Όπως ακριβώς αναμενόταν, ο περίφημος ανασχηματισμός που εδώ και μέρες έχει προαναγγελθεί δεν είναι δομικός, αλλά επιφανειακός, ρηχός, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές!

Μετρημένες στα δάχτυλα αλλαγές, επιλογές που εμπεριέχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα, ενώ είναι σαφής ο γεωγραφικός προσδιορισμός μετά το στραπάτσο των εκλογών, καθώς και τα πάσης φύσης μηνύματα προς τα έξω, προς …τρίτους δηλαδή, αλλά και προς τα μέσα…

Τα κρίσιμα και καθοριστικά υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Ενέργειας που πραγματεύονται τα μείζονος σημασίας ζητήματα για την ελληνική κοινωνία, παρέμειναν στα ίδια χέρια (Χατζηδάκης, Γεωργιάδης, Χρυσοχοΐδης, Σκυλακάκης)!

Οι επιλογές Ν. Παναγιωτόπουλου στο Μεταναστευτικής πολιτικής και του Χρ. Γκιουλέκα στο Μακεδονίας Θράκης εντάσσονται στη λογική της τοποθέτησης παραδοσιακών δεξιών στελεχών από την Βόρεια Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση είχε λάβει σοβαρά μηνύματα το βράδυ των εκλογών!

Παράλληλα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι και τα δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου που προέρχονταν από την Κρήτη απομακρύνθηκαν!

Η τοποθέτηση Θεοδωρικάκου στο Ανάπτυξης, έχει χαρακτήρα επικοινωνιακό, βάσει και του εν λόγω χαρίσματος του υπουργού.

Ωστόσο το ζήτημα της ακρίβειας για παράδειγμα, δεν είναι επικοινωνιακό αλλά ουσιαστικό και μείζον για τη βάση της κοινωνίας!

Η τοποθέτηση Λιβάνιου στο Εσωτερικών, όπου δεν θέλησε ο πρωθυπουργός να αναβαθμίσει σε υπέρ υπουργό τον Κυριάκο Πιερρακάκη όπως ακουγόταν, δείχνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ήθελε σε αυτό το κομβικό υπουργείο να τοποθετήσει έναν έμπιστο, δικό του άνθρωπο, εργατικό και πιστό!

Από την άλλη ερωτήματα γεννά το γιατί παραμένει η Νίκη Κεραμέως στην κυβέρνηση, η οποία σε 3 ανασχηματισμούς έχει αλλάξει 3 υπουργεία, γεγονός που αποδεικνύει ότι πουθενά δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά της!

Επίσης σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την χωρίς λόγο και άδικη απομάκρυνση του υφυπ. Ναυτιλίας Γιάννη Παππά, όπως και της Δόμνας Μιχαηλίδου!

Ενώ την ίδια ώρα παραμένει ο Βρούτσης στο Αθλητισμού και παράλληλα δεν επέστρεψε στην κυβέρνηση ο κατά τεκμήριο ικανότατος Σταύρος Παπασταύρου!

Η συνένωση των 4 αυτών διαφορετικών περιπτώσεων δημιουργεί συνειρμούς και δεύτερες σκέψεις ως προς την σκοπιμότητα τους!

Τέλος τρεις πολύ σοβαρές επισημάνσεις:

1. Η επιλογή του Γιώργου Μυλωνάκη στο Μαξίμου ως υφυπ. παρά τω πρωθυπουργώ, καταδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε δίπλα του έναν άνθρωπο έμπιστο, από τα παλιά, που αντιλαμβάνεται την αγορά, μπορεί να αναλύσει τα μηνύματα της βάσης, έχει πρόσβαση σε πρόσωπα και μηχανισμούς και μπορεί να διεκπεραιώσει – διαχειριστεί κρίσιμες και συνθέτες υποθέσεις σε όλα τα επίπεδα για το Μαξίμου!

2. Η παραμονή Φλωρίδη παρά τις απαράδεκτες δηλώσεις και την κατά τεκμήριο δύσκολη προσωπικότητα του και την αδιάλλακτη στάση του που οδηγεί σε συγκρούσεις με φορείς και συντεχνιακές ομάδες, αλλά και την πολύ κακή σχέση του με τον Άρειο Πάγο, αποδίδεται στο ότι μέχρι την τελευταία στιγμή δεν βρέθηκε άξιος και ικανός αντικαταστάτης, αλλά και από το γεγονός ότι ο πλέον ικανός για το ρόλο αυτό Σταύρος Παπασταύρου είχε κοπεί τους γνωστούς λόγους!

3. Η διατήρηση του Χρ. Σταικούρα στη θέση του, έχει τη δική της σημειολογία! Μολονότι σύσσωμος ο εργοληπτικός κόσμος ζητούσε την απομάκρυνση του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κράτησε για να στείλει «μήνυμα» στους εργολάβους…

Αποκάλυψη: Η BC Partners επιδιώκει να μπει μετοχικά στην Ευρωλίγκα

Αποκάλυψη: Η BC Partners επιδιώκει να μπει μετοχικά στην Ευρωλίγκα – Τα τηλεοπτικά δικαιώματα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, η μετονομασία του ΟΑΚΑ σε Nova Arena και η σύγκρουση συμφερόντων!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι τα μεγάλα και πανίσχυρα funds του κόσμου, δείχνουν εδώ και καιρό σοβαρό και βάσιμο ενδιαφέρον είτε για να αποκτήσουν πλειοψηφικά πακέτα μετοχών σε κορυφαία club του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ, είτε για να συμμετάσχουν μετοχικά στους ιδιωτικούς φορείς που διοργανώνουν αθλητικά events και επίσημες διοργανώσεις!

Η BC Partners για παράδειγμα, γνωστή στη χώρα μας από την εποχή της κινητής τηλεφωνίας στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν έσπαγε τα κοντέρ με αποτιμήσεις στα ύψη (βλέπε Q phone – Θ. Φέσσας) αλλά και τα καζίνο στη συνέχεια και όχι μόνο, η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον περίφημο Νίκο Σταθόπουλο και έχει ήδη αποκτήσει την πρώην Wind, την συνδρομητική της Nova, το 50% του Alpha Channel και άλλα πολλά, εδώ και καιρό συζητούσε για την απόκτηση του μετοχικού πακέτου της Ίντερ, μια εξέλιξη που τελικά δεν ευοδώθηκε!

Ωστόσο εκείνο που δεν έχει καταστεί γνωστό είναι πως η BC Partners, που στη χώρα μας μέσω της Nova κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, φέρεται να ενδιαφέρεται για να αποκτήσει μετοχική σχέση με την Ευρωλίγκα, εισφέροντας έναν πακτωλό κεφαλαίων, σε κάθε περίπτωση μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η Ευρωλίγκα ως ένας επιτυχημένος οργανισμός που διοργανώνει την σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ στον κόσμο μετά το NBA, επιδιώκει να αναπτυχθεί περαιτέρω!

Άλλωστε είναι γνωστές οι συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα με το Ντουμπάι και τα Εμιράτα γενικότερα!

Σε αυτό το μήκος κύματος κινούμενη η Ευρωλίγκα αναζητεί επενδυτικά κεφάλαια, στην ουσία νέους εύρωστους οικονομικά μετόχους, που θα πλαισιώσουν τους ήδη υφιστάμενους μετόχους που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ομάδες που συμμετείχαν εξαρχής και ίδρυσαν από κοινού, λιγότερο ή περισσότερο, τον οργανισμό!

Η Ευρωλίγκα στο πνεύμα αυτό, προκήρυξε εκδήλωση ενδιαφέροντος σε νέους επενδυτές!

Και μετά το πλήθος των funds και των ιδιωτών που πήραν τον αρχικό φάκελο, κατέληξε σε μια short list περίπου 15 υποψηφίων μετοχών!

Μεταξύ αυτών βρίσκεται μετά βεβαιότητας η BC Partners, όπως και η επίσης γνωστή μας CVC, με το ενδιαφέρον του fund που εκπροσωπεί ο Ν. Σταθόπουλος με την παθολογική αγάπη στο μπάσκετ, την δημοσιογραφία και ότι τις δύο αυτές έννοιες ενώνει ή συνδέει, να είναι πολύ σοβαρό, σε βαθμό που οι καλά γνωρίζοντες να λένε ότι η BC Partners είναι αποφασισμένη να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη και να συμμετάσχει ως μέτοχος στην Ευρωλίγκα, αποκτώντας πρόσβαση, παρέμβαση και εσωτερική πληροφόρηση!

Την ίδια στιγμή η Nova, που ανήκει στην BC Partners διά μέσω της θυγατρικής της United Group, πέραν των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην συμφωνία για την ονοματοδοσία του γηπέδου μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ σε Nova Arena, μέσα από μια σύμβαση τριετούς διάρκειας αντί του ποσού των 2 εκατ. ευρώ ετησίως!

Πολλοί στην μπασκετική πιάτσα και όχι μόνο ισχυρίζονται ότι ξεκάθαρα προκύπτουν ηθικά διλήμματα και σύγκρουση συμφερόντων, στον βαθμό που ένα fund εισέρχεται ως μέτοχος στην Ευρωλίγκα και παράλληλα διατηρεί προνομιακή σχέση με ένα συγκεκριμένο club που είναι υφιστάμενος μέτοχος και αγωνίζεται σε αυτήν!

Σύγκρουση συμφερόντων που θα εκλείψει εάν και εφόσον η Nova πουληθεί σε τρίτο ενδιαφερόμενο, οπότε και θα εκλείψει η διαφαινόμενη τριγωνική σχέση που τείνει να δημιουργηθεί!

«Άνοιξαν σαμπάνιες» σε ΤτΕ και Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Άνοιξαν σαμπάνιες τουλάχιστον 3 μεγαλόσχημοι καναλάρχες με το κάζο της ΝΔ και το εκλογικό αποτέλεσμα – Σε σημείο αναφοράς στο εσωτερικό του κόμματος αναδεικνύεται ο Νίκος Δένδιας!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι στα επιτελεία 3 πανίσχυρων καναλαρχών – και όχι μόνο- που διαθέτουν επιρροή και εξωθεσμική παρέμβαση στην εξουσία και το σύστημα, ακόμη πανηγυρίζουν με το εκλογικό κάζο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο ούτως ή άλλως ήθελαν να τον «κοντύνουν» για τους δικούς τους προσωπικούς και επιχειρηματικούς λόγους!

Και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί (όσοι έχουν γνώση εκ των έσω αντιλαμβάνονται την βασιμότητα των γραφομένων) ότι οι 3 μεγαλόσχημοι καναλάρχες άνοιξαν σαμπάνιες, θεωρώντας ότι κόπηκαν τα φτερά του Μητσοτάκη και πως η όποια τυχόν αλαζονεία της εξουσίας και έπαρση θα μετριασθούν πλέον στον υπέρτατο βαθμό και θα επιστρέψει η κανονικότητα!

Την ίδια ώρα, καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιαςαναδεικνύεται την ώρα τούτη ως σημείο αναφοράς στο εσωτερικό της ΝΔ, με τις πληροφορίες να λένε ότι πλήθος κομματικών στελεχών αλλά και προβεβλημένων υπουργών και βουλευτών υπέβαλαν τα διαπιστευτήρια τους το βράδυ των εκλογών στον φερόμενο και ως δελφίνο της ηγεσίας της ΝΔ, που απολαμβάνει της στήριξης πανίσχυρων επιχειρηματικών και μιντιακών συμφερόντων της χώρας!

Οι εμμονές του Γιώργου Φλωρίδη «πονοκέφαλος» για το Μαξίμου

Ο προβληματισμός στο Μαξίμου για τον Φλωρίδη και το μείζον ζήτημα με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου – Οι άστοχες και προκλητικές δηλώσεις (για τα μπάζα) και οι κακές σχέσεις με την Γεωργία Αδειλίνη!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό υπάρχει εδώ και καιρό ένας σοβαρός προβληματισμός όσον αφορά την παρουσία του Υπ. Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη στον κυβερνητικό σχηματισμό!

Ασφαλώς ο Γ. Φλωρίδης συνέβαλε στον μέγιστο βαθμό στη διεύρυνση στο κέντρο, ενώ υπήρξε προσωπική επιλογή – πρόταση του θιασώτη του μεσαίου χώρου Απόστολου Δοξιάδη, πότε με την Δράση, πότε με το Ποτάμι και πάσης φύσης περιθωριακούς σχηματισμούς μιας κεντρογενούς δήθεν ελίτ, που σε μεγάλο βαθμό η παρουσία της επέφερε επιπλοκές και παρενέργειες στην υγιή, παραδοσιακή πλευρά της παράταξης!

Ήδη πολιτικοί παράγοντες και παρατηρητές λένε ότι με τις επιλογές του ο Δοξιάδης πήρε στο λαιμό του τον Μητσοτάκη, καθώς πέραν της κεωτρογενούς ταμπέλας, οι …Ποταμίσιοι αποδείχθηκαν και απολύτως ανεπαρκείς, μετατρέποντας τον πυρήνα της εξουσίας σε οργανισμό «απολύτως ελαφρή» που κινείται και λειτουργεί «μέσα στην τρελή χαρά», χωρίς να διέπεται από καμμία συναίσθηση της πραγματικότητας, κάνοντας ειδικά το Μαξίμου να χάνει από τη λάμψη του και το ειδικό βάρος που κατείχε!

Επί του προκειμένου τώρα, ο Γ. Φλωρίδης κατάφερε ως Υπ. Δικαιοσύνης να περάσει δύσκολα νομοσχέδια και να τολμήσει να επιφέρει τομές, ωστόσο κάποιες δηλώσεις του όπως εκείνη για τα Τέμπη (είσαστε για τα μπάζα!!!) αλλά και κάποιες άλλες πρόσφατες έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα στο πρόσωπο του, τόσο στο Μαξίμου όσο και στη βάση της κοινωνίας.

Ωστόσο το σημαντικότερο ζήτημα που λειτουργεί εις βάρος του Φλωρίδη και συντείνει στην απομάκρυνση του, είναι οι από ανύπαρκτες έως πολύ κακές σχέσεις, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, μια δικαστικό με προσωπικότητα, κύρος, ήθος και τεράστιο ειδικό βάρος!

Δεν είναι δυνατόν επομένως η κυβέρνηση να μην έχει καμία δυνατότητα επικοινωνίας και επαφής στα πλαίσια του Συντάγματος, με την Δικαιοσύνη λόγω της ιδιομορφίας στη συμπεριφορά που μπορεί να έχει ένας υπουργός!

Υπό το πρίσμα αυτό, αναζητείται εναλλακτική λύση, παρά το ότι ο Φλωρίδης παρέμεινε στη θέση του κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό!

Οι εκλογές του ΣΕΒ και η υποψηφιότητα του Γιάννη Καραγιάννη της Olympia Group για τον οποίο αναμένεται απόφαση για παραπομπή του στο ποινικό δικαστήριο κακουργημάτων μαζί με το αφεντικό του Πάνο Γερμανό για απάτη!

Οι εκλογές του ΣΕΒ και η υποψηφιότητα του Γιάννη Καραγιάννη της Olympia Group για τον οποίο αναμένεται απόφαση για παραπομπή του στο ποινικό δικαστήριο κακουργημάτων μαζί με το αφεντικό του Πάνο Γερμανό για απάτη!

Μαθαίνω ότι στις εκλογές του ΣΕΒ κατεβαίνει και ο Γιάννης Καραγιάννης της Olympia Group! Αν δεν κάνω λάθος αναμένεται απόφαση για την παραπομπή του στο ποινικό δικαστήριο κακουργημάτων μαζί με το αφεντικό του Πάνο Γερμανό για απάτη! Και από ότι ξέρω από το δικαστικό ρεπορτάζ ο εισαγγελέας ήταν κόλαφος εναντίον τους! Μαθαίνω επίσης πως ανοίγουν και άλλες δύο μεγάλες υποθέσεις των παραπάνω προσώπων στο εξωτερικό! Stay tuned!

Διαβάστε ακόμη