Το αεροδρόμιο Τσάνγκι της Σιγκαπούρης έχασε την«πρωτιά» ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο από το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ της Ντόχα, σύμφωνα με την εταιρεία αξιολόγησης αερομεταφορών Skytrax, που παρουσίασε τη λίστα με τα 10 κορυφαία αεροδρόμια παγκοσμίως.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ του Κατάρ κατακτά την πρώτη θέση, αφού κέρδισε τον τίτλο το 2021 και το 2022.

Ταξιδιώτες από περισσότερες από 100 εθνικότητες συμμετείχαν στην έρευνα της Skytrax, όπως αναφέρει το CNBC, η οποία ανέδειξε επίσης το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο για ψώνια.

Μάλιστα, το αεροδρόμιο Τσάνγκι έχει στεφθεί το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο 12 φορές από τη Skytrax, μεταξύ των οποίων η πρώτη θέση κατακτήθηκε διαδοχικά από το 2013 έως το 2020 και ξανά το 2023. Στη φετινή έρευνα, το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης κέρδισε τους τίτλους του «καλύτερου αεροδρομίου στην Ασία» και της «Καλύτερης υπηρεσίας μετανάστευσης αεροδρομίου στον κόσμο».

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon της Νότιας Κορέας ανέβηκε στην τρίτη θέση, από τη νούμερο 4 το 2023 και ανακηρύχθηκε το πιο friendly αεροδρόμιο για οικογένειες στον κόσμο για το 2024.

Το αεροδρόμιο Χαμέντα του Τόκιο ήρθε στην τέταρτη θέση και ανακηρύχθηκε επίσης ως το «καθαρότερο αεροδρόμιο του κόσμου» . Διαχειρίστηκε 70 εκατομμύρια επιβάτες το 2023 τους περισσότερους από κάθε άλλο αεροδρόμιο στη λίστα της Skytrax.

Το άλλο μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο του Τόκιο, το Διεθνές Αεροδρόμιο Narita, κατέλαβε την 5η θέση στη λίστα. Αναγνωρίστηκε για την εξυπηρέτηση των πελατών του, κερδίζοντας τον τίτλο «το καλύτερο προσωπικό αεροδρομίου στον κόσμο»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη βασίζεται σε ερωτηματολόγια που στάλθηκαν σε πελάτες αεροδρομίων μεταξύ Αυγούστου 2023 και Μαρτίου 2024. Οι επιβάτες αξιολόγησαν βασικές υπηρεσίες του αεροδρομίου, όπως η εμπειρία του check-in και της μετεπιβίβασης, ο έλεγχος της μετανάστευσης, τα ψώνια και οι αναχωρήσεις.

καταρ

Ακολουθούν τα 10 κορυφαία αεροδρόμια:

  1. Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ
  2. Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης
  3. Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon
  4. Αεροδρόμιο Haneda
  5. Διεθνές Αεροδρόμιο Narita
  6. Παρίσι Αεροδρόμιο Charles de Gaulle
  7. Διεθνές Αεροδρόμιο Ντουμπάι
  8. Διεθνές Αεροδρόμιο Μονάχου
  9. Διεθνές Αεροδρόμιο Ζυρίχης
  10. Διεθνές Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης

Διαβάστε ακόμη: