Δεν χωρεί αμφιβολία, όπως άλλωστε αδιάσειστα προκύπτει από τα επίσημα νούμερα και στατιστικά στοιχεία που το αρμόδιο υπουργείο έχει παραθέσει, ότι οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί!

Και σε κάθε περίπτωση εκείνο που αδιαμφισβήτητα προκύπτει είναι ότι οι όποιες ροές παραμένουν, έχουν αλλάξει γεωγραφική βάση και εντοπίζονται πλέον στα νησιά και όχι στον Έβρο όπου ο Φράχτης επιτέλεσε το έργο του!

Παράλληλα οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν πλέον αποκατασταθεί και βιώνουμε ένα νέο περιβάλλον όσον αφορά τον Ερντογάν και την επαφή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Υπό αυτό το πρίσμα, επειδή αντιλαμβάνομαι ότι από διάφορα κέντρα ασκούνται πιέσεις για να γίνει επέκταση – απευθείας ανάθεση ενός νέου τμήματος του Φράχτη του Έβρου, με το πρόσχημα ότι θα χαθούν 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, η πραγματικότητα είναι πως δεν μπορούμε να πετάμε λεφτά εκεί που δεν χρειάζονται, μόνο και μόνο για να επωφεληθούν κάποιοι τρίτοι ιδιώτες, όταν υφίστανται ελλείψεις μείζονος σημασίας σε πλείστους όσους τομείς του κράτους, ειδικά μάλιστα στα Νοσοκομεία και την Ασφάλεια!

Όχι στις εύκολες λύσεις για τα συμφέροντα, αλλά χρηματοδότηση εκεί όπου οι συνθήκες της κοινωνίας το απαιτούν! Τόσο απλά …

Διαβάστε ακόμη: