Μαζεύτηκαν στη γιάφκα της Κουμουνδούρου ο Σάντας, ο Μάντας και ο ναύαρχος ο Αβάντας και αποφάσισαν να στήσουν σκηνικό σκανδαλολογίας.

Επί δύο ώρες διάβαζαν και ξαναδιάβαζαν ένα non paper το οποίο τους είχε πασάρει κάποιος νταραβεριτζής αλλά δεν καταλάβαιναν και πολλά πράγματα.

Τελικά αποφάσισε να τους επεξηγήσει το θέμα ο γνωστός δικηγόρος.

Μάλιστα προειδοποίησε τον πρόεδρο να μην επαναλάβει τα λάθη με τις περιβόητες αποκαλύψεις για το δήθεν μαύρο χρήμα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα γιατί το ζήτημα είναι σοβαρό και θα γίνουν ρεζίλι.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη στη γιάφκα βγήκε περιχαρής ο πρόεδρος και κατήγγειλε σκάνδαλο με τον νέο τραπεζικό πυλώνα.

Κάλεσε μάλιστα και τον άλλο πρόεδρο που εδρεύει στη Χαριλάου Τρικούπη να κάνουν κοινοπραξία για να μοιραστούν τη δόξα.

Στη συνέχεια άρχισε το παπατζιλίκι με τις υπεραπλουστευμένες θεωρίες ότι το δημόσιο δήθεν χάνει από τη συγκρότηση του νέου τραπεζικού πυλώνα, γιατί θα έχει λιγότερη συμμετοχή.

Προφανώς δεν του εξήγησε κάποιος ότι είναι προτιμότερο να έχεις τη μειοψηφία των μετόχων σε ένα ισχυρό τραπεζικό όμιλο παρά την πλειοψηφία σε μια προβληματική τράπεζα.

Βέβαια ο Στέφανος δεν ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες.

Εξάλλου δεσμεύτηκε να αναλάβει εργολαβικά τη σπέκουλα καταγγέλλοντας τον νέο τραπεζικό πυλώνα.

Γι΄ αυτό προετοιμάζεται για νέα επεισόδια τα οποία γράφονται ήδη από τους σεναριογράφους.

Μάλιστα σκέφτεται να επισκεφτεί και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να καταγγείλει το δήθεν σκάνδαλο.

Το γεγονός ότι δεν παίρνει κανείς στα σοβαρά την παπάτζα που πουλάει δεν τον πτοεί.

Αντιθέτως εμφανίζεται διατεθειμένος να φέρει σε πέρας την εργολαβία που έχει αναλάβει γνωρίζοντας ότι δίνει εξετάσεις στα μεγάλα αφεντικά!

Το «όχι» της Χ. Τρικούπη και η κλειστή σύσκεψη!

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως, ότι το ίδιο ακριβώς non paper διαβιβάστηκε από το γνωστό νταραβεριτζή και στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σε κλειστή σύσκεψη εκτίμησαν ότι θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα αν εμπλακούν σε τέτοιες ιστορίες.

Μάλιστα ένας συνεργάτης του προέδρου, είπε χαρακτηριστικά.

Κινδυνεύουμε να γίνουμε Κασσελάκηδες αν αναπαράγουμε τέτοιες αθλιότητες.

Δεν γνωρίζω αν τελικά πείστηκε ο πρόεδρος Νίκος, γιατί αν θυμώσει ο νταραβεριτζής μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στον δρόμο για τις εσωκομματικές εκλογές.

Ανοίγει από τις Αρχές, δικαστικές- φορολογικές – ξέπλυμα, μετά από εμπεριστατωμένες καταγγελίες ο φάκελος των υπόπτων και περίεργων αγοραπωλησιών φιλέτων της Εκκλησίας σε Μύκονο και Τήνο!

Με αφορμή την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, υπόθεση που όπως προκύπτει από το αστυνομικό ρεπορτάζ αφορά την Μύκονο με επίκεντρο το real estate και τις αγοραπωλησίες οικοπέδων φιλέτων στο Νησί των Ανέμων, καλά ενημερωμένες πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα με πληροφορούν ότι οι αρμόδιες Αρχές, δικαστικές, φορολογικές αλλά και το Ξέπλυμα, πρόκειται να ανοίξουν κρίσιμους και καθοριστικούς φακέλους «περίεργων» αγοραπωλησιών!

Σύμφωνα με τις έγκυρες αυτές πηγές, που διαθέτουν πληροφόρηση εκ των έσω, στο στόχαστρο των ερευνών αναμένεται να βρεθούν, τα οικόπεδα της Εκκλησίας που άλλαξαν χέρια, καθώς μετά από καταγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί στις Αρχές, εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα ως προς την νομιμότητα των συναλλαγών, το τίμημα των αγοραπωλησιών, που φημολογείται ότι ήταν εξευτελιστικό μέσω της «ενοικίασης» για δεκαετίες αντί πινακίου φακής, καθώς και ως προς τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τις αγοραπωλησίες αυτές τόσο για λογαριασμό της Εκκλησίας όσο και για λογαριασμό των αγοραστών!

Σε απλά λόγια στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν και όλοι οι μεσάζοντες – νταραβεριτζήδες που είχαν πρόσβαση στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου Τήνου και Μυκόνου ορισμένοι εκ των οποίων λέγεται ότι είχαν υπογράψει προσύμφωνα με την Εκκλησία, έχοντας χαρτιά – χρυσάφι στα χέρια τους τα οποία μεταπώλησαν, στους αγοραστές – συνεργούς στην υφαρπαγή αντί ευτελούς τιμήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας!

Ο φάκελος είναι – μου λένε – βαρύς και περιλαμβάνει τρανταχτά ονόματα της πιάτσας, που έπαιξαν τον (γνωστό τους) ρόλο του διαμεσολαβητή – νταραβεριτζή, αλλά και του αγοραστή!

Η Αρχή για το Ξέπλυμα ήρθε …δεύτερη: Η αποκάλυψη του Radar τον Ιούλιο του 22 για το νταραβέρι – που πήγε άπατο- Σάκη Κατσέλη – Αντώνη Ρέμου και Κώστα Πηλαδάκη – Το πάρτι στο μπαλκόνι (δεν υπάρχει βίλα) στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας για τον πρώην δάσκαλο και μετρ της Ενέργειας και του λουλουδοπόλεμου στο Αθηνών Αρένα!

Μπορεί η ευρύτερη κοινή γνώμη να ανακαλύπτει, με αφορμή το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα με επίκεντρο τον Αντώνη Ρέμο, για πρώτη φορά το όνομα του Σάκη Κατσέλη, του περίφημου νταραβεριτζή της Ενέργειας, που έχει κάνει ενεργειακές δουλειές με τη μισή πιάτσα και όμως βρίσκεται μονίμως εκτός κάδρου, όμως ο πρώην δάσκαλος και οι δουλειές που ετοίμαζε με τον γνωστό τροβαδούρο και τον στενό φίλο επί χρόνια και κολλητό του Κ. Πηλαδάκη (αγαπημένο παιδί του Μπράνσον και του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου), «πιάστηκαν» από τις κεραίες του Radar, από τις οποίες ως γνωστόν είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεφύγει κανείς!

Τον δάσκαλο Σάκη – κολλητάρι του άλλου περίφημου Σάκη της Μεταμόρφωσης, με τον οποίο έγραψαν ιστορία και μεγαλούργησαν κατά το παρελθόν, οι κεραίες του Radar συνέλαβαν στο περίφημο πάρτι του στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του στον Άγιο Κωνσταντίνο δίπλα στα Καμμένα Βούρλα, όπου ο Αντώνης Ρέμος τραγούδησε προς τιμήν του φίλου του Σάκη, με καλεσμένους όλα τα «παιδιά της πιάτσας» που έκαναν μπίζνες διαχρονικά με τον δάσκαλο της Στερεάς Ελλάδας!

Και που πολύ φοβάμαι ότι τα διάφορα νταραβέρια τους θα αρχίσουν να βγαίνουν προς τα έξω, καθώς η Αρχή για το Ξέπλυμα με αφορμή την συναλλαγή του 1,8 εκατ. με τον Ρέμο που δεν ολοκληρώθηκε – και το ποσόν ουδέποτε επεστράφη- και οι συμφωνίες του τραγουδιστή με άλλους δυο εμπλεκόμενους, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Κώστας Πηλαδάκης, θα γίνουν φύλλο και φτερό και θα ελεγχθούν όλες οι συναλλαγές του Σάκη Κατσέλη με μεγαλόσχημους!

Σας παραθέτω το προφητικό άρθρο του Radar τον Ιούλιο του 2022, την επίμαχη εποχή που ελέγχεται από τις Αρχές, όπου κάνουμε σαφή αναφορά ότι το νταραβέρι του Κατσέλη με Ρέμο και Πηλαδάκη το οποίο ερευνούν οι Αρχές πήγε άπατο!

Επειδή διάβασα για το περίφημο πάρτι της «εργολαβάρας» των ΑΠΕ και της Ενέργειας γενικότερα στον Άγιο Κωνσταντίνο της Φθιώτιδας, αμέσως μετά την Αρκίτσα και τις Λιβανάτες, πρέπει να σας πω ότι οι …Μπάκος και Καυμενάκης δεν παρέστησαν!Ο περί ου ο λόγος ονομάζεται Σάκης Κατσέλης! Πρώην δάσκαλος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα Αιολικά και βρήκε σημείο επαφής με τον Ελλάκτωρα (λόγω ειδικών σχέσεων με Δήμους και Περιφέρειες από όπου εξασφάλιζε άδειες για ενεργειακά πάρκα) επί της προηγούμενης διοίκησης του, όπου μεγαλούργησε!Όμως ο Σάκης Νο2 που ανακάλυψε τον Σάκη Νο1 (Καλλιτσάντση)στην Μεταμόρφωση και στη συνέχεια διέπρεψαν, απέκτησε τεράστια φήμη στην Αθήνα της νύχτας, λόγω των ειδικών σχέσεων με τον Αντώνη Ρέμο, τον οποίο «έλουζε» στην κυριολεξία με λουλούδια όταν κατέβαινε σε εβδομαδιαία βάση από το χωριό στην Πρωτεύουσα!Ο ενεργειακός παίκτης Σάκης Νο2, ο Κατσέλης δηλαδή, έγινε ο καλύτερος πελάτης του Παπαθεοχάρη στο «Αθηνών Αρένα» στην οδό Πειραιώς, το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για να συνεταιριστούν σε business της Ενέργειας, ο πρώην δάσκαλος και νυν «λουλουδοπαίκτης» των μπουζουκιών, πρώτα με τον τροβαδούρο Ρέμο και στη συνέχεια με τον γνωστό για την τραπεζική του αξιοπιστία, επιχειρηματία Πηλαδάκη!Βεβαίως η συνεργασία Κατσέλη με Ρένο και Πηλαδάκη δεν απέδωσε καρπούς!Ούτε ενεργειακά πάρκα έγιναν, ούτε άλλες μεγάλες δουλειές!

30-40 άτομα στο μπαλκόνι του Συγκροτήματος, μεταξύ των οποίων Χρ. Σταϊκούρας και Αδ. Γεωργιάδης!

Βεβαίως ο Ρέμος για να τιμήσει τον φίλο, συνέταιρο και …σπόνσορα στα μπουζούκια, λόγω λουλουδοπόλεμου, πήγε στο μπαλκόνι (μεγάλο είναι η αλήθεια) του Αγίου Κωνσταντίνου, δίπλα στα Καμένα Βούρλα και τραγούδησε!Γιατί μην φανταστείτε ότι μιλάμε για τίποτα βίλες!!!Ένα μπαλκόνι, σε ένα σπίτι σε Συγκρότημα κατοικιών, πάνω στη θάλασσα φυσικά!Πάντως στο πάρτι της «εργολαβάρας» από τα «Άγραφα» Μπάκος – Καυμενάκης  δεν πήγαν. Δεν τον γνωρίζουν καν!Του Σάκη είναι κολλητός και κατά συνέπεια, όπως μαθαίνω, έχει νταραβεριστεί (φιλικά εννοώ για να μην παρεξηγηθώ) με όλα τα κολλητάρια του Καλλιτσάντση!Υπό αυτή την έννοια κατανοώ τους λόγους που και ο Χρ. Σταϊκούρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσαν το «παρών» στο τσιμπούσι της «παιχτάρας» στον Αγ. Κωνσταντίνο!Αυτά τα ολίγα προς το παρόν… Αλλά να ξέρετε, αυτόν τον Κατσέλη, με όσα έχω ακούσει ήδη, τον πάω!Οπότε προβλέπω ότι θα αποτελέσει εκ των βασικών πρωταγωνιστών της στήλης…

Η Άννα Διαμαντοπούλου κατεβαίνει με στήριξη από το κεντρώο ΠΑΣΟΚ και τον… Βενιζέλο – Ποιοι θα είναι οι κρίσιμοι συνεργάτες της και ποιες δημοσκοπήσεις έχει παραγγείλει – 15-20 Ιουλίου η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της!

Ο κύβος ερρίφθη για την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες από το περιβάλλον της πρώην Ευρωπαίας Επιτρόπου τοποθετούν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ 15 – 20 Ιουλίου.

Οι πληροφορίες λένε ότι την ερχόμενη Πέμπτη η δημοσκόπηση της MRB του Δημήτρη Μαύρου θα δείξει που θα κυμανθεί η δημοτικότητα της κ. Διαμαντοπούλου ενώ η ίδια έχει παραγγείλει άλλη μία δημοσκόπηση από τον στενό φίλο της Στράτο Φαναρά της Metron Analysis η οποία θα δείξει την πραγματική της δυναμική.

Κρίσιμο ρόλο στο επιτελείο της θα έχει ο Γιάννης Δατσέρης, γνωστός φίλος του Βαγγέλη Βενιζέλου και σύζυγος μιας άλλης πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνας Ράπτη.

Στην ομάδα της Άννας, θα δούμε και άλλα στελέχη όπως την Ευγενία Λοκανά που είναι χρόνια διευθύντρια του γραφείου της.

Πάντως, το γεγονός ότι πάει ο Δατσέρης εκεί, σημαίνει ότι στηρίζει και ο Βαγγέλης Βενιζέλος την προσπάθειά της…

Πάντως, και εκείνη σε ανύποπτο χρόνο είχε μιλήσει παρουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου για το σχηματισμό ενός κεντρώου φορέα οπότε λογικό είναι να υπάρχει μία στήριξη.

Αυτή η κεντρώα προσέγγιση δείχνει και στην κυβέρνηση ότι ένα ΠΑΣΟΚ με την κ. Διαμαντοπούλου αρχηγό ίσως είναι ένας καλός εταίρος για συνεργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες τις προηγούμενες ημέρες η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη βρισκόταν σε καθημερινές συσκέψεις με το στενό της επιτελείο, ενώ καθημερινά συνομιλούσε με βουλευτές και κομματικά στελέχη ανά τη χώρα.

Μάλιστα, τα εν λόγω στελέχη – κάποια πρωτοκλασάτα – έχουν αναλάβει να συγκεντρώσουν τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα και όπως μαθαίνουμε προσεγγίζουν ήδη τον στόχο.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η Άννα Διαμαντοπούλου αφενός διαθέτει το προφίλ που μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωθυπουργία της χώρας, αφετέρου μπορεί να επαναφέρει αποτελεσματικά στον χώρο τους κεντρώους που ψηφίζουν τα τελευταία χρόνια την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ενεργούς προοδευτικούς πολίτες που βρίσκονται εκτός των στενών κομματικών τειχών.

Τι γιόρτασε στο Island με σαμπάνιες και αστακούς ο Τσαμάζ; Την καθηλωμένη επί 2 χρόνια μετοχή του ΟΤΕ; Την ανάθεση όλων των προμηθειών του Οργανισμού στους Γερμανούς που τον ξεζούμισαν; Ή μήπως την ομολογιακή έκδοση των 200 εκατ. που την σήκωσε όλη η DT με επιτόκιο 3,99% για ένα τρίμηνο;

Την Τετάρτη που μας πέρασε, ο απερχόμενος CEO του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο αποκαλούμενος από τους άσπονδους φίλους του και ως «η μυξοπαρθένα των τηλεπικοινωνιών», έκανε πάρτι στο περίφημο bar restaurant Island στην Βάρκιζα, όπου έδωσαν το παρών πολλοί και διάφοροι της πιάτσας, σοβαροί επιχειρηματίες αλλά και λαμόγια, εύρωστοι οικονομικά παράγοντες αλλά και πολλοί δήθεν, διάφοροι καραγκιοζαίοι που το παίζουν περί πολλού, κάμποσοι κερατάδες, καθώς και ορισμένοι κατ’ επάγγελμα δημοσιοσχετίστες!

Οι σαμπάνιες και τα ακριβά κρασιά (ξέρουν και από αυτά τρομάρα τους) έρρεαν ασταμάτητα, ενώ οι αστακοί, τα ψάρια και οι σολομοί σερβίρονταν ακατάπαυστα!

Σε απλά λόγια πρόκειται για ένα πάρτι βασιλικών προδιαγραφών, στο οποίο παραβρέθηκαν και διάφοροι πολιτικάντηδες (από αυτούς που ευθύνονται για τη φθίνουσα πορεία που έχει πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης) που όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει είχαν ανοίξει παρτίδες με τον Μιχάλη το καλό παιδί (στο καλάθι δεν χωρεί στο κοφίνι περισσεύει)!

Εκείνο όμως που πραγματικά δεν κατάλαβα και θα έπρεπε κάποιος να μας εξηγήσει είναι, για ποιο λόγο ακριβώς έκανε το πάρτι της βλαχογκλαμουριάς ο Μ. Τσαμάζ!!!

Τι γιόρταζε άραγε; Την αποχώρηση του; Που τον …έφυγαν κακείν κακώς; Πού ακόμη δεν τον παίρνει κανείς; Που θα πήγαινε στον Μυτιληναίο;

Τι γιόρταζε λοιπόν ο μάνατζερ Μιχάλης; Μήπως την μετοχή του ΟΤΕ που είναι καθηλωμένη 2 χρόνια και οι επενδυτές μικροί και μεγάλοι αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που μπήκαν;

Μήπως τις προμήθειες του ΟΤΕ που πήγαν όλες στους Γερμανούς, οι οποίοι τις εξάντλησαν και δεν έχουν πια τίποτα άλλο να πουλήσουν;

Μήπως το περίφημο ομολογιακό των 200 εκατ. ευρώ που το σήκωσε όλο η Deutsche Telekom, με επιτόκιο 3,99% για ένα τρίμηνο (!!!);

Ή μήπως για τις περίφημες ψηφιοποιήσεις όπου η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατόπιν παρέμβασης της Ευρωπαίας εισαγγελέως και της DGcomp διενεργεί ελέγχους για ύπαρξη καρτέλ;

Διαβάστε ακόμη