Πέραν πάσης αμφιβολίας, στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό υπάρχει εδώ και καιρό ένας σοβαρός προβληματισμός όσον αφορά την παρουσία του Υπ. Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη στον κυβερνητικό σχηματισμό!

Ασφαλώς ο Γ. Φλωρίδης συνέβαλε στον μέγιστο βαθμό στη διεύρυνση στο κέντρο, ενώ υπήρξε προσωπική επιλογή – πρόταση του θιασώτη του μεσαίου χώρου Απόστολου Δοξιάδη, πότε με την Δράση, πότε με το Ποτάμι και πάσης φύσης περιθωριακούς σχηματισμούς μιας κεντρογενούς δήθεν ελίτ, που σε μεγάλο βαθμό η παρουσία της επέφερε επιπλοκές και παρενέργειες στην υγιή, παραδοσιακή πλευρά της παράταξης!

Ήδη πολιτικοί παράγοντες και παρατηρητές λένε ότι με τις επιλογές του ο Δοξιάδης πήρε στο λαιμό του τον Μητσοτάκη, καθώς πέραν της κεωτρογενούς ταμπέλας, οι …Ποταμίσιοι αποδείχθηκαν και απολύτως ανεπαρκείς, μετατρέποντας τον πυρήνα της εξουσίας σε οργανισμό «απολύτως ελαφρή» που κινείται και λειτουργεί «μέσα στην τρελή χαρά», χωρίς να διέπεται από καμμία συναίσθηση της πραγματικότητας, κάνοντας ειδικά το Μαξίμου να χάνει από τη λάμψη του και το ειδικό βάρος που κατείχε!

Επί του προκειμένου τώρα, ο Γ. Φλωρίδης κατάφερε ως Υπ. Δικαιοσύνης να περάσει δύσκολα νομοσχέδια και να τολμήσει να επιφέρει τομές, ωστόσο κάποιες δηλώσεις του όπως εκείνη για τα Τέμπη (είσαστε για τα μπάζα!!!) αλλά και κάποιες άλλες πρόσφατες έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα στο πρόσωπο του, τόσο στο Μαξίμου όσο και στη βάση της κοινωνίας.

Ωστόσο το σημαντικότερο ζήτημα που λειτουργεί εις βάρος του Φλωρίδη και συντείνει στην απομάκρυνση του, είναι οι από ανύπαρκτες έως πολύ κακές σχέσεις, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, μια δικαστικό με προσωπικότητα, κύρος, ήθος και τεράστιο ειδικό βάρος!

Δεν είναι δυνατόν επομένως η κυβέρνηση να μην έχει καμία δυνατότητα επικοινωνίας και επαφής στα πλαίσια του Συντάγματος, με την Δικαιοσύνη λόγω της ιδιομορφίας στη συμπεριφορά που μπορεί να έχει ένας υπουργός!

Υπό το πρίσμα αυτό, αναζητείται εναλλακτική λύση! Ο Στ. Παπασταύρου έπαιζε μέχρι προ ημερών δυνατά, χθες και σήμερα ακούγεται και πάλι το όνομα του κυρίου Τσιάρα, πρώην αρμόδιου υπουργού, ο οποίος ωστόσο δεν χαρακτηρίζεται ως στιβαρή και αποτελεσματική λύσω βάσει των δεδομένων των καιρών!

Διαβάστε ακόμη