Όπως μόνο εμείς εδώ στο Radar, κάνοντας δημοσιογραφία ανεξάρτητη, πέρα από τα non papers των μεγάλων εταιριών και τα payroll που «βουλώνουν» στόματα αλλά και τα τεράστια διαφημιστικά μπάτζετ που «σφραγίζουν ερμητικά» εκδοτικά συμφέροντα και προβεβλημένα ΜΜΕ, αναδείξαμε ότι πέραν πάσης αμφιβολίας «η υπόθεση Ελληνικό» όσον αφορά την εξέλιξη της προκαλεί προβληματισμό όχι μόνο στον κυβερνητικό σχηματισμό, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και στη βάση της κοινωνίας!

Και φυσικά δεν είναι μόνο τα προσημειωμένα διαμερίσματα του εμβληματικού Πύργου, ούτε τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τα οποία παραπέμπουν σε κατασκευές στο Μενίδι και το Ίλιον!

Το ζήτημα που εγείρεται είναι ότι το μόρφωμα που κατασκευάζεται δεν έχει καμμία πλέον σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό καθώς η φιλοσοφία της σύμβασης με το Δημόσιο έχει πλήρως ανατραπεί όπως και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν!

Το project δυστυχώς, απογοητεύοντας τον μέσο πολίτη του Λεκανοπεδίου μετεβλήθη σε πλήρως οικιστικό, αλλοιώνοντας πλήρως την κεντρική ταυτότητα του έργου και μετατρέποντας το κάτι σαν εργατικές κατοικίες στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία κατά την εποχή του πρώην Ανατολικού μπλοκ!

Και προς επίρρωσιν τούτων, ήρθε η Hill International, οι διεθνείς σύμβουλοι και κρυφοί συνέταιροι του γνωστού Κελεμπία που από την εποχή του Αστέρα Βουλιαγμένης τους είχε πιάσει αλά μπρατσέτα και τους πήγαινε βόλτα στα υπουργικά γραφεία για να κλείνουν δουλειές υπό τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑΙΚΟΥ Μαξίμου, να δημοσιοποιήσει το …τερατούργημα!

Πίσω από τον περίφημο Πύργο της ελίτ και της καλής κοινωνίας των Αθηνών – κανονικός ξένος (original και όχι ιμιτασιόν) δεν υπάρχει ούτε για δείγμα- των 170 διαμερισμάτων σε 50 ορόφους αναπτύσσονται:

Πρώτον το Cove Residences των 21 condos και των 115 διαμερισμάτων!

Δεύτερον το Little Athens, μια μικρή πόλη πολλαπλών κτιρίων 1.000 διαμερισμάτων!

Πού είναι άραγε ο Τσαουσέσκου και ο Τίτο για να δουν τις περίφημες εργατικές κατοικίες τους σε Ρουμανία και Γιουγκοσλαβία σε προβολή στον χρόνο!!!

Ούτε Μητροπολιτικό Πάρκο βλέπουμε, ούτε προπονητικές εγκαταστάσεις των εθνικών ομάδων (ποδοσφαίρου και άλλων πολλών) που ήταν εγκατεστημένες στον Άγιο Κοσμά, ούτε κοινόχρηστους χώρους που ήταν προδιαγεγραμμένοι, παρά μόνο εποχιακά μπαλώματα για τα Χριστούγεννα και τις εορτές, με πυροτεχνήματα και …ταμπούρλα!

Και έξαλλους χορούς κάτι γραφικών σε πάρτι και κοινωνικές συναθροίσεις στον χώρο!

Η Τράπεζα Πειραιώς που θα εγκαθιστούσε τα κεντρικά κτίρια γραφείων την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, όπως και η Eurobank που ακολούθησε, ενώ και πολλοί άλλοι εμπορικοί εταίροι (για λόγους αρχής δεν τους αναφέρουμε) αποχαιρετούν με διακριτικότητα!

Ενώ αλλού τύπου πολυδιαφημισμένα επιχειρηματικά πλάνα συρρικνώνονται…

Το project πλέον μετεβλήθη σε αμιγώς οικιστικό, με τα πανάκριβα ακίνητα (Πύργος και βίλες) να εκτείνονται μπροστά και από πίσω να ανεγείρονται τεράστιοι όγκοι μπετόν (παραπέμποντας στις εργατικές κατοικίες του πρώην Ανατολικού μπλοκ) για χαμηλότερης αξίας ακίνητα, πιο φθηνά για το …πόπολο, που θα έχουν θέα μπροστά τους τα ακριβά σπίτια της υψηλής κοινωνίας, δημιουργώντας από το σημείο μηδέν ζητήματα ταξικής αντίληψης μέσα στο φιλόδοξο project!

Και ήδη σοβαροί παράγοντες της αγοράς των ακινήτων αλλά και της επιχειρηματικής ζωής του τόπου εκφράζουν τον προβληματισμό τους κατά ποσόν οι όγκοι μπετόν για «φθηνές κατοικίες» και η υπερβάλλουσα προσφορά που θα εκδηλωθεί θα έχει ως συνέπεια την πτώση των τιμών σε δεύτερο χρόνο και στις πανάκριβες μπροστινές κατοικίες αλλά και στον περίφημο Marina Tower, λόγω της δημιουργίας μιας γειτονιάς – μωσαϊκό, τεράστιας απόστασης εισοδημάτων που στο τέλος της ημέρας θα πλήξει το project!

Υπό αυτό το πρίσμα, η υπόθεση Ελληνικό εξελίσσεται σε ένα μεγάλο ερωτηματικό που μένει να απαντηθεί μέσα από τις ενέργειες και τις δράσεις που θα αναληφθούν τόσο από το υπάρχον μάνατζμεντ της Lamda όσο και από την ιδιοκτησία, του Σπύρου Λάτση!

Κλείνει μέχρι τις 15 Μαρτίου το deal της Τέρνα Ενεργειακή με τους Άραβες -  Φέρεται να επήλθε συμφωνία τόσο στην τιμή της μετοχής (19-20 ευρώ) όσο και στα ποσοστά που θα αποκτηθούν!

«Κλείνει» άμεσα, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα το ντηλ της Τέρνα Ενεργειακής – «Τελειωμένη» και η συμφωνία Ελλάκτωρ – Βαρδινογιάννηδων για την Ηλέκτωρ!

Πρώτοι αποκαλύψαμε εδώ στο Radar σε ανύποπτη χρονική στιγμή, όταν κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι και όλοι έτρεξαν εκ των υστέρων να μας ακολουθήσουν, τόσο για τις εξελίξεις στην Τέρνα Ενεργειακή, όπου εμείς από την αρχή φέραμε στο φως τις συζητήσεις με την Macquarie, με την First, στη συνέχεια και με τις δύο μαζί, κατόπιν ξανά μόνο με την First και τέλος με τους Άραβες με τους οποίους κλείνει οριστικά το ντηλ!

Όσο και για το ντηλ μεταξύ Χόλτερμαν – Βαρδινογιάννηδων για την Ηλέκτωρ που περιλαμβανόταν στην αρχική συμφωνία όταν οι δύο πλευρές τα βρήκαν μεταξύ τους στρατηγικά και η Motor oil απέκτησε το 30% του Ελλάκτωρα από τους επιχειρηματίες Εξάρχου- Μπάκο και Καυμενάκη!

Επί του προκειμένου το γεγονός είναι πως οι δύο ανοιχτές ακόμη επιχειρηματικές υποθέσεις έχουν δρομολογηθεί θετικά και είναι θέμα χρόνου να κλείσουν οριστικά!

Ειδικότερα όσον αφορά την Τέρνα Ενεργειακή, οι συζητήσεις με τους Άραβες του Αμπου Ντάμπι είναι σε τέτοιο βαθμό προχωρημένες που οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός του μηνός, πιθανότατα ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, βάσει των τελευταίων πληροφοριών!

Για το τίμημα οι ίδιες πηγές επιμένουν για 19-20 ευρώ ανά μετοχή, ενώ θα υπάρξει Δημόσια Πρόταση προς το επενδυτικό κοινό!

Αποκάλυψη (για πολύ μυημένους): Μια επανασύνδεση στα υψηλά κλιμάκια της κεντρικής εξουσίας βρίσκεται προ των πυλών - Ο εντός (του Μαξίμου) συνάντησε τον εκτός και έδωσαν τα χέρια!

Αποκάλυψη (για πολύ μυημένους): Μια επανασύνδεση στα υψηλά κλιμάκια της κεντρικής εξουσίας βρίσκεται προ των πυλών – Ο εντός (του Μαξίμου) συνάντησε τον εκτός και έδωσαν τα χέρια!

Μια επανασύνδεση βρίσκεται προ των πυλών στα υψηλά κλιμάκια της κεντρικής εξουσίας και τις παρυφές του Μεγάρου Μαξίμου!

Όπως το Radar είχε αποκαλύψει σε ανύποπτη χρονική στιγμή, οι σχέσεις δύο πολιτικών (με την ευρεία έννοια) παραγόντων είχαν «παγώσει» και οι δύο άνδρες είχαν κόψει επαφές, μολονότι κατά το πρόσφατο παρελθόν θεωρούνταν «φίλοι» και ουσιαστικά «έπαιζαν μπάλα» από την ίδια πλευρά, υπό την έννοια των ίδιων εξωθεσμικών συμμάχων!

Το τι συνέβη και οι δύο ισχυροί κυβερνητικά και εξωκυβερνητικά παράγοντες έκοψαν παρτίδες, δεν έγινε γνωστό, ούτε φυσικά το ποιος μεσολάβησε και ο εντός του Μαξίμου δέχτηκε να συναντηθεί και να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον εκτός!

Το βέβαιον είναι ότι πλέον η ισορροπία αποκατεστάθη και οι δύο ισχυροί (σε πολλά επίπεδα) άνδρες, ξαναβρήκαν την χημεία και τον κοινό βηματισμό τους!

Αρκεί φυσικά η επανασύνδεση να μην είναι προσωρινή και τούτο θα κριθεί από το κατά πόσον ο εκτός, θα θέλει να μπλέκει στις υποθέσεις του εντός!

Τράμπα Φαήλου Κρανιδιώτη με Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Συζητείται να τεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο επικεφαλής του κόμματος «Νέα Δεξιά» – Ο Μητσοτάκης θέλει να απευθυνθεί στο παρθένο κοινό των ομογενών και να μειώσει την μεγάλη αποχή της ψήφου διαμαρτυρίας!

Συζητείται «τράμπα» Κρανιδιώτη με Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Την λύση να βάλει μέσα στο ευρωψηφοδέλτιο τον Φαήλο Κρανιδιώτη φαίνεται πως προκρίνει το Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να πιάσει ένα κοινό που κανονικά θα έφευγε εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Μία πιθανή έλευση του σαμαρικού Φαήλου Κρανιδιώτη μπορεί να αποτελέσει και ένα κρίσιμο αντιστάθμισμα στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία έχει δυσαρεστήσει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές για τον αθέμιτο ανταγωνισμό στον οποίο επιδόθηκε με σκοπό τη ψήφο των ομογενών στις ευρωεκλογές.

Θα δυσαρεστήσει βέβαια κάποιους κεντρώους που βρίσκονται στην αυλή του Μαξίμου αλλά…

Ο Φαήλος στις μετρήσεις της Νέας Δεξιάς έπιανε ένα 1%-1,5%, ποσοστό που δεν είναι κακό να αθροιστεί μέσα στη ΝΔ όταν υπάρχει αύξηση των ακροδεξιών στην Ελλάδα.

Το χειρότερο είναι ότι, όπως λένε στελέχη του κόμματος, η απύθμενη γκάφα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου μπορεί να στοιχίσει, να δημιουργήσει ένα ρήγμα ανάμεσα στους ομογενείς και να θολώσει το μήνυμα της επιστολικής ψήφου, μίας κορυφαίας μεταρρύθμισης που ενεργοποιεί την δημοκρατική συμμετοχή του κόσμου στις ευρωεκλογές.

Επίσης, το θέμα της διαρροής στοιχείων από το υπουργείο Εσωτερικών έχει δημιουργήσει μία ισχυρή κόντρα ανάμεσα στην Νίκη Κεραμέως και την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Η Κεραμέως η οποία έχει εκφράσει ισχυρή φιλοδοξία να ανέλθει πολιτικά δεν μπορεί να δεχτεί ότι πέφτουν σκιές πάνω της σχετικά με τη διαρροή στοιχείων ομογενών και θα κάνει τα πάντα να φανερωθεί η αλήθεια.

Το ζήτημα αυτό χτυπάει και στο μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης, δηλαδή το κράτος δικαίου που έχουν θίξει και πλευρές του ευρωκοινοβουλίου και είναι κάτι που ρίχνει νερό στο μύλο μιας πληγής που μπορεί να στοιχειώσει τη ΝΔ όχι μόνο στις ευρωεκλογές αλλά και τις εθνικές εκλογές.

Ευρύτερα η ΝΔ, θέλει να κατοχυρώσει ότι ο κομματικός μηχανισμός της θα τρέξει για τις ευρωεκλογές ακόμα και αν δεν διακυβεύεται η πρώτη θέση.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κινηθεί και το κόμμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, στη ΝΔ θέλουν να στρέψουν την προσοχή του στο «παρθένο κοινό» των ομογενών διότι στο εγχώριο υπάρχει μεγάλη γκρίνια και δυσαρέσκεια για τα καθημερινά μέτωπα.

«Τελεσίγραφο» Χρυσοχοΐδη για επιστροφή εντός 24ωρων δεκάδων αστυνομικών στην Άμεση Δράση

Στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εν λευκώ ο έλεγχος της ΕΥΠ για τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα, οπαδική βία και παραβατική εγκληματικότητα –  Οι συναντήσεις με Κυρ. Μητσοτάκη και Στ. Παπασταύρου!

Είχαμε προ ημερών αποκαλύψει από το Radar – σε αποκλειστικότητα για μια ακόμη φορά- με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού της ΕΥΠ κ. Δεμίρη στο Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ότι τα δεδομένα σχετικά με τον έλεγχο της Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν αλλάξει δραματικά και ότι πλέον έχει δοθεί carte Blanche από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να χειρισθεί εν λευκώ διά μέσω της ΕΥΠ τα ζητήματα ασφάλειας, με το κυρίαρχο μέρος των αρμοδιοτήτων να περνά στην Λεωφόρο Κατεχάκη αλά παλαιά, μολονότι η Εποπτεία της ΕΥΠ τυπικά παραμένει στο Μαξίμου, με τον Σταύρο Παπασταύρου να μην είναι από την αρχή πολύ ζεστός με την ανάληψη της ευθύνης της ΕΥΠ, όπως αυτό γινόταν επί εποχής Γρηγόρη Δημητριάδη!

Επί του προκειμένου, η αποκάλυψη του Radar ήρθε να επιβεβαιωθεί μέσα από την αντικατάσταση του υποδιοικητή της ΕΥΠ πρώην υπαρχηγού ΓΕΣ κ. Κέλλη, που τοποθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2023, με τον κ. Τζίτζη, άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης Χρυσοχοΐδη, πρώην Διοικητή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη γύρω από την ΕΥΠ, τον έλεγχο και την διαχείριση της, προέκυψε μετά από συναντήσεις που είχε κατ’ ιδίαν ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοίδης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με τον Υπ. Επικράτειας κ. Στ. Παπασταύρου, με τον οποίο έχουν άριστες σχέσεις και πολύ αρμονική συνεργασία σε κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας!

Επισημαίνεται ακόμη, ότι όπως λένε υπηρεσιακοί παράγοντες της Κατεχάκη, η ΕΥΠ γύρισε σελίδα και ήδη δραστηριοποιείται ενεργά και πάλι στο πλαίσιο του νόμου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα και πάσης φύσης παραβατικότητα, από την οπαδική βία έως την μεμονωμένη εγκληματικότητα!

Διαβάστε ακόμη: