Ανακαλεί οχήματα για λόγους ασφαλείας, ο διευθύνων σύμβουλός της φέρεται να έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα με τα ναρκωτικά, ώστε οι φίλοι του στο διοικητικό συμβούλιο θέλουν να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης, και ο ανταγωνισμός σε εσωτερικό και εξωτερικό κλιμακώνεται.

Ο λόγος για την Tesla, η οποία μπήκε «με το αριστερό» στο 2024 και η μετοχή της έχει χάσει περίπου 24% μόνο από την αρχή του Ιανουαρίου.

Μάλιστα, η μετοχή έχει τη χειρότερη επίδοση μέχρι στιγμής στον δείκτη S&P 500, ο οποίος κατά τα άλλα έχει σημειώσει άνοδο τουλάχιστον 4% το 2024.

Πρόκειται μάλιστα για χειρότερη επίδοση από τη μετοχή της Boeing, η οποία καθήλωσε μια ολόκληρη σειρά αεροσκαφών μετά την αποκόλληση του παραθύρου στην πτήση της Alaska Airlines.

Επίσης η μετοχή της Tesla έχει χειρότερη επίδοση και από την Etsy, μια από τις πολλές εταιρείες τεχνολογίας που προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, καθώς «έσκασε» η φούσκα της πρωτοφανούς ζήτησης της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των ετήσιων αποτελεσμάτων, η Tesla δήλωσε ότι οι επιδόσεις της εξαρτώνται «σε μεγάλο βαθμό από τις υπηρεσίες του Elon Musk, του Technoking της Tesla (όπως αυτοαποκαλείται, εννοώντας ότι είναι επικεφαλής τεχνολογίας στην εταιρεία) και Διευθύνοντος Συμβούλου μας».

Αυτό είναι προνόμιο όταν «έχει βγάλει πράγματι πολλά χρήματα για πολλούς μετόχους και θα του έφτιαχναν ευχαρίστως ένα χρυσό άγαλμα και όποια άλλα χαζά πράγματα μπορεί να θέλει με αντάλλαγμα έστω και ένα ψήγμα της επιχειρηματικής του προσοχής». όπως το έθεσε ο Matt Levine, αρθρογράφος του Bloomberg.

Ωστόσο, είναι αρνητικό όταν η συμπεριφορά του έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση της κεφαλαιοποίησης της Tesla κατά τουλάχιστον 200 δισ. δολάρια, σχολιάσει το quartz.

Διαβάστε ακόμη: