Κυβερνητικοί κύκλοι που δεν υπάγονται στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν παρακινδυνευμένη κίνηση την επιστολική ψήφο που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες και θα ισχύσει για την ώρα στις ευρωεκλογές.

Και αυτό διότι στην προσπάθεια να φανούν υπέρ των ομογενών, ίσως ξεκλειδώσουν κάτι πολύ χειρότερο. Την πλήρη πολιτικοποίηση τους.

Όποιος έχει ζήσει με τους ομογενείς χαρακτηρίζονται από μία πατριωτική διάθεση ενώ σε πολλές περιπτώσεις επικροτούν τα ακραία δεξιά κόμματα.

Σε αυτές τις εκλογές που επετράπη η ψήφος του η πλειοψηφία πήγε στη ΝΔ, διότι ήταν αυτή που τους επέτρεψε να ψηφίσουν και ήταν μία λογική κίνηση. Όμως, η συνέχεια δεν είναι βέβαιη.

Καταρχάς, η ομογένεια ειδικά στην Αμερική που είναι και η μεγαλύτερη έχει διασπαστεί στα δύο.

Το μεγάλο κομμάτι είναι κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και άλλοι είναι υπέρ του.

Ο Διαματάρης που είναι στενός φίλος του Πρωθυπουργού είναι κατά του Ελπιδοφόρου.

Οπότε αν αυτή η διαμάχη γίνει πιο δημόσια, η ΝΔ θα χάσει από αυτή τη σύγκρουση.

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένα πρόσωπο που προέρχεται από την ελληνική ομογένεια στην Αμερική.

Ήταν μαθητής, πήγε πανεπιστήμιο και εργάστηκε στις ΗΠΑ και αυτό ίσως τον κάνει ελκυστικό για κάποια μερίδα της ομογένειας.

Θυμίζει άλλωστε φιλελεύθερο αμερικάνο πολιτικό όλο το στυλ του και μπορεί να κερδίσει πόντους και συμπάθεια στους ομογενείς.

Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Κασσελάκης έχει προγραμματίσει μέχρι τις ευρωεκλογές να πάει αρκετά ταξίδια στην Αμερική αρχής γενομένης από τα Χριστούγεννα.

Ενώ του έρχεται κουτί η επιστολική ψήφος η οποία – έχει προγραμματιστεί- να θεσπιστεί και για τις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, η επιστολική ψήφος δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που απέχουν να ψηφίσουν. Δηλαδή τους απολιτικ.

Όμως, και σε αυτούς που δουλεύουν αρκετές ώρες ή σε άλλους που δεν μπορούν να κινηθούν λόγω ασθένειας.

Οι δύο πρώτες ομάδες δεν είναι προνομιακές για τη ΝΔ.

Όσοι απέχουν, θέλουν κυρίως ένα αντιστυστημικό κόμμα τύπου Μπέπε Γκρίλο.

Θυμίζω ότι στις εθνικές εκλογές τρίτο κόμμα σε επίπεδο ομογενών ήταν το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη που εν τέλει δεν μπήκε στην ελληνική Βουλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν 5ο κόμμα…

Παράλληλα, υπάρχουν περισσότεροι κεντροαριστεροί ομογενείς σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, οι Σκανδιναβικές χώρες ενώ στην Αμερική – Αυστραλία οι κεντροδεξιοί είναι περισσότεροι.

Κοινώς, η επιστολική ψήφος μπορεί να εξελιχθεί σε έναν αστάθμητο παράγοντα αναλόγως και των πολιτικών εξελίξεων.

Άλλωστε, μέχρι τις ευρωεκλογές τα μέτωπα της κυβέρνησης θα είναι πολλά.

Μιλάμε φυσικά για την ακρίβεια η οποία αποτελεί ένα φθοροποιό στοιχείο στο κυβερνητικό αφήγημα.

Επίσης, το νομοσχέδιο για τα ΛΟΑΤΚΙ δεν είναι ένα δημοφιλές νομοσχέδιο για το παραδοσιακό κόσμο της ομογένειας.

Η πλειονότητα έφυγε στα ξένα για να κάνει οικογένεια και η ελληνική οικογένεια για τους περισσότερους ήταν το «Άγιο Δισκοπότηρο».

Πάντως, για να προλάβει αντιδράσεις και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους ο Θοδωρής Λιβάνιος αρμόδιος υπουργός για το νόμο θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει την ομογένεια…

Περίεργη αποχώρηση του Γενικού Οικονομικού Διευθυντή του ΟΛΘ Γιώργου Καραμανωλάκη, ένα μόλις χρόνο μετά την πρόσληψη του - Οι διαφωνίες με την Διοίκηση και τον Αθ. Λιάγκο τον ώθησαν σε παραίτηση!

Περίεργη αποχώρηση του Γενικού Οικονομικού Διευθυντή του ΟΛΘ Γιώργου Καραμανωλάκη, ένα μόλις χρόνο μετά την πρόσληψη του – Οι διαφωνίες με την Διοίκηση και τον Αθ. Λιάγκο τον ώθησαν σε παραίτηση!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του ΟΛΘ Γεώργιος Καραμανωλάκης, ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στις επιχειρήσεις και στον χώρο της ενέργειας και της τεχνολογίας, που είχε αναλάβει καθήκοντα τον Ιούλιο του 2022 ταυτόχρονα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθ. Λιάγκο, αποτελεί παρελθόν από το ΔΣ του Λιμένα Θεσσαλονίκης, καθώς υπέβαλε την παραίτηση του.

Η αποχώρηση Καραμανωλάκη έρχεται σε μια χρονική συγκυρία εξαιρετικά ευαίσθητη για τον ΟΛΘ, κατά την οποία ο βασικός μέτοχος Ιβάν Σαββίδης παραμένει εξαφανισμένος από την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι διεθνείς κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες, τον έχουν φέρει σε δυσχερή θέση, κυρίως λόγω παρεμβάσεων του αμερικανικού παράγοντα που ποτέ δεν ενέκρινε την απόκτηση από τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία του κρίσιμου γεωπολιτικά λιμένα της Θεσσαλονίκης!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ΟΛΘ και Καραμανωλάκης έφτασαν σε πρόωρο διαζύγιο, καθώς ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του δεύτερου λιμανιού της χώρας, φέρεται να διαφώνησε με την Διοίκηση του ΟΛΘ σε πλήθος θεμάτων, το αδιέξοδο στα οποία τον οδήγησε σε οριστική αποχώρηση, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό!

Ο μεγιστάνας των μετάλλων και μέτοχος της Τρ. Πειραιώς Τέλης Μυστακίδης, που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον ΠΑΟΚ, «έκανε ντου» στο Κεμπίνσκι στην Θεσσαλονίκη και κατάσχεσε έπιπλα και εξοπλισμό λόγω χρεών!

Ο μεγιστάνας των μετάλλων και μέτοχος της Τρ. Πειραιώς Τέλης Μυστακίδης, που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον ΠΑΟΚ, «έκανε ντου» στο Κεμπίνσκι στην Θεσσαλονίκη και κατάσχεσε έπιπλα και εξοπλισμό λόγω χρεών!

Μαθαίνω ότι, όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ο πολύς Τέλης Μυστακίδης, ο περίφημος ολιγάρχης των μετάλλων και μέτοχος της Τρ. Πειραιώς, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, φέρεται να «έκανε ντου» και να προχώρησε σε κατάσχεση των επίπλων του πολυτελούς ξενοδοχείου Κεμπίνσκι στην συμπρωτεύουσα, λόγω χρεών και λόγω των δανείων του ξενοδοχείου που είχε αγοράσει.

Σε απλά λόγια, ο πιθανός μελλοντικός αγοραστής του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ και μάλιστα έχει ερωτήσει σχετικά και την ΟΥΕΦΑ, φέρεται να κατάσχεσε καναπέδες, πολυθρόνες, πουφ, τραπεζάκια, κρεβατοκάμαρες, γραφεία, τουαλέτες και άλλα πολλά!

Ποιος ξέρει; Αν τελικά αγοράσει τον ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη ίσως του χρησιμεύσουν για να επιπλώσει τα νέα γραφεία…

Για πολύ large τον κόβω τον Τέλη…

Γιατί ακαταδίωκτο για ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ; Το placement για το 10% των ΕΛΠΕ, το discount στα 7 ευρώ, το ποσοστό του Δημοσίου και οι αξιολογήσεις των διεθνών οίκων για 9 ευρώ ανά μετοχή!

Γιατί ακαταδίωκτο για ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ; Το placement για το 10% των ΕΛΠΕ, το discount στα 7 ευρώ, το ποσοστό του Δημοσίου και οι αξιολογήσεις των διεθνών οίκων για 9 ευρώ ανά μετοχή!

Σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση διά μέσω του αρμόδιου Υπ. Δικαιοσύνης προωθεί την άρση της ασυλίας των τραπεζιτών, την οποία είχε θεσπίσει η ίδια η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπλύνει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ τους τραπεζίτες εκείνους που αν και φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και την ένταξη της χώρας στην εποχή των μνημονίων, εντούτοις έγιναν κροίσοι σε βάρος των μετόχων, η περιουσία των οποίων εξαϋλώθηκε, έρχεται ξαφνικά να αφήσει εκτός της ρύθμισης του δικαίου, ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ!

Η παύση επομένως μιας επιλεκτικής μεταχείρισης σε βάρος των επενδυτών και των φορολογουμένων πολιτών δεν είναι οριζόντια καθώς εξαιρούνται αυτής τα κρίσιμα πρόσωπα που καλούνται να διαθέσουν σε τυχόν ενδιαφερόμενους την περιουσία του Δημοσίου!

Το ακαταδίωκτο για τα στελέχη του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ λαμβάνει χώρα με αφορμή το placement του 10% (από κοινού ελληνικό δημόσιο και οικογένεια Λάτση) των Ελληνικών Πετρελαίων όπου το ήμισυ του ποσοστού που διατίθεται ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διάθεση των μετοχών των ΕΛΠΕ μέσω του placement σε ξένους κυρίως επενδυτές θα γίνει με discount της τάξης του 10%-12% με την τιμή διάθεσης να προσδιορίζεται στα 7 ευρώ, μολονότι διεθνείς οίκοι έχουν αξιολογήσει την τιμή της μετοχής των ΕΛΠΕ πάνω από τα 9 ευρώ!

Υπό αυτό το πρίσμα, δεδομένου ότι η εν λόγω αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ αλλά και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν, πχ της Τρ. Πειραιώς ή η δεύτερη φάση της Εθνικής αργότερα, θα πραγματοποιηθούν σε τιμές δελεαστικές για τους ενδιαφερόμενους, με discount σε σχέση με τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές, κρίθηκε σκόπιμο να διατηρηθεί το ακαταδίωκτο για τα εν λόγω στελέχη του Δημοσίου, που καλούνται να αποκρατικοποιήσουν πλήθος συμμετοχών, είτε εισηγμένων στο ΧΑ, είτε όχι!

Προκειμένου να προστατευθούν για πράξεις ή παραλείψεις!

Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς, η πράξη διάκρισης για μια ακόμη φορά, θίγει το κράτος δικαίου και δημιουργεί υπόνοιες για εκ των προτέρων συγκάλυψη μελλοντικών πράξεων που θα βρεθούν στο κάδρο των εξελίξεων…

Ντόρα Μπακογιάννη: Θα γίνουν σίγουρα δεύτερες εκλογές - Πώς αξιολογεί τον πρωθυπουργό

Το Μαξίμου επιστράτευσε την Ντόρα Μπακογιάννη – Σκληρή απάντηση της Ντόρας σε Σαμαρά και Βορίδη και στο θέμα των ΛΟΑΤΚΙ και στην εξωτερική πολιτική – Οι τελευταίες υπηρεσίες της στον Κυριάκο για να ανοίξει τo δρόμο στη Α Αθήνας για τον Κώστα Μπακογιάννη

Το Μέγαρο Μαξίμου ενεργοποίησε την Ντόρα Μπακογιάννη για να «μαλακώσει» την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αλλά και για να απαντήσει «κατάλληλα» στον Αντώνη Σαμαρά που έχει κάνει την επανεμφάνισή του στο νεοδημοκρατικό προσκήνιο. Η Ντόρα Μπακογιάννη στάθηκε υπέρ του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και υπέρ της τεκνοθεσίας από τα ζευγάρια αυτά. Έτσι, απάντησε και στον Αντώνη Σαμαρά – αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια- αλλά και στον Μάκη Βορίδη που άνοιξε το χορό της αντίθεσης στο νομοσχέδιο από πλευράς κυβερνητικών αξιωματούχους. Να γνωρίζετε ότι γύρω από τη Ντόρα υπάρχει μία ομάδα βουλευτών που μπορεί να την επηρεάσει. Στον Αντώνη Σαμαρά απαντάει και για το σύμφωνο συμβίωσης που τότε δεν το ψήφισε αλλά το επικαλέστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ενώ τον επικρίνει και για τις αναφορές του για την επίσκεψη Ερντογάν αναφέροντας ότι επί κυβέρνησής του είχε δει πολλές φορές τον Ερντογάν.

 

Συνολικά είναι μία απάντηση προς αυτούς που ξαφνικά έχουν ανοίξει θέμα δεξιάς ατζέντας στη ΝΔ και ανάβουν τα αίματα σε βουλευτές. Μην ξεχνάμε ότι με τις παρεμβάσεις αυτές, ξεθάρρεψαν βουλευτές που δεν είναι σαμαρικοί και βρέθηκαν κατά του νομοσχεδίου που εν τέλει θα πάει για αργότερα.Η Ντόρα Μπακογιάννη ως γνωστόν, εδώ και πολύ καιρό έχει ένα ρόλο μεσάζοντα ανάμεσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Μέγαρο Μαξίμου. Άλλες φορές μεταφέρει μηνύματα του πρωθυπουργού σε βουλευτές ενώ ενημερώνει τον κατοικοεδρεύοντα του μεγάρου για τυχόν διαφωνίες ή άλλες αντιδράσεις. Αρκετές φορές, όμως, διαφωνεί. Θεωρεί, επίσης, ότι ο γιός της δεν στηρίχθηκε όπως έπρεπε από τη ΝΔ για το δήμο της Αθήνας. Παράλληλα, όμως, ομολογεί ότι ο «Κώστας δεν με άκουγε».

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκπληρώνει πλέον τις τελευταίες της αποστολές ως βουλευτής της ΝΔ και θέλει να συνδέσει το όνομά της με μία προοδευτική ατζέντα όπως είναι η ατζέντα ΛΟΑΤΚΙ. Θα είναι η τελευταία φορά που θα είναι βουλευτής μετά θα δώσει τη θέση της στον γιό της, Κώστα Μπακογιάννη που θα κατέβει στην Α Αθήνας.Οπότε, η ατζέντα αυτή και η παρακαταθήκη που θα αφήσει, θα είναι χρήσιμη και για τον κ. Μπακογιάννη.

Διαβάστε ακόμη: