Ένα τρελό θηριοτροφείο αρχηγίσκων είναι το ΠΑΣΟΚ των, ων ουκ έστιν αριθμός, υποψηφίων Ένα τρελό θηριοτροφείο είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ αφού μετά την Κεντρική Επιτροπή είδαμε κάθε ηγετίσκο να βάζει υποψηφιότητα για αρχηγός.

Μιλάμε για μία πληθώρα υποψηφίων αν κρίνουμε από τον μέχρι τώρα αριθμό των υποψηφίων αλλά και αυτών που θα μπουν στην κούρσα στο άμεσο μέλλον.

Και φυσικά η διαμάχη γίνεται για το ποιος θα πάρει ένα κόμμα που βρίσκεται στο 12,9 % περίπου και αυτό παρόλο που η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη έχασε χιλιάδες ψηφοφόρους.

Ποιοι θέλουν να κατέβουν για αρχηγοί; Ο Χάρης Δούκας που δεν τον ξέραμε πριν 6 μήνες και έγινε δήμαρχος με τις ψήφους του Κασιδιάρη και την αποχή των δεξιών που ήθελαν να τιμωρήσουν τον αλαζόνα Μπακογιάννη. Ο Δούκας από τότε πίστεψε ότι έχει ρεύμα.

Ότι μπορεί να ενώσει όλη την Κεντροαριστερά, επειδή τον στήριξαν οι Ζαχαριάδηδες και οι Θεοχαρόπουλοι αυτής της γης.

Δεν έχει περάσει ούτε εξάμηνο και η Αθήνα ζέχνει από τα σκουπίδια, οι λόφοι Φιλοπάππου και Κολωνού λαμπάδιασαν από τις φωτιές, ο ίδιος μοιράζει συμβάσεις σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να εξασφαλίσει την στήριξή τους, έχει προσλάβει τον γιο Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο και γενικά έχει κάνει ορμητήριο του την πλατεία Κοτζιά για τις φιλοδοξίες του στην Κεντροαριστερά, λες και η δημαρχία είναι κανένας οργανισμός της πλάκας, κανένα επικουρικό ασφαλιστικό ταμείο.

Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης σε μία προσπάθεια να περιχαρακώσει το μπλοκ του προβαίνει σε αστείες δηλώσεις, ότι δηλαδή τον πολεμούν τα συμφέροντα…

Ποια συμφέροντα ρε σύντροφε; Αυτά που σου υποδείκνυαν να κάνεις επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή και να προκαλείς δυσπιστία κατά της κυβέρνησης; Αυτά με τα οποία συνέτρωγες εκεί στα βόρεια;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει χάσει κάθε έρεισμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, απέκλεισε από τα όργανα στελέχη που δεν είναι δικά του, έφτιαξε ένα κόμμα μικρό και κυρίως κούρασε τον κόσμο με την υπόθεση των υποκλοπών και τις απίστευτες κωλοτούμπες του σε εμβληματικά νομοσχέδια όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο Παύλος Γερουλάνος, ως πρώην παπανδρεικός, προσπαθεί να διατυπώσει μία διαφορετική πρόταση, για ένα ΠΑΣΟΚ πιο κεντρώο.

Όμως, έχει περιορισμένο εκτόπισμα, παρόλο που από τους δύο προηγούμενος είναι πιο ενωτικός.

Το μειονέκτημά του επίσης είναι ότι έχει κακές σχέσεις με τους Παπανδρέου από τότε που δεν ακολούθησε τον ΓΑΠ στο ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

Oι πληγές δεν έχουν κλείσει. Όμως, θα παίξει έναν ρόλο στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η Μιλένα Αποστολάκη έθεσε υποψηφιότητα και μάλιστα είπε ότι είναι έτοιμη να γίνει Πρωθυπουργός!

Θα προσπαθήσει να οικειοποιηθεί τους σημιτικούς ή τον κόσμο του Βαγγέλη Βενιζέλου, που όμως, αυτοί έχουν μεταπηδήσει στη Νέα Δημοκρατία…

Όμως, την ίδια σκέψη έχει και η Άννα Διαμαντοπούλου που το σκέφτεται πολύ να κατέβει και εκείνη υποψήφια πιστεύοντας ότι θα πείσει τον Κώστα Σημίτη να την στηρίξει.

Έμπειρη φυσικά αλλά απούσα πολιτικός από την κοινωνία, δεν μπορεί να πείσει, δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανακάμψει.

Δεν θα παραλείψω τον Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος και αυτός έθεσε υποψηφιότητα προσπαθώντας με κάποιες συμφωνίες της τελευταίας στιγμής να λάβει κάποια καλύτερη θέση μέσα στο κόμμα, ίσως αντιπροέδρου.

Όμως, είναι η αλήθεια ότι δεν έχει μεγάλη βάση στην ευρύτερη παράταξη πέρα από την Ηλεία και την Πελοπόννησο.

Και η υπόθεση αρχηγία συνεχίζεται…

Αρχηγός θέλει να γίνει και η Νάντια Γιαννακοπούλου που το ζυγίσε το θέμα και τελικά σήμερα το πρωί αποφάσισε να κατέβει ως υποψήφια. Διαθέτει βάση στην Μεσσηνία και στην Δυτική Αθήνα, μία μικρή αποδοχή στο καλλιτεχνικούς κύκλους λόγω συζύγου, έτερο ουδέν.

Στο χορό θέλει να μπει και ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ήταν και το 2021 αρχηγός. Δεν ξέρουμε τι καινούριο κομίζει ο πρώην υπουργός, όμως, είναι σίγουρα εχθρός του Ανδρουλάκη και θα κάνει το παν για να τον διώξει επειδή τού πήρε την έδρα στην Α Θεσσαλονίκης.

Ως τώρα εγώ μετράω σίγουρους 5 και 8 συνολικά ενδιαφερόμενους που μπορεί μέχρι τις εκλογές να έχουν αυξηθεί.

Δεν θα μου κάνει εντύπωση να δούμε κάνα Αλέκο Παπαδόπουλο να κάνει κίνηση… Η υπόθεση ΠΑΣΟΚ είναι τελικά ένα τρελό θηριοτροφείο.

Διαβάστε ακόμη