Η Volkswagen θα μπορούσε να περικόψει θέσεις εργασίας διοικητικού προσωπικού ως μέρος του προγράμματος μείωσης του κόστους ύψους €10 δισ. έως το 2026, ανέφερε σήμερα σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη podcast με πηγές της εταιρείας.

Οι δαπάνες διοικητικού προσωπικού πρόκειται να μειωθούν κατά 1/5 έως το 2026, με τις μειώσεις προσωπικού πιθανότατα μέρος των μέτρων, ανέφερε η Handelsblatt, επικαλούμενη το εσωτερικό podcast με τον επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού Gunnar Kilian και τον επικεφαλής της μάρκας Thomas Schaefer.

Η Volkswagen απασχολεί σχεδόν 40.000 διοικητικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της μάρκας και του Ομίλου, ανέφερε η Handelsblatt, η οποία πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με το συνδικάτο των εργαζομένων. Η Volkswagen δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Η μάρκα επιβατικών αυτοκινήτων της Volkswagen δήλωσε τον Ιούνιο ότι θα εφαρμόσει μέτρα εξοικονόμησης και μείωσης κόστους ύψους €10 δισ ευρώ έως το 2026 για να πετύχει στόχο απόδοσης πωλήσεων 6,5%. Τα βασικά μέτρα, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να εφαρμοστούν μέχρι τον Οκτώβριο, αναμένεται να καθοριστούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε ακόμη: