Σήμερα (07/12), ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία θα αγωνισθεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων της, «χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα», ενώ, επεσήμανε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία «ίσως διαρκέσουν πολύ καιρό».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η Δύση αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως κράτος δεύτερης κατηγορίας, χωρίς δικαίωμα ύπαρξης», μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε, ακόμη, ότι ακόμη δεν υπάρχει ανάγκη πρόσκλησης νέων Ρώσων εφέδρων, προκειμένου να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Από 300.000 Ρώσους εφέδρους που επιστρατεύθηκαν στο πλαίσιο της επιστράτευσης τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι 150.000 αναπτύχθηκαν στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», προσέθεσε, σημειώνοντας πως «οι 77.000 βρίσκονταν σε μάχιμες μονάδες και οι υπόλοιποι, εκτελούν αμυντικά καθήκοντα».

Τα κενά της ρωσικής αεράμυνας βρίσκονται στο προσκήνιο

Η τοποθέτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ακολουθεί την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, στην οποία τονίσθηκαν τα κενά της ρωσικής αεράμυνας· είχαν προηγηθεί επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε δύο ρωσικές στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις, μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα.

Διαβάστε ακόμη: