Η πτήση που μετέφερε τη σορό της Βασίλισσας στο Λονδίνο από το Εδιμβούργο, ήταν αυτή με τις περισσότερες παρακολουθήσεις ίχνους, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ιστοσελίδα Flightradar24.

Συνολικά περίπου έξι εκατομμύρια χρήστες της ιστοσελίδας επιχείρησαν να «ακολουθήσουν» την πορεία της συγκεκριμένης πτήσης από το Εδιμβούργο προς την αεροπορική βάση του Νορτχολτ, από τη στιγμή που το αεροσκάφος βρέθηκε στον αέρα. Ωστόσο, η πλατφόρμα δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στον όγκο των επισκεπτών.

Μάλιστα, το Flightradar24, που είναι ουσιαστικά μία εφαρμογή που επιτρέπει την παρακολούθηση των ιχνών πτήσης αεροσκαφών, αναφέρει ότι η υπερβολική κίνηση προς την ιστοσελίδα ουσιαστικά «προκάλεσε διακοπές στη λειτουργία του».

Τα επίσημα στοιχεία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εφαρμογής πάνω από 4,79 εκατομμύρια άνθρωποι τελικά κατάφεραν να παρακολουθήσουν τελικά το ίχνος της πτήσης από την ιστοσελίδα και την αντίστοιχη εφαρμογή, ενώ άλλοι 296.000 «παρακολούθησαν» μέσω της μετάδοσης από την πλατφόρμα του YouTube.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ ανήκει στην πτήση που μετέφερε την Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, τον περασμένο μήνα, της οποίας το ίχνος παρακολουθήθηκε από 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους στο Flightradar24.

Κωδικός πτήσης Kittyhawk

Για τη μεταφορά της σορού της Βασίλισσας χρησιμοποιήθηκε ένα μεταγωγικό της Βασιλικής Αεροπορίας, τύπου C-17 Globemaster, ενώ ο κωδικός κλήσης της πτήσης ήταν Kittyhawk, δηλαδή ο ίδιος που χρησιμοποιούνταν από όλες τις στρατιωτικές πτήσεις στις οποίες επέβαινε εν ζωή η Ελισάβετ.

«Μη αναμενόμενη η επισκεψιμότητα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτήση Πελόζι προς την Ταϊβάν υποχρέωσε το Flightradar24 να λάβει μέτρα ώστε η πλατφόρμα να είναι σταθερή και να μπορέσει να υποστηρίξει ανάλογες περιπτώσεις υψηλής επισκεψιμότητας.

Παρόλα αυτά, η τόσο «άμεση και μαζική είσοδος επισκεπτών» για την τελευταία πτήση της σορού της Ελισάβετ «ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε», αναφέρουν οι δημιουργοί του Flightradar24 στο BBC. Μάλιστα αναφέρεται ότι 600.000 επισκέπτες «μπόρεσαν να ακολουθήσουν επιτυχώς την πτήση, πριν αρχίσουν να υπάρχουν προβλήματα απόδοσης».

Διαβάστε ακόμη: