«Η προβολή εναλλακτικών προορισμών ακόμη και εκτός… “καυτής” περιόδου, δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τις τοπικές οικονομίες», ανέφερε αρχικά ο κ. Κικίλιας από την Καβάλα.

Ο Υπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις εργασίας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, καθώς και από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνη Μιτζάλη.

Πρώτα, παρευρέθηκε στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χρήστο Μέτιο· του Δημάρχου Καβάλας, Θεόδωρο Μουριάδη· του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη· του Δημάρχου Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη και των Αντιπεριφερειαρχών Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, Μαρίας Πολυμέρου και Θάναση Τσώνη. Στη συνέχεια, φιλοξενήθηκε στο Επιμελητήριο της Καβαλάς, όπου συζήτησε με τους επαγγελματικούς φορείς της πόλης.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος με πανέμορφα τοπία, ξεχωριστή γαστρονομία και μοναδική φιλοξενία», υπογραμμίζοντας ότι «έχει τεράστιες δυνατότητες επέκτασης του τουριστικού προϊόντος, με αξιοποίηση των διαθεσίμων χρηματοδοτικών “εργαλείων” και ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού σε πολλές περιοχές που έχουν λιγότερο ισχυρό όνομα, όπως η Καβάλα».

«Βλέπω με χαρά ότι ο κοινός στόχος για την επέκταση της τουριστικής περιόδου γίνεται πράξη. Συνεργαζόμαστε με το Επιμελητήριο για την ανάπτυξη έργων υποδομής μέσω αξιοποίησης πόρων του RRF και σε συνεργασία με τους ιδιώτες.

Ταυτόχρονα, ανακοινώνω ότι ο ΕΟΤ, συνεργαζόμενος με Δήμους, Περιφέρειες και ιδιωτικό τομέα, θα προβάλλει σε όλο τον κόσμο τις ομορφιές της Ανατολικής Μακεδονίας», γνωστοποίησε ο κ. Κικίλιας.

«Ο τουρισμός προφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό στο τοπικό ΑΕΠ και είμαστε ικανοποιημένοι που η χρόνια πλησίασε –και ίσως να ξεπεράσει– τις επιδόσεις του 2019», σχολίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέρμπας, ευχαριστώντας τον Υπουργό Τουρισμού για τη συζήτηση αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και για την έμπρακτη στήριξη στον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας.

«Η επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, αποτελεί μία πολύ καλή αρχή για να βρούμε τον νέο ρόλο που πρέπει να έχει η περιοχή μας στα τουριστικά δρώμενα της Ελλάδας. Έχουμε πολύ σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες τις οποίες έχουμε ανεκμετάλλευτες.

Είχαμε μία εξαιρετική χρόνια και πιστεύουμε ότι τώρα, πρέπει να γίνουν τα βήματα για τη στρατηγική της επόμενης δεκαετίας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Διαβάστε ακόμη: