search

UNDERCOVER

Οι Άραβες του Royal fund του Άμπου Ντάμπι (Πέτρος Στάθης) που αγόρασαν το Nammos, σε προχωρημένες συζητήσεις με την Τέρνα Ενεργειακή – Ραντεβού στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα – Γύρω στα 20 ευρώ ανά μετοχή το εν δυνάμει ντηλ *Οι χρυσοπληρωμένοι μάνατζερ, το πρωτοφανές φαινόμενο να γίνονται εγκαίνια χωρίς παράδοση του έργου, θυμίζοντας άλλες εποχές με το μυστρί, οι μπουλτόζες, τα μπετά και οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις *Οι 2 γκράντε διαχειριστές κεφαλαίων και οι γοητευτικές τηλεπερσόνες – Ο «Πρίγκιπας», το κορίτσι – φωτιά με τα κόκκινα από τα Δυτικά Προάστεια και ο Μάνατζερ με την κυρία του κεντρικού δελτίου *Σφίγγει ο κλοιός για τους προνομιακούς στοιχηματζήδες, με τη φοροδιαφυγή μαμούθ μέσω Μάλτας και φορολογικών παραδείσων και το ξέπλυμα με ακίνητα σε Εκάλη, Ψυχικό, Πάρο, Μύκονο *Οι Σπαρτιάτες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής και ο Στίγκας χωρίς την κρατική επιχορήγηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ – Διεργασίες στην Ακροδεξιά, δυναμώνει πολύ ο Κυριάκος Βελόπουλος που είναι βολικός και προβλέψιμος για την κυβέρνηση *Short list από την Αρχή για το ξέπλυμα, Διευθυντών καταστημάτων τραπεζών, για αδικαιολόγητο πλουτισμό, υπερπολυτελή διαβίωση και μονοκατοικίες- διαμερίσματα σε Εκάλη, Φιλοθέη, Ψυχικό, Κολωνάκι, Βουλιαγμένη!

Όλα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες σε επιχειρήσεις, τράπεζες, χρηματιστήριο, ανεξάρτητες αρχές, πολιτικά γραφεία και εξωθεσμικά κέντρα για να μην μένεις στο σκοτάδι!

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Άραβες του Άμπου Ντάμπι για την Τέρνα Ενεργειακή φέρεται να βρίσκεται ο Γιώργος Περιστέρης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η συμφωνία είναι πολύ πιθανή τις επόμενες μέρες και αυτό που μένει να καθοριστεί είναι η τιμή της μετοχής, που κατά έγκυρες πηγές θα προσδιορισθεί τελικά γύρω στα 20 ευρώ ανά μετοχή!

Όπως μόνο το Radar και η Axianews είχαν αποκαλύψει, όταν άλλοι μιλούσαν αορίστως για ταξίδι του ισχυρού άνδρα του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα στο Λονδίνο, οι συζητήσεις γίνονταν με Άραβες, οι οποίοι όπως είχαμε αναδείξει είναι το Royal Fund του Αμπου Ντάμπι, το οποίο έχει επενδύσει έναν πακτωλό κεφαλαίων στο beach bar Nammos και στο οποίο εμπλέκεται ενεργά ο Πέτρος Στάθης, ένας διεθνής πλέον μάνατζερ με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται θετικά και μάλιστα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχει ορισθεί συνάντηση στο Λονδίνο μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών την επόμενη εβδομάδα!

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση καθοριστικό ρόλο φέρεται να έχει διαδραματίσει το Μέγαρο Μαξίμου καθώς το εν δυνάμει ντηλ τελεί υπό την έγκριση του, ενώ ενεργή ήταν η παρουσία του Αλέξη Πατέλη, οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού!

Οι χρυσοπληρωμένοι μάνατζερ, το πρωτοφανές φαινόμενο να γίνονται εγκαίνια χωρίς παράδοση του έργου

Οι χρυσοπληρωμένοι μάνατζερ, το πρωτοφανές φαινόμενο να γίνονται εγκαίνια χωρίς παράδοση του έργου, θυμίζοντας άλλες εποχές με το μυστρί, οι μπουλτόζες, τα μπετά και οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις!

Ένα νέο φαινόμενο έκανε την εμφάνιση του στην επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της χώρας, όπου όπως είδαμε πρωταγωνιστούν κάθε λογής μαϊντανοί που έβαλαν τα καλά τους για να φωτογραφηθούν στα εγκαίνια ενός έργου που δεν έχει παραδοθεί, θυμίζοντας δυστυχώς άλλες εποχές του παρελθόντος όπου «πολιτικοί» έκαναν εγκαίνια με το μυστρί!

Η νέα αυτή πρωτόγνωρη φάμπρικα, αποτελεί προφανώς σχεδιασμό ενός χρυσοπληρωμένου μάνατζερ, ο οποίος απολαμβάνει την τεράστια επιτυχία του να διασφαλίσει στον βασικό μέτοχο να μη χάσει λεφτά στην Ελλάδα μέσα από μια συνένωση που του απέφερε τεράστιες υπεραξίες σε χρήμα και ακίνητα!

Και κάνει εγκαίνια ενός εξάστερου ξενοδοχείου που δεν έχει παραδοθεί και που το τετραγωνικό μέτρο έχει κοστίσει πολλαπλάσια από ότι αντίστοιχες επενδύσεις!

Μια εικόνα που παραπέμπει σε θλιβερές εποχές του παρελθόντος με πρωταγωνιστές πολιτικάντηδες και μαυρογιαλούρους που περιφέρονταν με ένα μυστρί στην επικράτεια!

Βεβαίως το decoration ήταν άψογο! Σωστή η επιλογή αδιαμφισβήτητα!

Μεταξύ των προσκεκλημένων, που παρακολουθούσαν με δέος τα εγκαίνια, η στήλη διέκρινε άλλον έναν επιτυχημένο και χρυσοπληρωμένο μάνατζερ, που όλα προωθούνται και όλα μένουν στάσιμα, ο οποίος κάθε φορά που μπαίνει μια μπουλντόζα στο ανολοκλήρωτο project του ή πέφτουν κάποια σποραδικά μπετά, μας βομβαρδίζει στις φωτό και τις ανακοινώσεις!

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος …

Οι 2 γκράντε διαχειριστές κεφαλαίων και οι γοητευτικές τηλεπερσόνες - Ο «Πρίγκιπας», το κορίτσι - φωτιά, με τα κόκκινα, των Δυτικών Προαστείων και ο Μάνατζερ με την κυρία του κεντρικού δελτίου!

Οι 2 γκράντε διαχειριστές κεφαλαίων και οι γοητευτικές τηλεπερσόνες – Ο «Πρίγκιπας», το κορίτσι – φωτιά με τα κόκκινα από τα Δυτικά Προάστεια και ο Μάνατζερ με την κυρία του κεντρικού δελτίου!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι ωραίες και εντυπωσιακές γυναίκες της τηλεόρασης, αναδεικνύονται και πρωταγωνίστριες στην ερωτική ζωή, προσελκύοντας ισχυρούς κυρίους του χρήματος και των επιχειρήσεων!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ένας πολύ ισχυρός μάνατζερ ξένων κεφαλαίων (εκ του ασφαλούς και χωρίς ρίσκο) ο οποίος αποκαλείται από την πιάτσα και … «Πρίγκιπας» για λόγους ευνόητους στους μυημένους των κοσμικών δρώμενων, είναι φουλ ερωτευμένος εδώ και πολύ καιρό με γοητευτική τηλεπερσόνα, ένα κορίτσι – φωτιά, ντυμένο ενίοτε στα κόκκινα με ένα μικρόφωνο στο χέρι, που εκπέμπει την γνωστή γοητεία και σεξαπίλ των κοριτσιών που έλκουν την καταγωγή τους από τα Δυτικά Προάστεια.

Γιαυτό άλλωστε και αποκαλείται Πριγκίπισσα του Μπουρναζίου, από την γνωστή πλατεία όπου έγινε γνωστή στα πρώτα της βήματα!

Σήμερα βεβαίως, λόγω του Πρίγκιπα – μάνατζερ, ο οποίος παρολίγον να αγοράσει ακόμη και ομάδα μπάσκετ για χάρη της, «αλωνίζει» σε μιντιακό συγκρότημα, ως ευνοημένη του αφεντικού!

Την ίδια ώρα ένας άλλος μάνατζερ – διαχειριστής, πολύ γνωστός στην πιάτσα και καλό παιδί, ζει τον έρωτα του με γοητευτική κυρία κεντρικού δελτίου, με τις πληροφορίες να λένε πως η σχέση είναι δυνατή και πιθανόν να οδηγηθεί σε αίσιο τέλος!

Το γεγονός είναι πως πρόκειται για ταιριαστό ζευγάρι και η στήλη τους εύχεται τα καλύτερα!

Πάντως το γεγονός είναι πως τα κεντρικά δελτία ειδήσεων εκπέμπουν έναν ερωτισμό και έλκουν τους ισχυρούς άνδρες της πολιτικής και των επιχειρήσεων σαν μαγνήτης!

Είναι γνωστή άλλωστε στους παροικούντες της πολιτικής σκηνής, η κρυφή σχέση παρουσιάστριας με πασίγνωστο πολιτικό, όπως και η σχέση νεαρής δημοσιογράφου – ανκοργούμαν με προβεβλημένο ερωτύλο…

Δύσκολοι καιροί για γνωστό «στοιχηματζή»!

Σφίγγει ο κλοιός για τους προνομιακούς στοιχηματζήδες, με τη φοροδιαφυγή μαμούθ μέσω Μάλτας και φορολογικών παραδείσων και το ξέπλυμα με ακίνητα σε Εκάλη, Ψυχικό, Πάρο, Μύκονο!

Δυσκολεύουν μαθαίνω οι καιροί, για κάποιους προβεβλημένους στοιχηματζήδες, που υπήρξαν και προνομιακοί συνομιλητές προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλεκόμενοι εκτός των άλλων και σε υποθέσεις απάτης με πρωταγωνιστή μεγαλόσχημο εφοπλιστή, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε σκάνδαλο με μεγάλη ιδιωτική τράπεζα αλλά και με το σπάσιμο των capital controls!

Τόσο ο ΣΔΟΕ όσο και η Αρχή για το ξέπλυμα ξετυλίγουν το κουβάρι της τεράστιας φοροδιαφυγής μέσω Μάλτας και άλλων φορολογικών παραδείσων, μέσω των οποίων απέκρυψαν φορολογητέα εισοδήματα τα οποία μετέτρεπαν μέσω ξεπλύματος, σε ακίνητα σε υπερπολυτελείς εξοχικούς προορισμούς όπως Πάρο και Μύκονο αλλά και σε πανάκριβα Προάστεια της Αθήνας όπως η Εκάλη, το Π. Ψυχικό, το Κολωνάκι και η Βουλιαγμένη!

Οι ανεξάρτητες Αρχές φέρονται να δένουν την καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, όπου πρωταγωνιστούσαν πασίγνωστα φυντάνια του επιχειρηματικού στοιχηματισμού, που μέσα στην αλαζονεία και την αυταρέσκεια τους, παρίσταναν ακόμη και τους πολιτικούς νταραβεριτζήδες, διαμεσολαβητές αλλά και συνομιλητές αρχηγών πολιτικών κομμάτων!

Οι δήθεν τεχνοκράτες, που έγιναν πάμπλουτοι εις βάρος του Δημοσίου και των φορολογουμένων πολιτών, μαθαίνω ότι τρέμουν σαν το ψάρι, διαισθανόμενοι πλέον ότι σφίγγει ο κλοιός και η ανοχή την οποία είχαν εξασφαλίσει δια μέσω παρεμβάσεων λαμβάνει τέλος!

Ο ένας εξ αυτών, έμαθα, πήρε το φιλαράκι του και την έκανε για …Σαν Φρανσίσκο!

Ο άλλος, το μικρό συνεταιτάκι, βλέπει την καταιγίδα να έρχεται!

Και ο αρχιλογιστής, που ήταν το μυαλό του μεγάλου κόλπου, προετοιμάζεται για εκδρομή στον γειτονικό Κορυδαλλό…

Η συνάντηση Στίγκα – Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, οι Σπαρτιάτες και το «κόψιμο» του Μπογδάνου!

Οι Σπαρτιάτες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής και ο Στίγκας χωρίς την κρατική επιχορήγηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ – Διεργασίες στην Ακροδεξιά, δυναμώνει πολύ ο Κυριάκος Βελόπουλος που είναι βολικός και προβλέψιμος για την κυβέρνηση!

Αρκετές αναταράξεις δεν έχει μόνο η Αριστερά με τον Κασσελάκη αλλά και η Δεξιά παράταξη.

Ο Άρειος Πάγος, μέσω της εισαγγελέα Γεωργίας Αδειλίνη, έχει ξεκινήσει διαδικασία για να αρθεί η ασυλία των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και να δώσουν εξηγήσεις οι βουλευτές σχετικά με τις σχέσεις τους με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Βάσει των αρχικών καταθέσεων του Βασίλη Στίγκα που μιλούσε για πρακτικές μαφίας κτλ, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της εξαπάτησης των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Το ποινικό αυτό αδίκημα, εφόσον καταδικαστούν οι Σπαρτιάτες, είναι ένα απλό αδίκημα.

Γι’ αυτό ακόμα και να καταδικαστούν οι Σπαρτιάτες δεν θα επιφέρει καμία σοβαρή ποινική κύρωση.

Το θέμα είναι άλλο καθώς σύμφωνα με νομικούς κύκλους η καταδίκη τους σε αυτό το βαθμό ανοίγει μία δεύτερη διαδικασία, αυτή του ανωτάτου εκλογοδικείου που ουσιαστικά θα στοιχειοθετήσει την «κρυφή ηγεσία» η οποία βάσει του νέου νόμου που κατέθεσε η ΝΔ (και που καταψηφίστηκε από τα αριστερά κόμματα…), μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην ακύρωση εκλογής των βουλευτών των Σπαρτιατών.

Σε αυτή την περίπτωση η κύρια νομική ερμηνεία λέει ότι οι έδρες αυτές θα διανεμηθούν στα υπόλοιπα κόμματα και δεν χρειάζεται εκλογική διαδικασία.

Υπό αυτό το σενάριο, μπορεί να δούμε να αυξάνουν οι έδρες για όλα τα κόμματα και για τη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, θα δούμε και κάτι άλλο. Τον Κυριάκο Βελόπουλο αρκετά ενισχυμένο, λογικά και με παραπάνω βουλευτές.

Ήδη η δημοσκόπηση της GPO τον δείχνει στο 5,4% χωρίς τις αναγωγές.

Οπότε φαίνεται ότι λαμβάνει τους δυσαρεστημένους των Σπαρτιατών αλλά ψηφοφόρους από τη ΝΙΚΗ που δεν έχει κανένα πολιτικό και κοινοβουλευτικό αποτύπωμα.

Σημειωτέων, η διαδικασία του εκλογοδικείου μπορεί να ανοίξει και ένα άλλο παραθυράκι.

Αυτό της μη καταβολής στους Σπαρτιάτες της κρατικής επιχορήγησης αρκετών εκατομμυρίων εφόσον ακυρωθεί η εκλογή των βουλευτών του.

Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τον Βασίλη Στίγκα ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος για να καρπωθεί την χρηματοδότηση ως πρόεδρος.

Στην μεγάλη εικόνα τώρα, η κυβέρνηση με την σμίκρυνση του Β. Στίγκα μειώνει το κίνδυνο διαρροών δεξιών και ακροδεξιών ψήφων.

Αυτές θα καθοδηγηθούν στον «εύκολο» και προβλέψιμο Κυριάκο Βελόπουλο.

Κάτι το οποίο είναι πολύ βολικό για το εάν θέλει να ανοίξει κάποιες δύσκολες ατζέντες για τα δεξιά κοινά. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος από εταιρεία Real Estate με έδρα το Λονδίνο. Το ύποπτο έμβασμα των 18.000.000 λιρών ! Οι ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων στην Ελλάδα, οι αντίστοιχες πρακτικές στις Σεϋχέλλες και το έγγραφο του FIU Αγγλίας προς την ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή! Τα πρόσωπα - κλειδιά που εμπλέκονται!

Short list από την Αρχή για το ξέπλυμα, Διευθυντών καταστημάτων τραπεζών, για αδικαιολόγητο πλουτισμό, υπερπολυτελή διαβίωση και μονοκατοικίες- διαμερίσματα σε Εκάλη, Φιλοθέη, Ψυχικό, Κολωνάκι, Βουλιαγμένη!

Ραγδαίες εξελίξεις προμηνύονται γύρω από το ζήτημα του ελέγχου από την Αρχή για το ξέπλυμα, Διευθυντών καταστημάτων ιδιωτικών συστημικών τραπεζών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε τεράστιες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, οι οποίες εντοπίστηκαν και εξιχνιάζονται!

Πρόκειται για 2 βαρβάτες υποθέσεις ξεπλύματος μέσω ακινήτων στην Μύκονο και αλλού διά μέσω εμβασμάτων δεκάδων εκατομμυρίων από Λονδίνο και Αραβικά Εμιράτα, προς πλήθος εγχώριων εταιριών, κατά κύριο λόγο ΙΚΕ, οι οποίες παρουσιάζονταν ως υποκαταστήματα των μητρικών που είχαν έδρα στο εξωτερικό!

Και τούτο διότι, με το κόλπο του υποκαταστήματος και έχοντας εξασφαλίσει την σιωπή των Διευθυντών των Τραπεζών, παρέκαμπταν τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία σκανδαλωδώς και παρανόμως δεν ενημερωνόταν για τις ύποπτες κινήσεις των λογαριασμών και τα ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό με ποσά πολλών εκατομμυρίων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μία εκ των υπόπτων συναλλαγών από το Λονδίνο ήταν της τάξης των 18 εκατ. ευρώ!

Έτσι, συναλλαγές που πλησιάζουν τα 100 εκατ. ευρώ, ουδέποτε τέθηκαν υπόψιν των Αρχών, καθώς οι Διευθυντές που ήταν στο κόλπο, ουδέποτε ενημέρωσαν την ΤτΕ ως όφειλαν!

Μέχρι που κάποια στιγμή ανώνυμες καταγγελίες στις Αρχές αποκάλυψαν το σκάνδαλο με αποτέλεσμα να παρέμβουν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και η Αρχή για το Ξέπλυμα που δέσμευσε ήδη τραπεζικούς λογαριασμούς και έχει στείλει και τις 2 υποθέσεις στον εισαγγελέα!

Την ώρα τούτη η έρευνα των Αρχών έχει πλέον εστιάσει στην έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών και των ακινήτων που τυχόν κατέχουν Διευθυντές Καταστημάτων 2 προβεβλημένων συστημικών τραπεζών!

Η έρευνα σε πρώτη φάση αφορά τον έλεγχο των διευθυντών του δικτύου των τραπεζών, που προΐστανται σε περιοχές υψηλού εισοδηματικού κύκλου, όπως τα Βόρεια Προάστεια, τα Νότια και το κέντρο της Αθήνας!

Και εξετάζονται λεπτομερώς συγκεκριμένες καταγγελίες που έχουν φτάσει στις Αρχές ότι υπάρχουν Διευθυντές τραπεζών με μονοκατοικίες σε Εκάλη, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βουλιαγμένη και Γλυφάδα, που εκ πρώτης η απόκτηση τους δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα! Και παράλληλα διάγουν υπερπολυτελή βίο!

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ύπαρξη short list διευθυντών καταστημάτων που ερευνώνται από τις Αρχές! Και στην περίπτωση αυτή ο κλοιός σφίγγει…

Διαβάστε ακόμη: