρώμα.

Yπάρχουν τέσσερις επιλογές σε κινητήρες. Αυτοί είναι οι: 3.0 V6 TDI με 231 ίππους και 500 Nm ροπή (1), 3.0 V6 TDI με 286 ίππους και 600 Nm ροπή, 3.0 V6 TSI με 340 ίππους και 450 Nm ροπή και έναν plug-in hybrid V6 TSI με συνδυαστική ισχύ 381 ίππων και 600 Nm ροπή. Και οι τέσσερις κινητήρες μεταδίδουν την κίνηση στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.