Ο γνωστός πασίγνωστος εφοπλιστής με τις δικαστικές εκκρεμμότητες ο οποίος ενεπλάκη και στην υπόθεση του Ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης καθώς και ένας επώνυμος επιχειρηματίας, με πλήθος δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό φέρονται να εμπλέκονται ενεργά στην υπόθεση της παραχώρησης «Δικαιώματος Επιφανείας» (τι εφεύρημα και αυτό !!!) έκτασης – φιλέτο 44.989 τ.μ. στην Βουλιαγμένη, ατακτοποίητης πολεοδομικά, που βγήκε σε διαδικασία εκποίησης από την Ιερά Μονή Πετράκη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών!

 

Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση real estate αλά «Μαύρα Ράσα»,στο «Μεγάλο Καβούρι» γνωστή και ως «Ιερό Νταραβέρι», που επί της ουσίας αποτελεί θλιβερή συνέχεια του δυσώδους και σκανδαλώδους δήθεν διαγωνισμού για το Ορφανοτροφείο στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, όπου και πάλι ενεπλάκησαν ο εν λόγω περίφημος εφοπλιστής με τις δικαστικές περιπέτειες στο real estate, καθώς και ο γνωστός στην πιάτσα ως «Ανιψιός» αλλά και γνωστά εβραϊκά συμφέροντα!

 

Επί του προκειμένου, ο εν λόγω εφοπλιστής με εξειδίκευση στην εκκλησιαστική περιουσία, αφού τον εγκατέλειψαν οι Εβραίοι, «έριξε δίχτυα» σε άλλον πασίγνωστο εφοπλιστή (που κατά τις πληροφορίες έκανε πίσω φοβούμενος τον θόρυβο και την κατακραυγή) καθώς και σε πολύ γνωστό επιχειρηματία, με δραστηριότητες σε Βαλκάνια και Εμιράτα που εσχάτως έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επιτυχίες στην επιχειρηματική σκηνή!

 

Και οι πληροφορίες λένε ότι ο ένας τουλάχιστον φέρεται να τσίμπησε στο κόλπο με το «Ιερό Νταραβέρι» μολονότι θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι η υπόθεση μπάζει από παντού… Το πόσοι και ποιοι εμπλέκονται εμφανώς ή αφανώς πίσω από την κυπριακή εταιρία που υπέβαλε την πρόταση, μένει να αποδειχτεί! 

 

Για την ιστορία η ημερομηνία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς την Ιερά Μονή Πετράκη για την εν λόγω μυθική έκταση που αν ήταν τακτοποιημένη πολεοδομικά θα αποτιμάτο πέριξ των 200 εκατ. ευρώ (και κάποιοι πάνε να την υφαρπάξουν με 4.000 ευρώ τον μήνα), εξέπνευσε στις 31 Μαΐου! Και μόνο μια πρόταση υπεβλήθη, εκείνη του γνωστού εφοπλιστή και των κρυφών επιχειρηματιών (2-3) που συμμετέχουν στο σχήμα αφανώς!

Θα έχει πολλή μεγάλη σημασία να δούμε την αντίδραση του Δημάρχου Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης αλλά και το πως θα αντιμετωπίσει τελικά η Αρχιεπισκοπή το μείζον ζήτημα μιας ακόμη δυσώδους υπόθεσης εκποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας από την οποία αναδύεται οσμή σκανδάλου!

Η ουσία πάντως είναι ότι η σχετική διαγωνιστική διαδικασία ακόμη δεν ολοκληρώθηκε στο σύνολο της και η μία και μοναδική πρόταση που υπεβλήθη από Κυπριακή εταιρία δεν έχει συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο!

Διαβάστε ακόμη