«Η Αθήνα, έπειτα από πολλά χρόνια, επιστρέφει με μία νέα αυτοπεποίθηση, έναν νέο δυναμισμό και δίδει το μήνυμα στην ευρύτερη περιοχή, για τον ρόλο της Ελλάδος», ανέφερε σήμερα (18/01) ο κ. Μπακογιάννης, για τη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων, που αρχίζει σε μερικές ημέρες στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 66 Δημάρχων από δέκα βαλκανικά κράτη.

Στη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40, που διοργανώνεται από την 22α έως την 24η Ιανουαρίου, η Αθήνα θα λάβει τη «σκυτάλη» της προεδρίας, από την Κωνσταντινούπολη.

«Θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού, συνεργασίας και συνεννόησης. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Ξέρουμε, όμως, ότι αξίζει τον κόπο. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου (σ.σ. ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης) και εγώ, εκκινήσαμε εδώ κι έναν χρόνο μία κοινή προσπάθεια να συστήσουμε ένα Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στο OPEN.

«Σκεφθείτε ότι οι Δήμοι είναι σαν τα αμορτισέρ, τα οποία απορροφούν τους κραδασμούς. Αυτό το Δίκτυο είναι ευρύτερο. Δηλαδή, δεν αποτελείται μόνο από την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα ή αντιστρόφως. Θα συγκεντρωθούν 66 Δήμαρχοι από όλα τα Βαλκάνια και αυτό είναι σημαντικό, καθώς μιλάμε για την πρώτη Σύνοδο αυτού του Δικτύου», σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, αναφερόμενος ευρύτερα στον εξισορροπητικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι πόλεις.

Διαβάστε ακόμη: