H Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών, αλλά και του Ηλία Κασιδιάρη, όσον αφορά την υπόθεση που σχετίζεται με τους Σπαρτιάτες.

Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος οι 11 βουλευτές, της ηθικής αυτουργίας σε αυτό ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ κατηγορούμενος βρίσκεται και ένας δικηγόρος για συνέργεια στην εξαπάτηση των ψηφοφόρων.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, έχει καταλήξει -κατά πληροφορίες- ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώ ήταν έγκλειστος λόγω της καταδίκης του για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, υπήρξε ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών και καθοδηγητής των υποψηφίων βουλευτών με τους οποίους είχε συχνές επαφές. Ως προς το δικηγόρο, Σωτήριο Μεταξά, φαίνεται πως προέκυψαν στοιχεία ότι είχε επαφές με τον Ηλία Κασιδιάρη κι ότι ήταν ο ενδιάμεσος για τις συνεννοήσεις με τους τότε υποψήφιους βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Ως προς τους βουλευτές -νυν και πρώην- για τους οποίους ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης, πρόκειται για τους: Αθ. Χαλκιάς, Χαρ. Κατσιβαρδας, Γ. Μανουσος, Αλ. Ζερβέας, Ιω. Δημητροκάλλης, Διον. Βαλτογιάννης, Γ. Ασπιώτης, Μιχ. Γαυγιωτάκης, Ιω. Κοντής, Π. Δημητριάδης και Κων. Φλώρος (νυν ανεξάρτητος βουλευτής).

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την εισαγγελική έρευνα ήταν οι δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος κατήγγειλε «Greek Mafia» και “Koza Nostra”, καθώς όπως είχε πει, τελέστηκαν παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Διαβάστε ακόμη: