Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζοντάς της τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήρια του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος είχε εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη του για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

«Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω τη βαθύτατη οδύνη μου και την απέραντη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, πολλούς μάλιστα ιδιαίτερα νέους στην ηλικία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων και οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειές τους που θρηνούν τον αδόκητο χαμό τους. Ο Πανάγαθος Θεός να τους δίδει δύναμη και να τους προσφέρει την εξ ύψους παρηγορία. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η Εκκλησία μας είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους σε τούτες τις δύσκολες στιγμές».

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμφώνησε τη ματαίωση του καθιερωμένου γεύματος που παραθέτει η Προεδρία της Δημοκρατίας προς τιμήν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την 5η Μαρτίου.

Ο Μακαριώτατος, στο πλαίσιο του εθνικού πένθους, ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του για αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου, και για μεθαύριο, Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Τραγωδία στα Τέμπη: Παρέμβαση Ντογιάκου για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

O εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος,ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον εισαγγελέα Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Ο απολογισμός των νεκρών ανέβηκε στους 36, όπως ανακοινώθηκε λίγο μετά στις 9:30 το πρωί. Όπως ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, οι προσπάθειες των διασωστών επικεντρώνονται στα τρία πρώτα βαγόνια.

Διαβάστε περισσότερα