Ήταν 1972 όταν ο Maurizio Gucci μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί στην εταιρεία Gucci μαζί με τον θείο του Aldo. Ο Maurizio, ανιψιός του ιδρυτή του οίκου μόδας, Guccio Gucci, επέλεξε τότε να μείνει στους δύο τελευταίους ορόφους του Ολυμπιακού Πύργου της Νέας Υόρκης, σε ένα υπερπολυτελές ρετιρέ με οκτώ υπνοδωμάτια.

Το εντυπωσιακό ακίνητο έχει περάσει σήμερα στα χέρια των αδερφών Alessandra και Allegra Gucci, οι οποίες αποφάσισαν πως έφτασε η στιγμή να αλλάξει ιδιοκτήτη. Έτσι, δεν έχασαν την ευκαιρία να του βάλουν πωλητήριο με την τιμή του να φτάνει τα 35 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Ryan Serhant του μεσιτικού γραφείου Serhant.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα καταλαμβάνει δύο ορόφους, τον 50ο και τον 51ο, και έχει συνολική επιφάνεια 800 τετραγωνικά μέτρα, προσφέροντας εκπληκτική θέα στην πόλη. Από τις τζαμαρίες του μπορεί να δει κανείς το Empire State Building, την πλατεία Rockefeller, το Κτίριο Κράισλερ και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου.

Βρίσκεται μέσα στον Ολυμπιακό Πύργο της Νέας Υόρκης, στην εμβληματική Πέμπτη Λεωφόρο, έχει ταβάνια ύψους σχεδόν 5 μέτρων και μεγάλες τζαμαρίες που ξεκινούν από το πάτωμα και φτάνουν μέχρι το ταβάνι, χαρίζοντας μια πραγματικά μαγευτική θέα.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν δύο σπειροειδείς σκάλες και δύο ιδιωτικοί ανελκυστήρες που οδηγούν απευθείας στα διαμερίσματα. Τα οκτώ υπνοδωμάτια βρίσκονται στον 50ο όροφο, μαζί με οκτώ μπάνια και άλλα δύο WC. Οι δύο κύριες σουίτες του προσφέρουν όλες τις ανέσεις, όπως μπανιέρα με υδρομασάζ και σάουνα, και καθένα από τα υπόλοιπα υπνοδωμάτια έχει ιδιωτικό μπάνιο.

Στον 51ο όροφο υπάρχει το σαλόνι, δύο τραπεζαρίες, μια βιβλιοθήκη με ξύλινη επένδυση, μια τεράστια αίθουσα ψυχαγωγίας και κινηματογράφου με φεγγίτες που βλέπουν κατευθείαν στον ουρανό της Νέας Υόρκης και το μοναδικό πραγματικό τζάκι που λειτουργεί σε όλο το κτίριο. Επίσης, υπάρχει ένα γυμναστήριο, μια κουζίνα προσωπικού και μια δεύτερη κουζίνα με παράθυρα που βλέπουν στο Empire State Building.

Όσο για τον Ολυμπιακό Πύργο, θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι ένα από τα πιο πολυτελή και εντυπωσιακά κτίρια στη Νέα Υόρκη. Η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από τον Αριστοτέλη Ωνάση και σχεδιάστηκε από το παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Skidmore, Owings & Merrill. Στους 51 ορόφους του υπάρχουν εμπορικά γραφεία, αλλά και 225 πολυτελή διαμερίσματα.

Διαβάστε ακόμη: