Η Volkswagen ξεκινάει το σταδιακό «unboxing» του νέου Transporter, το οποίο βγαίνει μέσα από ένα κοντέινερ φορώντας καμουφλάζ.

Εντελώς «γυμνό» το Transporter έβδομης γενιάς υπόσχεται να εμφανιστεί την άνοιξη του 2024, όταν θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Η γερμανική εταιρία δηλώνει ότι το νέο Transporter θα καλύπτει κάθε ανάγκη, καθώς θα διαθέτει μια πλούσια γκάμα, η οποία θα περιέχει πετρελαιοκινητήρες TDI με διαθέσιμη τετρακίνητη επιλογή 4Motion, plug-in υβριδικό σύστημα (e-Hybrid) και αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση (e-Transporter).

Παράλληλα, το νέο Transporter θα διατίθεται με δυο μήκη και ύψη, ως κλειστό βαν (Kombi), διπλοκάμπινο με ανοιχτή καρότσα και για μεταφορά επιβατών (Caravelle). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο Transporter θα ανεγερθεί στην πλατφόρμα του Transit Custom, στο πλαίσιο συνεργασίας της Volkswagen με τη Ford για τα επαγγελματικά τους οχήματα, ενώ θα υπάρχουν ανάμεσά τους και ορισμένοι σχεδιαστικοί κοινοί παρονομαστές. Ωστόσο, μοιάζει και με το Multivan, το οποίο αποκαλύφτηκε το 2021, αλλά αυτό βασίζεται στην πλατφόρμα ΜQB της Volkswagen.

Το Transit Custom πιθανότατα θα προσφέρει στο νέο Transporter και τη γκάμα κινητήρων του, η οποία περιλαμβάνει δίλιτρο EcoBlue πετρελαιοκινητήρα (110, 136, 150 και 170 ίππων) που συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 8αρι. Η plug-in υβριδική έκδοση του Transit Custom παντρεύει βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων και μπαταρία χωρητικότητας 11,8 kWh, η οποία με μια πλήρη φόρτιση υπόσχεται αυτονομία 57 χλμ. αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο E-Transit Custom χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα 136 ή 217 ίππων, σε κάθε περίπτωση η πλούσια ροπή ανέρχεται στα 415 Νm, ενώ η μπαταρία, χωρητικότητας 74 kWh, εξασφαλίζει αυτονομία 380 χλμ.

Διαβάστε ακόμη: