Την προσαγωγή του Αντώνη Ξένου, συζύγου της ηθοποιού και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Ελένης Γερασιμίδου, και της κόρης τους Αγγελικής Ξένου καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι οι δύο τους προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων επειδή πέρασαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ακόμη τις «τρομοκρατικές πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στον ελληνικό λαό και όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη».

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή.

Η αστυνομία φέρεται να ακινητοποίησε το αυτοκίνητο στο ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, λίγο πριν τη ΓΑΔΑ. Οι δυο ηθοποιοί δήλωσαν την ταυτότητά τους και έγινε εξακρίβωση του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα.

Καταγγέλλουν μάλιστα ότι τους αφαίρεσαν και τα κινητά για να κοπεί κάθε επικοινωνία.Μόλις έγινε γνωστή η προσαγωγή των δυο ηθοποιών, υπήρξε παρέμβαση του ΚΚΕ για να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι, ενώ στη ΓΑΔΑ μετέβη και ομάδα δικηγόρων. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά τις 2.30 μ.μ.

Διαβάστε ακόμη: