Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αποκάλυψε πως είχε παρουσιάσει το 2014 στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το σύστημα «Δήμητρα», λίγο πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Ο κ. Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, απάντησε σε σχετική ερώτηση του Νίκου Παπαδημητρίου από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Μπορώ να σας παραπέμψω σε άρθρο του Financial Times που το χαρακτηρίζει μια πολύ καλή ιδέα. Είχε κατατεθεί μάλιστα κι αυτό ίσως είναι είδηση, για όσους δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο μου «Ανίκητοι Ηττημένοι», το είχα καταθέσει στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 και μάλιστα και σε ένα υπουργικό συμβούλιο όπου πήρε πάρα πολλά εύσημα όταν το παρουσίασα, εκείνες τις μέρες τις δύσκολες του 2015».

«Νωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως αν το κυβερνητικό μας πρόγραμμα ήταν συμβατό με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ, κάποιου κόμματος, το τελευταίο πράγμα που θα κάναμε ξέρετε ποιο θα ήταν; Να ιδρύσουμε το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη. Εμείς δεν είμαστε σε σεχταριστές εάν πιστεύαμε κάποιοι από εμάς, βλέπω εδώ συντρόφους από το ’15. Δε φύγαμε από το ΣΥΡΙΖΑ ελαφρά τη καρδία, δε θέλαμε να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη», σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί πλήρως στο πρόγραμμα των μνημονίων»

«Ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενοι να είμαστε σε ένα κόμμα με το οποίο θα βλέπαμε ότι η χώρα θα μπορούσε να είναι βιώσιμη και τα παιδιά μας να μη φύγουν, στο πλαίσιο ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος εντός ενός μεγάλου ΣΥΡΙΖΑ. Κρίναμε ότι αυτό δεν γίνεται, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί πλήρως στο πρόγραμμα των μνημονίων, πλήρως, με κάποιες μικρές περιφερειακές αλλαγές σαν τη διαφορά που έχει πέρσι κόλα με την κόκα κόλα, αλλά καμία σχέση με χυμό πορτοκάλι», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαβάστε περισσότερα