Μετά το σκανδαλώδες ζήτημα με την υπόθεση του Ορφανοτροφείου στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, που ήδη έχει εκθέσει στον υπέρτατο βαθμό την Εκκλησία της Ελλάδος, έρχεται στο προσκήνιο μια νέα αντίστοιχη υπόθεση από την οποία αναδύεται οσμή σκανδάλου, ένα ακόμη «Ιερό Νταραβέρι», πάλι στην πανάκριβη Βουλιαγμένη, αυτή τη φορά όμως στο «Μεγάλο Καβούρι» όπου μέσα από το «κόλπο» της παραχώρησης «Δικαιώματος Επιφανείας», που βασίζεται στο Άρθρο 16 παρ. 2 του Κανονισμού της Ιεράς Συνόδου, εκποιείται άνευ διαγωνιστικής διαδικασίας, έκταση μαμούθ 44.989 τ.μ. μεταξύ των οδών Ακτής και Αρχιμήδους!

Ένα πραγματικό μοναδικό φιλέτο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ανυπολόγιστης αξίας μόλις τακτοποιηθεί πολεοδομικά διά μέσω της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου!

Ήδη το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Ασώματων Πετράκη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που αποτελεί και Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, έχει προβεί σε πρόσκληση ενδιαφέροντος αξιοποίησης (δείτε εδώ) εκκλησιαστικής – μοναστηριακής έκτασης 44.989 τ.μ. πολεοδομικώς ατακτοποίητης, εντός των Ο.Τ. 100-101 στη Βουλιαγμένη Αττικής (Μεγάλο Καβούρι)!

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει πρόκειται για μια έκταση μοναδική, ανυπολόγιστης αξίας, η οποία είναι πολεοδομικά ατακτοποίητη, ενώ είχε τεθεί υπό ρυμοτομική απαλλοτρίωση, η οποία ωστόσο έχει αρθεί αυτοδικαίως, λόγω παρέλευσης 15ετίας!

Υπό αυτό το πρίσμα η Ιερά Μόνη Πετράκη που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προσέτρεξε στο «παράθυρο» του Άρθρου 16 της Ιεράς Συνόδου, μέσα από το οποίο της δίνεται η δυνατότητα να παραχωρήσει ή να εκποιήσει άνευ διαγωνιστικής διαδικασίας την έκταση – φιλέτο σε «επενδυτές», στην πραγματικότητα να κάνει ένα «Ιερό Νταραβέρι» λίγο πολύ με τους ίδιους πρωταγωνιστές της δυσώδους και ντροπιαστικής υπόθεσης του Ορφανοτροφείου!

Για όποιον γνωρίζει εκ των έσω τα εκκλησιαστικά κέντρα, τις ισορροπίες, τους παρασκηνιακούς παίκτες, τους προνομιακούς εφοπλιστές και τους «εκλεκτούς συγγενείς», η υπόθεση είναι ξεκάθαρη σε τι αποσκοπεί και πού θα καταλήξει, μέσα από μια ύποπτη διαδικασία που προβλέπει την παραχώρηση της μυθικής αυτής έκτασης, πραγματικής αξίας μόλις τακτοποιηθεί εκατοντάδων εκατομμυρίων, για μερικά ψωροχιλιάρικα τον μήνα!

Σκεφτείτε μόνο ότι για κάθε ένα στρέμμα που αγόρασε ο εφοπλιστής Διαμαντίδης στον Αστέρα κατέβαλε το ποσόν των 40 – 70 εκατ. ευρώ!

Φανταστείτε λοιπόν ποια θα είναι η αξία των 44.989 τ.μ, μόλις τακτοποιηθούν πολεοδομικά, όταν και θα πρέπει να παραχωρηθεί στο Δημόσιο και τον Δήμο 3Β, μόλις το 30%- 35% της έκτασης για δημιουργία κοινόχρηστων χωρών, χωρών αναψυχής, αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και πλατείες, ενώ το 65%-70% θα παραμείνει με σύμβαση παραχώρησης στον «επενδυτή», ο οποίος μέχρι να τακτοποιηθεί η έκταση θα πληρώνει κάτω από 5.000 ευρώ το μήνα (!!!), ενώ όταν η έκταση θα τακτοποιηθεί η Εκκλησία θα λαμβάνει μόλις ένα ποσοστό επί του τζίρου, από την επένδυση (στο τζάμπα!!!) που θα έχει τότε πραγματοποιηθεί!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, πρόκειται για μια διαδικασία σκανδαλώδη και προσβλητική, πλήρως αδιαφανή, που θίγει τα συμφέροντα της Εκκλησίας και εκθέτει την ηγεσία της!

Με μόνους ωφελημένους τους κάθε λογής νταραβεριτζήδες μέσα κι έξω από την Εκκλησία και τους «τζάμπα επενδυτές» που βρήκαν το κονέ για να αρπάζουν αντί πινακίου φακής τα φιλέτα της Εκκλησίας!

Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Εφοπλιστής και ο «Ανιψιός»!

Διαβάστε ακόμη: