Δεν χωρεί αμφιβολία ότι τα μεγάλα και πανίσχυρα funds του κόσμου, δείχνουν εδώ και καιρό σοβαρό και βάσιμο ενδιαφέρον είτε για να αποκτήσουν πλειοψηφικά πακέτα μετοχών σε κορυφαία club του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ, είτε για να συμμετάσχουν μετοχικά στους ιδιωτικούς φορείς που διοργανώνουν αθλητικά events και επίσημες διοργανώσεις!

Η BC Partners για παράδειγμα, γνωστή στη χώρα μας από την εποχή της κινητής τηλεφωνίας στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν έσπαγε τα κοντέρ με αποτιμήσεις στα ύψη (βλέπε Q phone – Θ. Φέσσας) αλλά και τα καζίνο στη συνέχεια και όχι μόνο, η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον περίφημο Νίκο Σταθόπουλο και έχει ήδη αποκτήσει την πρώην Wind, την συνδρομητική της Nova, το 50% του Alpha Channel και άλλα πολλά, εδώ και καιρό συζητούσε για την απόκτηση του μετοχικού πακέτου της Ίντερ, μια εξέλιξη που τελικά δεν ευοδώθηκε!

Ωστόσο εκείνο που δεν έχει καταστεί γνωστό είναι πως η BC Partners, που στη χώρα μας μέσω της Nova κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, φέρεται να ενδιαφέρεται για να αποκτήσει μετοχική σχέση με την Ευρωλίγκα, εισφέροντας έναν πακτωλό κεφαλαίων, σε κάθε περίπτωση μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η Ευρωλίγκα ως ένας επιτυχημένος οργανισμός που διοργανώνει την σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ στον κόσμο μετά το NBA, επιδιώκει να αναπτυχθεί περαιτέρω!

Άλλωστε είναι γνωστές οι συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα με το Ντουμπάι και τα Εμιράτα γενικότερα!

Σε αυτό το μήκος κύματος κινούμενη η Ευρωλίγκα αναζητεί επενδυτικά κεφάλαια, στην ουσία νέους εύρωστους οικονομικά μετόχους, που θα πλαισιώσουν τους ήδη υφιστάμενους μετόχους που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ομάδες που συμμετείχαν εξαρχής και ίδρυσαν από κοινού, λιγότερο ή περισσότερο, τον οργανισμό!

Η Ευρωλίγκα στο πνεύμα αυτό, προκήρυξε εκδήλωση ενδιαφέροντος σε νέους επενδυτές!

Και μετά το πλήθος των funds και των ιδιωτών που πήραν τον αρχικό φάκελο, κατέληξε σε μια short list περίπου 15 υποψηφίων μετοχών!

Μεταξύ αυτών βρίσκεται μετά βεβαιότητας η BC Partners, όπως και η επίσης γνωστή μας CVC, με το ενδιαφέρον του fund που εκπροσωπεί ο Ν. Σταθόπουλος με την παθολογική αγάπη στο μπάσκετ, την δημοσιογραφία και ότι τις δύο αυτές έννοιες ενώνει ή συνδέει, να είναι πολύ σοβαρό, σε βαθμό που οι καλά γνωρίζοντες να λένε ότι η BC Partners είναι αποφασισμένη να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη και να συμμετάσχει ως μέτοχος στην Ευρωλίγκα, αποκτώντας πρόσβαση, παρέμβαση και εσωτερική πληροφόρηση!

Την ίδια στιγμή η Nova, που ανήκει στην BC Partners διά μέσω της θυγατρικής της United Group, πέραν των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην συμφωνία για την ονοματοδοσία του γηπέδου μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ σε Nova Arena, μέσα από μια σύμβαση τριετούς διάρκειας αντί του ποσού των 2 εκατ. ευρώ ετησίως!

Πολλοί στην μπασκετική πιάτσα και όχι μόνο ισχυρίζονται ότι ξεκάθαρα προκύπτουν ηθικά διλήμματα και σύγκρουση συμφερόντων, στον βαθμό που ένα fund εισέρχεται ως μέτοχος στην Ευρωλίγκα και παράλληλα διατηρεί προνομιακή σχέση με ένα συγκεκριμένο club που είναι υφιστάμενος μέτοχος και αγωνίζεται σε αυτήν!

Σύγκρουση συμφερόντων που θα εκλείψει εάν και εφόσον η Nova πουληθεί σε τρίτο ενδιαφερόμενο, οπότε και θα εκλείψει η διαφαινόμενη τριγωνική σχέση που τείνει να δημιουργηθεί!

Διαβάστε ακόμη