Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι πλέον οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του κορυφαίου fund CVC και του Ν. Σταθόπουλου (BC Partners) για την πώληση του τηλεπικοινωνιακού (πρώην Wind) και μιντιακού ομίλου Nova βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με τις φήμες να λένε πως οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, με το τίμημα να κινείται πέριξ του επιπέδου των 1,65 δις. ευρώ!

Παρά τις σχετικές διαψεύσεις από πλευράς United media, θυγατρικής κατά 50% της BC Partners, αλλά και την σιγή που κρατείται εκατέρωθεν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση της πώλησης της Nova είναι πολύ προχωρημένη και πως οι δύο πλευρές (Αλεξ Φωτακίδης και Ν. Σταθόπουλος βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων) καταλήγουν στο τίμημα των 1,65 δις. ως «μέση λύση» καθώς η BC Partners φέρεται να ζητούσε 1,9 δις. και η CVC να προσφέρει 1,2 δις. ευρώ!

Σύμμαχος της CVC στην υλοποίηση του deal φέρεται να είναι η ΔΕΗ, της οποίας ο αμερικανικός όμιλος κατέχει περίπου το 16% των μετοχών, το οποίο και επιθυμεί να αυξήσει!

Η συμμετοχή της ΔΕΗ στο deal από κοινού με την CVC έχει να κάνει με την στρατηγική της απόφαση να διεισδύσει επιθετικά στην αγορά των τηλεπικοινωνιών δια μέσω της επέκτασης στις οπτικές ίνες, ενώ θα πρέπει να τονισθεί η μεγάλη σημασία που αποκτά η εξαγορά του Ομίλου Κωτσόβολος από την πανίσχυρη σε Ελλάδα και Βαλκάνια Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού!

Υπό αυτή την οπτική γωνία, παράγοντες της αγοράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου υποστηρίζουν ότι στον βαθμό που το εν λόγω ντηλ επιτευχθεί τότε θα πρέπει να αναμένουμε ένα κόλπο γκρόσο με την συνένωση των καταστημάτων της πρώην Wind και νυν Nova, με εκείνα της Κωτσόβολος σε όλη τη χώρα!

Και στην περίπτωση αυτή μιλάμε πλέον για ένα τεράστιο δίκτυο 450 φυσικών καταστημάτων που απειλεί την πρωτοκαθεδρία του ΟΤΕ και ανοίγει άλλους δρόμους στις τηλεπικοινωνίες!

Ο Κωτσόβολος την ώρα τούτη διαθέτει ένα δίκτυο 97 φυσικών καταστημάτων στη χώρα εκ των οποίων τα 27 είναι megastores, ενώ η Nova διαθέτει ένα δίκτυο 350 καταστημάτων!

Διαβάστε ακόμη