Ο Όμιλος Kering SA, στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται η Gucci, θα ξοδέψει περίπου 1,3 δισ. ευρώ για ένα ακίνητο στον πιο εμπορικό δρόμο του Μιλάνου.
Ο γαλλικός οίκος πολυτελείας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αγοράζει το πενταόροφο κτίριο επί της Via Monte Napoleone 8 από θυγατρική της Blackstone Property Partners Europe.

Το ακίνητο του 18ου αιώνα διαθέτει περισσότερα από 5.000 τετραγωνικά μέτρα που μπορούν να αξιοποιηθούν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά ακίνητα στον φημισμένο δρόμο, σύμφωνα με την Kering.

Στο κτίριο στεγάζεται ήδη κατάστημα της Cova, της ιταλικής αλυσίδας καφέ που ανήκει στην LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, καθώς και η Prada.
Η Via Monte Napoleone είναι ένας από τους πιο ακριβούς δρόμους στον κόσμο με καταστήματα κορυφαίων ειδών μόδας, κοσμημάτων και υποδημάτων.

Σημειωτέον ότι τον περασμένο Ιανουάριο η Kering είχε προχωρήσει στην αγορά ενός κτιρίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν έναντι 963 εκατ. δολαρίων.
Η Kering με έδρα το Παρίσι, η οποία αντλεί τα δύο τρίτα των κερδών της από το εμπορικό σήμα Gucci, χαρακτήρισε την επένδυση στο Μιλάνο μέρος μιας «επιλεκτικής στρατηγικής στο real estate με στόχο την εξασφάλιση περιζήτητων τοπόσημων για τις ετικέτες της».

Η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει να διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της με «βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο στόχο να διατηρήσει μερίδιο σε προνομιακά περιουσιακά στοιχεία μαζί με άλλους επενδυτές».

Η Kering θα αγοράζει «εξαιρετικά» κτίρια σε περιορισμένο αριθμό πόλεων μόνο εάν δημιουργούν αξία για τις ετικέτες του ομίλου, δήλωσε τον Φεβρουάριο ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Jean-Marc Duplaix. Ο Duplaix ανέφερε ότι η Kering διαθέτει περίπου 1.800 καταστήματα πώλησης, αλλά είναι ιδιοκτήτρια μόνο τριών, τα οποία αποτελούν και «ναυαρχίδες» του. Στόχος του ομίλου γίνει κάτοχος έως και 15 κτιρίων, πρόσθεσε.

Ο Duplaix δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία διερευνά συνεργασίες με χρηματοπιστωτικά κεφάλαια για να γίνει «πιο ευέλικτη» ως προς της έκθεσή της σε ακίνητα, ενώ δεν σχεδιάζει την κατασκευή κτιρίων.

Διαβάστε ακόμη: