H Volkswagen προχωράει με γοργά βήματα προς την ηλεκτροκίνηση, ωστόσο δε ξεχνάει τους petrol heads, μεγάλη μερίδα των οποίων έχει ταυτιστεί με τα GTΙ μοντέλα της.

Η γερμανική εταιρία, λοιπόν, γιορτάζει την 25η επέτειο του ισχυρότερου Polo GTI, με μια ειδική και συνάμα συλλεκτική έκδοση. Για την ιστορία να πούμε ότι η έκδοση GTI προστέθηκε για πρώτη φορά το 1998 στην γκάμα του Polo τρίτης γενιάς, με την παραγωγή της να μη ξεπερνά τα 3.000 αντίτυπα, τα οποία εξαντλήθηκαν.

Η επόμενη έκδοση GTI του Polo εμφανίστηκε αρκετά χρόνια αργότερα το 2006, έπειτα το 2010, το 2014 και το 2021 η υφιστάμενη. Σήμερα θα γνωρίσουμε το νέο Polo GTI Edition 25, το οποίο θα διατεθεί σε μόλις 2.500 αντίτυπα.

Οπτικά ξεχωρίζει με μια σειρά από στιλιστικές λεπτομέρειες, ενώ στην παλέτα του αμαξώματος προστέθηκε η νέα γκρι απόχρωση ονόματι «Ascot Grey».

Πατάει σε νέες αποκλειστικές μαύρες γυαλιστερές ζάντες Adelaide 18 ιντσών, πίσω από τις οποίες διακρίνονται οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, ενώ με μαύρο χρώμα έχει βαφτεί η οροφή και τα καλύμματα των πλευρικών καθρεπτών, προσδίδοντας μια ακόμα πιο σπορτίφ αμφίεση. Παρατηρήστε ακόμα, τα αυτοκόλλητα με τον αριθμό 25 χαμηλά στις πίσω πόρτες, το κυψελοειδές πλέγμα της μάσκας και τις επιχρωμιωμένες εξατμίσεις.

Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάμε το λογότυπο GTI στις πλάτες των εμπρός σπορ καθισμάτων, τα οποία είναι επενδυμένα με μαύρο και κόκκινο δέρμα. Παράλληλα στα μαρσπιέ των θυρών υπάρχει η ένδειξη «One of 2500», υπενθυμίζοντας το συλλεκτικό του χαρακτήρα. Ο αριθμός 25 αναγράφεται και στη βάση του δερμάτινου πολυλειτουργικού τιμονιού, ενώ υπάρχουν άφθονα κόκκινα διακοσμητικά ένθετα και κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών που υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων Ready 2 Discover.

Υπενθυμίζουμε ότι το Polo GTI τροφοδοτείται από δίλιτρο βενζινοκινητήρα TSI, απόδοσης 207 ίππων και 320 Nm ροπής, επιτρέποντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 6,5 δευτ. Σημειώνεται ότι το νέο Polo GTI Edition 25 διαθέτει στάνταρ σπορ ανάρτηση, η οποία χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά.

Σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS, εξασφαλίζει βελτιωμένη πρόσφυση και ακόμα πιο δυναμικό χειρισμό του οχήματος. Στάνταρ είναι επίσης οι IQ.LIGHT LED matrix προβολείς με Dynamic Light Assist και Led φώτα ημέρας.

Το νέο Volkswagen Polo GTI Edition 25 θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου, με τιμή 35.205 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα