Χθες το βράδυ (24/11), πέθανε ένας άστεγος κοντά στην κιονοστοιχία του Αγίου Πέτρου. Αναφορικά με το γεγονός, το Βατικανό προέβη σήμερα (25/11) σε επίσημη τοποθέτηση, διά στόματος του Διευθυντή του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος έμαθε με θλίψη για τον θάνατο του Μπάρκχαρντ Σέφλερ. Ο Μπάρκχαρντ γεννήθηκε το 1961 στη Γερμανία και έζησε στο δρόμο της Ρώμης, ακολουθούμενος από τις δραστηριότητες φιλανθρωπίας και βοήθειας της Υπηρεσίας Φιλανθρωπίας. Δυστυχώς, οι τελευταίες νύχτες με κρύο και βροχή επιδείνωσαν την ευάλωτη κατάσταση της υγείας του, η οποία ήταν ήδη σημαδεμένη από τη ζωή στους δρόμους», υπογραμμίσθηκε το ανακοινωθέν.

Ο Ματέο Μπρούνι επεσήμανε πως «στην προσευχή του, ο Πάπας θυμάται τον Μπάρκχαρντ και όλους εκείνους που αναγκάζονται να ζουν άστεγοι στη Ρώμη και σε όλο τον κόσμο, και καλεί τους πιστούς να τον ακολουθήσουν.

Ο Αποστολικός Εκλέκτορας, Καρδινάλιος Κραγιέφσκι, που βρίσκεται στην Ασίζη για προσκύνημα, εμπιστεύεται τον Μπάρκχαρντ στις πρεσβείες του Αγίου Φραγκίσκου».

Διαβάστε ακόμη: