Η Εθνική ομάδα φαίνεται ότι βρίσκει σιγά σιγά τον δρόμο της. Μετά την ισοπαλία που είχε πάρει προ διμήνου από την Ισπανία, ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι ανταγωνιστική. Κόντρα σε μια κορυφαία ομάδα, όπως το Βέλγιο, που προετοιμάζεται για το Euro, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι «κοίταξε στα μάτια» τον σπουδαίο αντίπαλό της και στο τέλος ανταμείφθηκε με την ισοπαλία (1-1).

Εξαιρετικό ξεκίνημα από την Εθνική μας ομάδα στο παιχνίδι. Μόλις στο 3’ ο Μασούρας δεν κατάφερε να σκοράρει από θέση τετ-α-τετ, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Μινιολέ πρόλαβε τον Παυλίδη και απομάκρυνε. Στα… καπάκια ο πορτιέρε του Βελγίου έδιωξε το σουτ του Μπακασέτα. Η Ελλάδα ήταν ανώτερη, αλλά σιγα-σιγά οι τυπικά γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς. Ο Βλαχοδήμος στο 14′ έβγαλε το εξ επαφής πλασέ του Λουκάκου, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 20’ όταν ο Αζάρ με τον Καράσκο… έκρυψαν την μπάλα και ο πρώτος την εμφάνισε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Βέλγοι είχαν πάρει τα ηνία, ταλαιπωρούσαν την Ελλάδα από τα δεξιά με τους ασταμάτητους Μενιέ, Ντοκού και βρίσκονταν συχνά σε θέση επίθεσης, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες που θα ανέβαζαν τον δείκτη του σκορ. Η κυριαρχία της ομάδας του Μαρτίνεθ ήταν εμφανέστατη, έβγαζαν ποιότητα και αυτοματισμούς στο γήπεδο για να αγγίξουν το 2-0 στο 36’ όταν ο Αζάρ από πλεονεκτική θέση βρήκε την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού.

Η Ελλάδα κυνήγησε το γκολ και το βρήκε, με τον Μασούρα στο 66′ να εκτελεί το φάουλ, τον Παπαδόπουλο με κεφαλιά ψαράκι να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο Τζαβέλλας ήταν εκεί για το ριμπάουντ και το 1-1 κάτω από έντονους πανηγυρισμούς. Ένα τέρμα που έριξε τον ρυθμό, όπως και οι αλλαγές των δύο προπονητών και το cooling break με τις δύο ομάδες να μην φτιάχνουν… μισή φάση στο τελευταίο εικοσάλεπτο και τα πράγματα να μένουν ως έχουν μέχρι το φινάλε!

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90′ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82′ Τίλεμανς), Μπογιατά, Ντεναγιέρ, Μενιέ, Ντεντονκέρ, Πρατ, Αζάρ (74′ Τροσάρντ), Ντοκού (46′ Μέρτενς), Καράσκο (74′ Σαντλί), Λουκακού (46′ Μπατσουαγί).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80′ Σάλιακας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (60′ Κούτρης), Μπουχαλάκης (69′ Ζέκα), Γαλανόπουλος (69′ Σιώπης), Μασούρας, Μπακασέτας (80′ Μάνταλος), Γιαννούλης, Παυλίδης (60′ Πέλκας).