Προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, πέραν πάσης αμφιβολίας ότι σχετικά με το ζήτημα των ακτοπλοϊκών και των εισιτηρίων – φωτιά, κοινώς της αισχροκέρδειας των ακτοπλόων εις βάρος της κοινωνίας, το όλον ζήτημα το πήρε πάνω του ο Ακης Σκέρτσος αφήνοντας στην απέξω τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που ούτε καν εκλήθη στις σχετικές επιτροπές!

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και το ζήτημα της έφιππης αστυνομίας, ο έταιρος Υπ. Επικρατείας στο Μαξίμου Μάκης Βορίδης, ο οποίος υποτίθεται ότι θα λειτουργεί ως «Αντ Αυτού» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή, κατέβηκε στην Κατεχάκη όπου συνάντησε τον Νότη Μηταράκη και φέρεται να «ζήτησε εξηγήσεις» σχετικά με τα μείζονος σημασίας ζητήματα, για λογαριασμό του πρωθυπουργού!

Με αφορμή τα δύο αυτά πρόσφατα περιστατικά που έλαβαν και μεγάλη δημοσιότητα, δημιουργείται προφανώς η εντύπωση, απολύτως βάσιμα, ότι ο πρωθυπουργός «έχει φορέσει καπέλο» τους Υπ. Επικρατείας που εδρεύουν στο Μαξίμου, στους υπουργούς της κυβέρνησης!

Διότι όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει οι Υπ. Επικράτειας Στ. Παπασταύρου, Ακης Σκέρτσος και Μάκης Βορίδης, δεν έχουν μόνο ρόλο συντονιστικό και περιορισμένες αρμοδιότητες στην κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως ασκούν ρόλο επιτήρησης και ελέγχου των αρμοδίων υπουργών!

Και τούτο είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που αρχικώς είχε εξαγγελθεί!

Σε απλά λόγια μιλάμε για τα Σομπρέρος του Μαξίμου στα κεφάλια των υπουργών και επί της ουσίας για την σύσταση μιας Τρόικας παρά τω πρωθυπουργώ.

Ως πότε θα ανέχεται ο Κυρ. Μητσοτάκης την ομήγυρη των δήθεν, κεντρώων και «διανοουμένων», αλαζόνων και φανφαρόνων που καυχώνται για τη στροφή στο κέντρο και διαδίδουν ότι κυβερνούν τη χώρα από το παρασκήνιο;

Ο νέος μεσάζοντας παρά τω πρωθυπουργώ: Ο Ταξίαρχος Πέτρος Παυλόπουλος, οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ, η στενή σχέση με τον Μ. Καραμαλάκη (πρώην αρχηγό/ πρώην ΓΓ) και η έφιππη αστυνομία!

Σας αποκαλύψαμε χθες, για την παρουσία ενός «μεσάζοντα» στο Μαξίμου, ο οποίος κινείται παρά τω Κυριάκο Μητσοτάκη και υποτίθεται ότι μετέφερε στον πρωθυπουργό την πρόθεση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για ίδρυση έφιππης αστυνομίας και απέσπασε την έγκριση του, ρίχνοντας έτσι σε παγίδα τον Νότη Μηταράκη!

Προσπαθώντας να βγάλω άκρη σχετικά με την ταυτότητα του νέου «μεσάζοντα» δίπλα στον πρωθυπουργό, αντιλήφθηκα μέσα από πληροφορίες που έφθασαν στην κατοχή μου, ότι κατά το τελευταίο διάσημα σημαντικές πρωτοβουλίες φέρεται να αναλαμβάνει ο Ταξίαρχος Πέτρος Παυλόπουλος, ο επικεφαλής δηλαδή της ασφαλείας του πρωθυπουργού!

Ο οποίος όπως μαθαίνω διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον νυν πολιτευτή Ηρακλείου Κρήτης Μιχάλη Καραμαλάκη, πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ και πρώην ΓΓ του Υπ. Προστασίας του Πολίτη μέχρι τις εκλογές!

Και διερωτώμαι, μήπως αντί να ασχολείται με τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, όπως φέρεται να έχει κάνει, αλλά και την έφιππη αστυνομία, ο Ταξίαρχος Πέτρος Παυλόπουλος θα όφειλε να ασχοληθεί με τα βασικά του καθήκοντα, που δεν είναι άλλα από την φύλαξη του πρωθυπουργού;

Γιατί άλλο πράγμα η ασφάλεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλο το νταραβέρι και οι παρεμβάσεις! Ο νοών νοείτο …

Το μεγάλο παζάρι γύρω από τα γαλάζια χρίσματα των αυτοδιοικητικών

Το μεγάλο παζάρι γύρω από τα γαλάζια χρίσματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Οι πιέσεις για την περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κλεισμένα deal σε Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο και η στήριξη με μισή καρδιά στον Μπακογιάννη – Τι έγινε στον Πειραιά και φτάσαμε στον Μώραλη και οι μεγάλες κόντρες σε Κηφισιά και Χαλάνδρι!

Tα χρίσματα των υποψηφίων που θα κατεβάσει ή θα στηρίξει η ΝΔ δόθηκαν αυτές τις μέρες από την Πειραιώς, όχι χωρίς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Η ΝΔ θα στηρίξει όλους τους ήδη εκλεγέντες περιφερειάρχες εκτός του Παναγιώτη Νίκα.

Ο μέχρι πρότινος περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν πήρε το χρίσμα για να το πάρει ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Πτωχός.

Το deal με Αρναουτάκη και Στεφανή

Επίσης, η ΝΔ στηρίζει στην Κρήτη τον τωρινό περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Αρναουτάκης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τον στήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει πολύ καλή σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έπαιξε ένα ρόλο ώστε οι πράσινες δυνάμεις του νησιού να ψηφίσουν Μητσοτάκη και ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Το deal έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό.

Όπως επίσης, εδώ και καιρό οι καλά μυημένοι στα ενδότερα της ΝΔ γνώριζαν ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής θα ήταν ο γαλάζιος υποψήφιος για το Βόρειο Αιγαίο.

Mπακογιάννης για Πολάκη: Μπέρδεψε το αλάτι με τη λάσπη

Αναγκάζεται η ΝΔ να στηρίξει Μπακογιάννη αλλά…

Στους μεγάλους δήμους η ΝΔ αναγκάστηκε να συμβιβαστεί.

Η ΝΔ στηρίζει τον Κώστα Μπακογιάννη παρόλο που υπάρχουν φωνές μέσα στη ΝΔ για την δημαρχία του κ. Μπακογιάννη.

Έχει μεγάλες αποτυχίες στην πλάτη του όπως ο Μεγάλος Περίπατος αλλά και το γεγονός ότι στο κέντρο γίνονται ακόμα έργα το κατακαλόκαιρο με συνέπεια να δυσκολεύονται οδηγοί και τουρίστες…

Μάλιστα, πολλοί λένε ότι αν η αντιπολίτευση συνασπιστεί και δώσει χρίσμα σε μία δυνατή προσωπικότητα, η ΝΔ θα χάσει το δήμο.

Επίσης, η Πειραιώς θα στηρίξει τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στην Θεσσαλονίκη παρόλο που στις προηγούμενες εκλογές είχε στηρίξει τον Νίκο Ταχιάο.

Επίσης, η ΝΔ στον Πειραιά θα στηρίξει τελικά τον Γιάννη Μώραλη ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν να κατεβάσει τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη για υποψήφιο δήμαρχο.

Μάλιστα, γι’ αυτό το λόγο ο κ. Μπουτσικάκης- ενώ ήταν βουλευτής Πειραιά, δεν κατέβηκε υποψήφιος.

Εκλογές 2023 - Γιάννης Μώραλης: «Κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας»

Αναζητείται παίκτης στη Πάτρα

Στη Λάρισα που ενδιαφέρει πολύ τη γαλάζια παράταξη υποστηρίζεται ο Θανάσης Μαμάκος, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

Στην Πάτρα εδώ και μήνες ο γαλάζιος μηχανισμός αναζητεί μια δυνατή υποψηφιότητα απέναντι στον ισχυρό παίκτη της πόλης, τον νυν δήμαρχο, προερχόμενο από το ΚΚΕ, Κώστα Πελετίδη.

Ο γρίφος δεν φαίνεται να έχει λυθεί καθώς ακούγονται τα ονόματα του βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα και του αυτοδιοικητικού Κώστα Σβόλη αλλά και του Πέτρου Ψωμά.

Κόντρα στο Χαλάνδρι και την Κηφισιά

Στην Αττική η ΝΔ έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον Βασίλη Ξυπολητά για το δήμο Κηφισιάς αντί του Γιώργου Θωμάκου.

Στο Χαλάνδρι έχουμε ένα μεγάλο εμφύλιο αφού η Κρίστυ Αγαπητού ανταγωνίζεται τον ηθοποιό Χάρη Ρώμα ο οποίος όπου βρισκόταν έλεγε ότι έχει ήδη πάρει το χρίσμα.

Όμως, η Αγαπητού στηρίζεται από μεγάλα στελέχη της ΝΔ και είναι αβέβαιο το τι θα γίνει.

Ο κ. Ρώμας στηρίζεται πολύ από τον Γιώργο Πατούλη.

Στα Νότια η ΝΔ παίζει safe

Η Νέα Σμύρνη συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον προσώπων του γαλάζιου περιβάλλοντος το προηγούμενο διάστημα, με επικρατέστερη πια την πρώην αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα η Δήμητρα Νάνου ενώ στον Άγιο Δημήτριο φαίνεται να προκρίνεται ο Στέλιος Μαμαλάκης και στον Βύρωνα ο Μίλτος Μπαντής, από τα παλιά στελέχη του Νότιου Τομέα της ΝΔ.

Ένας από τους δήμους που έχει προβληματίσει τους γαλάζιους είναι η Νίκαια, όπου επίκειται τελικά στήριξη στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννη Βουτσινά.

Στα νότια δεν διαφαίνονται σημαντικές ανατροπές ενώ στα ανατολικά, μεταξύ άλλων, στο δήμο Σαρωνικού είναι επικρατέστερος ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης.

Αφού διέγραψε την Δημαδάμα γιατί δεν διαγράφει και Σαργκάνη- Ασκητή; Δύο μέτρα και δύο από τον Ν. Ανδρουλάκη

O Nίκος Ανδρουλάκης διέγραψε την Ζέφη Δημαδάμα καθώς προτίμησε να πάει στη ΝΔ και να γίνει κυβερνητικό στέλεχος του Μητσοτάκη. Ορθώς μέχρι εδώ. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι γιατί δεν διαγράφει τον Νίκο Σαργκάνη που πήγε υποψήφιος στο συνδυασμό του Πατούλη; Γιατί δεν διαγράφει τον Θάνο Ασκητή που ήταν και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που και αυτός πήγε με τον Πατούλη; Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Ο μακροβιότερος ΓΓ, που είναι άνθρωπος του Ιερώνυμου

Άνθρωπος του Ιερώνυμου είναι ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής που έχει παραμείνει στη θέση του από το 2011 όπου και τον τοποθέτησε η Άννα Διαμαντοπούλου και ακόμα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν τον πείραξε. Είναι ο μακροβιότερος γενικός γραμματέας της μεταπολίτευσης.

Η νέα διάταξη (με την υπογραφή Βορίδη) για να μείνει εκτός Βουλής και Ευρωβουλής ο Κασιδιάρης!

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη διάταξη νόμου που θα απαγορεύει σε καταδικασμένους σε εγκληματική οργάνωση να συμμετέχουν είτε ως αρχηγοί παρατάξεων είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι σε παράταξη. Αυτό φυσικά αφορά στον Ηλία Κασιδιάρη και η κυβέρνηση θέλει να το φέρει αργότερα για να μην βρει ο “ενδιαφερόμενος” παραθυράκι. Μάλιστα, θα έχουμε και τρίτη διάταξη για τις ευρωεκλογές… Πίσω από τη διάταξη κρύβεται ο Μάκης Βορίδης…

Το αρχηγικό κόμμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποδεικνύει ότι θέλει να κάνει ένα πλήρως αρχηγικό κόμμα και με την συμπεριφορά του διώχνει τους πάντες που δεν είναι του κύκλου του. Νομίζοντας ότι έχει ρεύμα παρόλο που απέσπασε μικρό ποσοστό από την πλήρη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει ότι πράττει το σωστό… Σύντομα θα του φύγουν και άλλοι…

Η αναβάθμιση του αντίζηλου…

Έμαθα από καλή πηγή ότι στο άκουσμα ενός νέου γενικού γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών, κάποιος από το ευρύτερο περιβάλλον του υπουργού Χατζηδάκη έβγαλε φλύκταινες και ήταν πολύ χολωμένος. Δεν μπορούσε να το δεχτεί ότι αναβαθμίστηκε ο αντίζηλός του και όχι εκείνος…

Διαβάστε περισσότερα