Σε σύγχρονο βαρόνο Μυνχάουζεν φέρεται να έχει εξελιχθεί γνωστός «παράγοντας» της πιάτσας από τα παλιά, που έκανε καριέρα αρχικά με την Διαπλοκή στα χρόνια της διαφθοράς, ιδίως επί εποχής βασικού μετόχου με τις προβεβλημένες κουμπαριές και στη συνέχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ ως γνήσιος …αγωνιστής, της αρπαχτής!

Βλέπε Αστέρας Βουλιαγμένης, ορίτζιναλ κελεμπίες, δήθεν διεθνείς σύμβουλοι της κονόμας και εταιρίες ημέτερων που έπαιρναν λιμενικά έργα και όχι μόνο…

Οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα τον αποκαλούν «ο ψεύτης με την κελεμπία», καθώς είναι κοινά γνωστό ότι έχει τσακωθεί με την αλήθεια, ενώ εσχάτως συνομιλεί με γραφεία τύπου και θυρωρούς υπουργείων και διαρρέει στην πιάτσα ότι …μίλαγε μιάμιση ώρα με τον πρωθυπουργό και δυο ώρες με κορυφαίο υπουργό που την ώρα τούτη βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας!

Η μόνη σχέση με τον πρωθυπουργό, για να είμαστε δίκαιοι, εστιάζεται στην επαγγελματική σχέση συγγενικού του προσώπου, με το πολύ στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο επικαλείται και χρησιμοποιεί!

Κατά τα άλλα, θα ξεροσταλιάζει το Πάσχα στην Τήνο, όπως και ο άλλος γνωστός γραφικός, στην Μεγαλόχαρη πριν την Ανάσταση, μην τυχόν και του πει ο Κυριάκος «Χριστός Ανέστη»…

«Μαύρα σύννεφα» πάνω από μεγάλη και εμβληματική παραχώρηση, όπου οι εταίροι υποπτεύονται ο ένας τον άλλον για υπερτιμολογήσεις και το θέμα οδηγείται στην «Διαιτησία»!

Κουίζ (για πολύ μυημένους): Μαύρα σύννεφα μαθαίνω έχουν μαζευτεί πάνω από μεγάλη και εμβληματική παραχώρησηΟι εταίροι υποπτεύονται ο ένας τον άλλον για υπερτιμολογήσεις και ήδη όλα τα στοιχεία των τιμολογίων ελέγχονται ενδελεχώς προκειμένου να διαπιστωθεί η ακρίβεια τους! Η καχυποψία πλέον είναι κυρίαρχη και το θέμα με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στην … «Διαιτησία»!

«Πόρτα» έφαγε μεγαλόσχημος επιχειρηματίας του εφοπλισμού και του real estate, στην προσπάθεια του να υφαρπάξει και νέο ακίνητο – φιλέτο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αντί πινακίου φακής!

Μαθαίνω ότι μεγαλόσχημος επιχειρηματίας με πολυσχιδή δραστηριότητα στη θάλασσα, στο real estate και τις περίεργες δραστηριότητες με …τρίτες χώρες, ακόμη και …αφρικανικές, φέρεται να «έφαγε πόρτα» και μάλιστα «μαύρη πόρτα», στο κόλπο γκρόσο που είχε στήσει προκειμένου να υφαρπάξει αντί πινακίου φακής ένα από τα καλύτερα ακίνητα – φιλέτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας!

Οι μεθοδεύσεις του πασίγνωστου εφοπλιστή – και όχι μόνο- με τις πλείστες όσες ανοιχτές και εκκρεμείς υποθέσεις με την Δικαιοσύνη, δεν ευοδώθηκαν – προς το παρόν- καθώς ο κορυφαίος θεσμός είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός και φοβάται μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα από την προνομιακή σχέση που προκύπτει, από τις αλλεπάλληλες ύποπτες και διαβλητές διαγωνιστικές διαδικασίες, αλλά και από την εμπλοκή συγγενικών προσώπων του ανωτάτου αξιωματούχου του Θεσμού!

Υπό την έννοια αυτή, το υπό εκκόλαψη σκάνδαλο προσωρινά αποτρέπεται και παραπέμπεται στις …καλένδες!

Τα funds προσπαθούν να πουλήσουν τα ασημικά τους, με πανωτόκια, αφού πρώτα τα «φόρτωσαν» υποχρεώσεις! Αλλά δεν βρίσκουν… Για το πολύτιμο πετράδι της Αθηναϊκής Ριβιέρας – και όχι μόνο- ζήτησαν από εφοπλιστή που επενδύει αθρόα στο real estate 1 δις. κι αυτός έδινε maximum 500 εκατ!

Για όποιον ακόμη δεν το έχει αντιληφθεί, η κατάσταση στην πιάτσα, οικονομικά και επιχειρηματικά, δεν είναι και τόσο καλή όσο γράφεται ή παρουσιάζεται!

Το Δημόσιο δεν πληρώνει, τα επιτόκια είναι ψηλά, οι τράπεζες δεν βγάζουν δάνεια, ούτε εγγυητικές στους εργολάβους, ακόμη και μετά τις προκαταβολές, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί την ώρα τούτη ασφυξία ρευστότητας στην αγορά!

Σε αυτό το περιβάλλον, ορισμένα από τα μεγάλα funds που έχουν επενδύσει σε επιχειρήσεις στη χώρα, εξετάζουν το ενδεχόμενο φυγής, να πουλήσουν δηλαδή τα «ασημικά» τους, ζητώντας ωστόσο πανωτόκια, πουλώντας δηλαδή πανάκριβα, μολονότι τα ασημικά τα έχουν φορτώσει με δάνεια, έξοδα και υποχρεώσεις!

Και είναι ήδη λίγο πολύ γνωστό ποιοι έχουν βγάλει στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτήσει.

Η αγορά είναι μικρή άλλωστε! Οπότε μαθαίνεται γρήγορα και ποιοι προσπαθούν να πουλήσουν υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας!

Υπό αυτό το πρίσμα, κορυφαίο fund με …κελεμπία, έχει βγει στην αγορά και αναζητά αγοραστή για το διαμάντι που είχε αποκτήσει τζάμπα μια φορά κι έναν καιρό όταν η Ελλάδα ήταν πλήρως κατεστραμμένη, αντί του ιλιγγιώδους ποσού του 1 δις. ευρώ, μολονότι μέσω της αξιοποίησης του μοναδικού φιλέτου έχει πάρει τα λεφτά του πίσω και με το παραπάνω!

Ωστόσο αγοραστή σε αυτά τα λεφτά δεν βρίσκει! Και είναι ενδεικτικό ότι στις πρόσφατες συζητήσεις του fund με κορυφαίο έλληνα εφοπλιστή που έχει πραγματοποιήσει τεράστιες επενδύσεις στο real estate στα Νότια Προάστεια, δεν υπήρξε αίσιο τέλος, καθώς ο «δύσκολος» κατά κοινή ομολογία εφοπλιστής, δεν προτίθεται να δώσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ, για το πολύτιμο πετράδι της Αθηναϊκής – και όχι μόνο- Ριβιέρας!

Τα «μυστήρια» του Αρχαιολογικού Μουσείου: Οι ιλιγγιώδεις – πρωτοφανείς- δωρεές 2 κορυφαίων εφοπλιστικών οικογενειών (Νικολάου Λαιμού – Σπύρου Λάτση), το Πάπιγκο, οι Γερμανοί μελετητές και ο ρόλος της Μενδώνη!

Ένα πέπλο μυστηρίου «σκεπάζει» την υπόθεση των ασύλληπτων και πρωτοφανών δωρεών κορυφαίων εφοπλιστικών οικογενειών για την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου, που μετά τις σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ανατίθενται απευθείας σε ιδιώτες!

Μετά την δωρεά της οικογένειας Νικολάου και Ειρήνης Λαιμού, που απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα λόγω του γάμου του Αντώνη Λαιμού στο Πάπιγκο και την ανάπτυξη του real estate στην μοναδική αυτή περιοχή που έχει αποκτήσει υψηλό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ήρθε η ασύλληπτη σε μέγεθος δωρεά των 40 εκατ. ευρώ του Σπύρου και της Ντόροθι Λάτση, για τις μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού για το Αρχαιολογικό Μουσείο!

Ένα ποσόν που από τους γνώστες της αγοράς χαρακτηρίζεται ως τεράστιο, υπερβολικό  και πρωτοφανές, μόνο για τις μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης!

Και οι σχετικές μελέτες μετά από απόφαση της υπουργού Λίνας Μενδώνη ανατίθενται πλέον σε ιδιώτες, εν προκειμένω σε …Γερμανούς, όπως λένε οι πληροφορίες αλλά και οι «κακές γλώσσες», οι οποίοι και θα «διαχειριστούν» τα υπέρογκα κονδύλια των δωρεών, των μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών!

Βεβαίως, επειδή από τους …Γερμανούς (βλέπε Deutsche bank και Siemens), έχουμε …καεί, φυσάμε και το γιαούρτι!

Αυτά προς το παρόν! Συνεχίζεται …

Διαβάστε ακόμη: