Προς παράταση για 1 χρόνο της θητείας της Επ. Κεφαλαιαγοράς (που λήγει άμεσα) προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να προχωρεί σε έκδοση Υπουργικής Απόφασης δια μέσω της οποίας η Βασιλική Λαζαράκου, η Νατάσα Στάμου (βασικές διεκδικήτριες του μελλοντικού προεδρικού θώκου) και το υπόλοιπο ΔΣ θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και για έναν χρόνο, προκειμένου μέχρι τότε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες βάσει του νόμου Κεραμέως, για την σύσταση του νέου ΔΣ και την επιλογή του(της) νέου προέδρου!

Ο Κωστής Χατζηδάκης ως εποπτεύων υπουργός δεν προτίθεται σε γενικές γραμμές να προβεί σε αλλαγές προσώπων, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο υπάρχον ΔΣ, προβεβλημένα πρόσωπα του οποίου τυγχάνουν τόσο κυβερνητικής στήριξης, όσο και ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων!

Την ώρα τούτη πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ζητηθεί από Οργανισμούς και Αρχές που ex officio συμμετέχουν στο ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος για παράδειγμα, να αποστείλουν εγγράφως τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν στην ανεξάρτητη Αρχή, προκειμένου ο αρμόδιος υπουργός να είναι έτοιμος να συντάξει την Υπουργική Απόφαση παράτασης για 1 έτος, του υπάρχοντος ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Σε απλά λόγια, η Βασίλω και η παρέα της «καβάντζωσαν» χωρίς εξετάσεις, ένα ακόμη χρόνο κρίσιμης και καθοριστικής χρηματιστηριακής εξουσίας…

Διαβάστε ακόμη: