Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο Νίκος Δένδιας αποτελεί το μεγάλο εσωκομματικό αγκάθι του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πρόσωπο του οποίου βλέπει έναν ισχυρό αντίπαλο, με μεγάλο πέρασμα σε κόμμα και βάση, που θα μπορούσε δυνητικά να του αμφισβητήσει την ηγεσία της ΝΔ είτε μετά από μια αρνητική εκλογική αναμέτρηση όπου η ΝΔ δεν θα μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε μετά από δυσάρεστες εξελίξεις και απρόβλεπτες παραμέτρους που θα καθιστούσαν δυσχερή τη διατήρηση άσκησης εξουσίας από τον σημερινό πρωθυπουργό!

Όλα τούτα σε συνδυασμό με το πατριωτικό μεν αλλά και διαλλακτικό κεντροδεξιό προφίλ του Ν. Δένδια, που εκφράζει και αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερο τις παραδοσιακές τάσεις στο κόμμα και την παράταξη και απολαμβάνει της αποδοχής τόσο των Σαμαρικών όσο και της Καραμανλικής ομάδας, φέρεται να οδηγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σκέψεις γύρω από το πως «θα ξεφορτωθεί» τον Ν. Δένδια προκειμένου να μην τον βρει μπροστά του την κρίσιμη πολιτική στιγμή!

Και το «ξεφόρτωμα» καλώς ή κακώς μπορεί να γίνει μόνο με «κλωτσιά προς τα πάνω»…

Υπό το πρίσμα τούτο εσχάτως συζητείται στο Μαξίμου και διακινείται στα ΜΜΕ ανεπισήμως το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προτείνει τον Νίκο Δένδια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Μια πρόταση που θεωρητικά δύσκολα ο Υπ. Εθνικής Άμυνας θα μπορούσε να απορρίψει και λόγω των συνθηκών και της συγκυρίας αλλά και λόγω ηλικίας δεδομένου ότι τον Οκτώβριο θα κλείσει τα 65 έτη!

Μολονότι τα 65 χρόνια σε πραγματικούς όρους είναι μια ηλικία που συνάδει με έναν πρωθυπουργό, ιδίως αν συνεκτιμήσει κανείς ότι στις ΗΠΑ ο νυν Πρόεδρος Μπάιντεν βαδίζει στα 82 ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ που θεωρείται από πολλούς ως φαβορί για να τον διαδεχθεί έχει κλείσει τα 78 έτη! Υπό αυτό το πρίσμα ο Ν. Δένδιας πολιτικά φαντάζει με …νήπιο!

Πέραν όμως του ενδεχόμενου της Προεδρίας της Δημοκρατίας κατά το πρόσφατο παρελθόν άλλες δύο φορές το Μαξίμου φέρεται να «έταξε» οφίτσια στον Υπ. Εθνικής Άμυνας!

Την πρώτη όταν το όνομα του «έπαιξε» για Επίτροπος στην Κομισιόν, πολύ πριν κυριαρχήσει η άποψη για τον Τζιτζικώστα προκειμένου να υπάρξει ένα άνοιγμα στην λαϊκή και πατριωτική Δεξιά και την Βόρεια Ελλάδα όπου η Ακροδεξιά κάνει πάρτι!

Την δεύτερη φορά όταν το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη έπαιζε για την Κομισιόν!

Τότε φέρεται να είχε υπάρξει η υπόσχεση προς τον Ν. Δένδια ότι θα στηριχθεί ως μεταβατικός πρωθυπουργός μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενόψει του Συνεδρίου που θα συγκαλείτο ενόψει εκλογής νέου αρχηγού!

Αποκάλυψη: Η Masdar μετά την Τέρνα Ενεργειακή μεθοδεύει την περαιτέρω διείσδυση της στην εγχώρια αγορά βολιδοσκοπώντας το ενδεχόμενο απόκτησης του πακέτου των ΑΠΕ που κατέχει εμβληματική εισηγμένη του ευρύτερου χώρου της Ενέργειας!

Αποκάλυψη: Η Masdar μετά την Τέρνα Ενεργειακή μεθοδεύει την περαιτέρω διείσδυση της στην εγχώρια αγορά βολιδοσκοπώντας το ενδεχόμενο απόκτησης του πακέτου των ΑΠΕ που κατέχει εμβληματική εισηγμένη του ευρύτερου χώρου της Ενέργειας!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα και έχουν πρόσβαση στα άδυτα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σοβαρό επιχειρηματικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από Αραβικό επενδυτικό όμιλο που έχει ήδη τοποθετηθεί στην Ελλάδα σε εισηγμένη στον χώρο της Ενέργειας και αφορά την επέκταση σε δραστηριότητα άλλης εμβληματικής εισηγμένης αντίστοιχου ενεργειακού κλάδου!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αρμοδίως και παραμένουν σε επίπεδο φημών, οι Άραβες της Masdar, του ενεργειακού κολοσσού του Άμπου Ντάμπι που προσφάτως μετά από μαραθώνιες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις απέκτησαν την Τέρνα Ενεργειακή, μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρίες στη χώρα μας, φέρεται να έχουν δείξει σοβαρό ενδιαφέρον για την περαιτέρω διείσδυση τους στον συγκεκριμένο χώρο στην Ελλάδα!

Ειδικότερα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βολιδοσκοπήσει εμβληματική εισηγμένη του ευρύτερου χώρου της ενέργειας αποσκοπώντας να αποκτήσουν το πακέτο των ΑΠΕ που η εταιρία κατέχει στο ευρύ χαρτοφυλάκιο της!

Την ώρα τούτη πάντως, ούτε το ενδιαφέρον της Masdar έχει επισήμως επιβεβαιωθεί, ούτε το κατά πόσον οι μέτοχοι της εμβληματικής εισηγμένης προτίθενται να πουλήσουν ένα λαμπερό κομμάτι του χαρτοφυλακίου και της δραστηριότητας τους!

Το ΤΧΣ, ο Ξηρουχάκης και τα bonus - μαμούθ πολλών εκατ. ευρώ, αντίστοιχα με μισθούς ενός έτους στα στελέχη του Ταμείου - Προφανώς «ζήλεψε» τις αντίστοιχες αμοιβές που έβγαλαν για τους εαυτούς τους οι συστημικοί τραπεζίτες και θέλησε να τους «μιμηθεί»!

Το ΤΧΣ, ο Ξηρουχάκης και τα bonus – μαμούθ πολλών εκατ. ευρώ, αντίστοιχα με μισθούς ενός έτους στα στελέχη του Ταμείου – Προφανώς «ζήλεψε» τις αντίστοιχες αμοιβές που έβγαλαν για τους εαυτούς τους οι συστημικοί τραπεζίτες και θέλησε να τους «μιμηθεί»!

Μπορεί το ΤΧΣ με το νέο σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή να κλείνει ουσιαστικά την 31/12/2024 αφού αυτό θα συγχωνευθεί με το Υπερταμείο, όμως ένα άλλο παρασκήνιο συμβαίνει παράλληλα και αυτό έχει να κάνει με τις extra αμοιβές που διεκδικεί τόσο ο επικεφαλής του ΤΧΣ όσο και τα στελέχη του.

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για συζητήσεις του επικεφαλής του ΤΧΣ Ηλία Ξηρουχάκη με αρμόδιους φορείς με σκοπό να βρεθεί τρόπος για να δοθεί bonus εκατομμυρίων ευρώ τόσο στον ίδιο όσο και σε άλλα στελέχη του Ταμείου.

Το πρόσχημα που προβάλει για όλα αυτά είναι ότι ο ίδιος συνέβαλε τα μέγιστα στις αποκρατικοποιήσεις των Τραπεζικών ιδρυμάτων και το Κράτος οφείλει να του δώσει ένα καλό bonus για επιπλέον ανταμοιβή.

Δεδομένου ότι τόσο ο ίδιος ο κ. Ξηρουχάκης όσο και τα λοιπά στελέχη του ΤΧΣ αμείβονται πλουσιοπάροχα, τόσο σε απόλυτα νούμερα όσο και σε σχέση με τους μισθούς που απολαμβάνει η κοινωνία!

Λέγεται μάλιστα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί αρμοδίως, ότι το bonus που φέρεται να ζητείται ισοδυναμεί με το σύνολο των ετήσιων απολαβών τόσο του επικεφαλής όσο και των λοιπών προβεβλημένων και μη στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας!

Είναι προφανές ότι ο κ. Ξηρουχάκης προφανώς «ζήλεψε» από τα bonus που έχουν βγάλει οι συστημικοί τραπεζίτες για τους εαυτούς τους και τα προβεβλημένα στελέχη των 4 μεγάλων τραπεζών και θέλησε να τους μιμηθεί κινούμενος στα πρότυπα τους!

Όλα τούτα ωστόσο έχουν φτάσει στα αυτιά του εποπτεύοντα Υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος έχει θέσει απαγορευτικό για το όλο εγχείρημα.

Καθώς συνεκτιμά τόσο τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η απόφαση του ΤΧΣ στην κοινωνία εάν γίνει αποδεκτή, ενώ ούτως ή άλλως έχει γίνει αποδέκτης τις σοβαρής αντίδρασης από την βάση αλλά και τα ΜΜΕ, στο αντίστοιχο εγχείρημα που επέβαλαν οι συστημικοί τραπεζίτες!

Και όλα αυτά λίγο πριν την ΔΕΘ, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αλλά και τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα που έχουν ενσκήψει λόγω των γενικότερων – αλλά και των ειδικών – συνθηκών!

Ο Φράχτης του Έβρου, η μείωση των μεταναστευτικών ροών, τα 100 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και οι πιέσεις για απευθείας ανάθεση, όταν η κοινωνία απαιτεί και χρειάζεται, λεφτά για Νοσοκομεία και Ασφάλεια!

Ξεκίνησαν ξανά οι εργολαβικές πιέσεις για τον φράχτη του Έβρου των 50 εκατ. – Όμως λεφτά δεν υπάρχουν

Έχουν ξεκινήσει ξανά οι πιέσεις για τον φράχτη του Έβρου από το γνωστό κατασκευαστικό κέντρο που και κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε προσπαθήσει για νέα απευθείας ανάθεση, μετά τις μοιρασιές του παρελθόντος! Ωστόσο, όπως μαθαίνω, λεφτά από τα κοινοτικά πακέτα δεν υπάρχουν! Οπότε τζάμπα η φιλότιμη προσπάθεια …

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα ή οι μεγάλες παραγραφές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

Εκτός από τις δύο ισχυρές κυρίες και ένας άνδρας «μπήκε σφήνα» για την προεδρία της Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Εκτός από τις δύο ισχυρές κυρίες της Επ. Κεφαλαιαγοράς που κατέχουν άλλωστε τις δύο υψηλόβαθμες θέσεις της Προέδρου και της Αντιπροέδρου, ένα «πουλάκι» μου σφύριξε ότι μπήκε «σφήνα» ένας ακόμη διεκδικητής, άνδρας στην προκειμένη περίπτωση! Οπότε η βέβαιη επικράτηση αρχίζει να μπλέκεται, μην πω να μπερδεύεται, δεδομένου ότι ο εν λόγω υποψήφιος φέρεται να διαθέτει άκρες στον Υπ. Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη! Ο οποίος ωστόσο έδωσε παράταση ενός έτους στην υφιστάμενη διοίκηση!

Μετά από πιέσεις του Μ. Μαξίμου ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να κάνει πίσω ως προς την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Open στους 3 ισχυρούς καναλάρχες

Μετά από πιέσεις του Μαξίμου ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης φέρεται να έχει κάνει πίσω ως προς την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Open στους τρεις ισχυρούς καναλάρχες, με τους οποίους επί της αρχής είχε συμφωνήσει! Και προς αυτή την κατεύθυνση συντείνει και το γεγονός ότι τη μια μέρα ζήταγε 30 εκατ. ευρώ (ενώ μπαίνει μέσα 20 εκατ. τον χρόνο), την άλλη 50 εκατ. ευρώ και τώρα 70 εκατ. ευρώ! Προφανώς η κυβέρνηση «τον κρατάει» ή τον αφήνει να «παίρνει ανάσες» οικονομικές και τραπεζικές, με αντιστάθμισμα να μην παραχωρήσει τον τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας σε επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν διάκεινται ευμενώς απέναντι της …

Ποιος είναι ο απόλυτος σύνδεσμος της κυβέρνησης με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα;

Ποιος είναι ο απόλυτος σύνδεσμος της κυβέρνησης – και της εμπιστοσύνης του Μαξίμου– με συγκεκριμένα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα; Υπάρχει συμφωνία μεταξύ των πλευρών; Και αν ναι, τηρείται;

Μετά από εντολή της ΤτΕ στο κάδρο των Αρχών όλα τα εμβάσματα στοιχηματικών του εξωτερικού!

Μετά από εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τις 4 συστημικές τράπεζες αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές, φορολογικές και ξέπλυμα, μπαίνουν στο κάδρο των ελέγχων όλα τα εμβάσματα που αφορούν στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού!

Διαβάστε ακόμη: