Επειδή ακούω και βλέπω να λέγονται και να γράφονται πολλά για τις επόμενες κινήσεις της Ιντρακάτ, μετά το πέρασμα της υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και από τους Κοκκαλαίους στους Εξάρχου- Μπάκο – Καϋμενάκη, θα σας πω «τι πιάνουν» οι κεραίες μου αλλά και τι αντιλαμβάνομαι από επίσημες δηλώσεις και συμφραζόμενα!

Παίρνοντας αφορμή από την επίσημη τοποθέτηση του νέου ισχυρού άνδρα του κατασκευαστικού – και όχι μόνο- ομίλου Αλέξανδρου Εξάρχου ότι πρώτη επιδίωξη της διοίκησης είναι η αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας και επειδή η Ιντρακάτ δεν είναι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αντιλαμβάνομαι και πιθανολογώ ότι πρόκειται για αύξηση κεφαλαίου που εμμέσως προαναγγέλθηκε!

Και εκείνο που επίσης αντιλαμβάνομαι, βάσει των πληροφοριών που έχουν έρθει στην κατοχή μου, είναι ότι η Ιντρακάτ θα προχωρήσει πολύ σύντομα, λέγεται ότι είναι κλεισμένες, σε 3 εξαγορές εταιριών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ των οποίων οι 2 είναι κατασκευαστικές και δραστηριοποιούνται σε χώρες των Βαλκανίων!

Οι 2 ξένες τεχνικές εταιρίες που όπως προαναφέρθηκε εδρεύουν και δραστηριοποιούνται σε χώρες των Βαλκανίων, μια μεγάλη και μία πιο μικρή όχι πολύ μακριά από τα σύνορά μας, φέρονται να διαθέτουν συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων 3,5 δις. ευρώ συνολικά, 2,5 δις. η μία και 1 δις. ανεκτέλεστο η άλλη!

Τα οποία αν προστεθούν στο υφιστάμενο ανεκτέλεστο της Ιντρακάτ το εκτινάσσουν στα 5 δις. ευρώ και άνω!!!

Υπό αυτή την έννοια καθίσταται αντιληπτό ότι η σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου δεν μπορεί να είναι της τάξης των 40-50 εκατ. ευρώ όπως γράφεται ή πιθανολογείται αλλά τουλάχιστον 80-100 εκατ. ευρώ, για να μην πω και παραπάνω!

Και καθίσταται αντιληπτό ότι στο βαθμό που οι κινήσεις αυτές υλοποιηθούν, όπως διαφαίνεται βάσει των δεδομένων αλλά και των πληροφοριών, η Ιντρακάτ «αλλάζει επίπεδο» και από …μικρομεσαία μέχρι σήμερα, μετατρέπεται υπό τη νέα διοίκηση της σε ισότιμο παίκτη του εργοληπτικού παιχνιδιού, «κοιτώντας στα μάτια» τους ισχυρούς του κλάδου, με ότι τούτο συνεπάγεται! Συνεχίζεται …

θα συνεχιστεί το Ρώσο- Κινεζικό πάρτι στα λιπάσματα μέχρι πρωίας; Εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο Υπ. Γεωργίας από πράξεις του Υφυπουργού!

Έχουν γνώσιν οι κυβερνητικοί φύλακες; Ή μήπως θα συνεχιστεί το ρωσο-κινεζικό πάρτι στα λιπάσματα μέχρι πρωίας;

Άραγε θα αντιδράσει ο υπουργός Γεωργίας, που πάει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα από πράξεις και παραλείψεις του υφυπουργού του – γνωστού για την αγάπη του προς τη Μόσχα και όχι μόνο;

Ή θα φτάσει πάλι το θέμα στον Πρωθυπουργό που έχει τοποθετήσει έγκαιρα και σωστά τη χώρα σε άξονα σύγκλισης με την Αμερική και την Ευρώπη;

Το λιγότερο με έκπληξη πληροφορούμαι ότι υπεγράφη ΚΥΑ που δίνει παράταση ως 15 Δεκεμβρίου στην πώληση λιπασμάτων παλαιών προδιαγραφών που επιτρεπόταν ως τις 17 Ιουλίου.

Πρόκειται για ρωσικά και κινέζικα λιπάσματα και ο προφανής στόχος της μεθόδευσης είναι να παρακαμφθούν οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες στηρίζει η χώρα μας.

Εξηγούμαι: την πόρτα του υπουργείου Γεωργίας άνοιξε στον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Λιπασμάτων ο υφυπουργός Γεωργίας παρότι συνήθως τρεκλίζει για τους γνωστούς λόγους.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Λιπασμάτων Ρουσσέας είναι διευθύνων σύμβουλος της Alpha Γεωργικά Εφόδια.

Πρόκειται για θυγατρική 100% του κινεζικού κολοσσού Chemchina.

Ο αντιπρόεδρος του ίδιου Συνδέσμου Βεβελάκης είναι διευθύνων σύμβουλος της Eurokem.

Αυτή ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Μελιτσένκο που συγκαταλέγεται στο στενό πυρήνα Πούτιν κι έχει προσωπικές κυρώσεις από την ΕΕ ήδη από τον περασμένο Μάρτιο.

Πήγε να τις υπερκεράσει μεταβιβάζοντας την εταιρεία στη σύζυγό του – που μπήκε κι αυτή στη λίστα των κυρώσεων.

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, έχει επισημανθεί καταιγισμός εκδηλώσεων και συνεντεύξεων Τύπου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Λιπασμάτων.

Είναι κάτι που αποτελεί πρόκληση. Όπως και τα τετρασέλιδα αφιερώματα διαφόρων εντύπων στον Μελιτσένκο.

Follow the money – ακολουθείστε το χρήμα, όπως λένε οι Αμερικανοί.

Διότι το χρήμα ρέει από τις πρεσβείες Ρωσίας και Κίνας και είναι φανερό πού πάει τόσο από τα δημοσιεύματα όσο και από τις δημόσιες παρουσίες.

Καταλήγω: η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο χωράφι και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να ξεριζώνεται η πολιτική των κυρώσεων της Δύσης.

Τα βλέπουν οι δυτικές πρεσβείες – μήπως να ξυπνήσει και η κυβέρνηση;

Ο εξωθεσμικός παράγοντας – υπάλληλος της Διαπλοκής «κάνει πάρτι» επειδή «έφαγε» – όπως καυχιέται- τον μεγαλύτερο εχθρό του και ο «κύριος καθηγητής» απειλεί!

Μου λένε ότι μεσαίος παράγοντας (υπάλληλος για να είμαστε ακριβείς) της ψεύτο διαπλοκής και του σοβαροφανούς νταραβεριού «καυχιέται» δεξιά κι αριστερά ότι «έφαγε» τον μεγαλύτερο εχθρό του στο σύστημα της κεντρικής εξουσίας και πλέον μπορεί «μόνο αυτός» να κάνει κουμάντο στις Υπηρεσίες (που είναι η μόνιμη αγάπη του και διακαής πόθος) από το παρασκήνιο της εξωθεσμικής εξουσίας και την ισχύ που παρέχουν τα media και οι παρεμβάσεις των πρεσβειών με τις οποίες νταραβερίζεται και παίρνει γραμμή!

Και γλυκοκοιτάζει όπως πάντα την κορυφή του εμβληματικού κτιρίου της Λεωφόρου Κατεχάκη που αποτελεί και την διαχρονική του επιθυμία!

Την ίδια ώρα ο «κύριος καθηγητής», ο άνθρωπος για όλες τις νομικές- και όχι μόνο – δουλειές, που από την πρώτη μέρα παριστάνει τον Νο2 και χρησιμοποιεί για προσωπικούς σκοπούς υπηρεσίες και μηχανισμούς «της τάξης και της ασφαλείας», έχει αρχίσει να απειλεί και να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα σε εχθρούς και φίλους!

Πρόσεχε κύριε καθηγητά μου, μη σκίσεις κανένα καλσόν …

Υπόθεση «εκβιασμών», «απειλών», διλημμάτων και «βιομηχανίας σκανδάλων»

Μαθαίνω ότι μια υπόθεση μείζονος σημασίας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την επιχειρηματική ζωή της χώρας, που την ώρα τούτη βρίσκεται σε εξέλιξη προκαλώντας σημαντικές παρενέργειες και αντιδράσεις, στο βαθμό που ολοκληρωθεί, εμπεριέχει «απειλές», «εκβιασμούς», «διλήμματα» και άλλα πολλά που εκτοξεύονται αφειδώς προκειμένου να κατευνάσουν καταστάσεις και να επιτύχουν σκοπιμότητες!

Οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα από το παρασκήνιο, κάνουν λόγο για «βιομηχανία σκανδάλων», για απειλές περί απάτης και υπεξαιρέσεων καθώς και για χρήμα που πέφτει στο τραπέζι ως αντιστάθμισμα των αντανακλαστικών αντιδράσεων!

Μέχρι εδώ όμως σήμερα! Ξέρουμε, (σας) βλέπουμε, μαθαίνουμε και γράφουμε!

Όταν οι «πονηροί πρώην» ξαφνικά πάνε να παραστήσουν και τους νταβατζήδες …

Οι 2 «κυρίες» (πρώην υπουργός και πρώην δημοσιογράφος συγκροτήματος) που από το παρασκήνιο καθοδηγούν το βρώμικο σύστημα των πρακτόρων δήθεν ερευνητών, που κατασκευάζουν κατηγορίες!

Το γνωστό βρώμικο κύκλωμα των δήθεν ερευνητών – δημοσιογράφων, στην πραγματικότητα πρακτόρων ξένων πρεσβειών και κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα λιβελογράφων, του οποίου ηγούνται από το παρασκήνιο 2 «κυρίες», μία πρώην υπουργός και μια πρώην δημοσιογράφος συγκροτήματος με άμεση σχέση με εξωχώρια παραδημοσιογραφικά κέντρα λάσπης, αφού «εκτέλεσε το συμβόλαιο» με την κεντρική εξουσία την οποία και σε ένα βαθμό αποδόμησε με κατασκευασμένες κατηγορίες, τώρα ανέλαβε 2 νέες «εργολαβίες» για λογαριασμό τρίτων!

Να ψάξει, να ξεψαχνίσει και να αποσυντονίσει, μέσα από την δήθεν διερεύνηση σκανδάλων, έναν επιχειρηματία από τα παλιά που τώρα «καθαρίζει» και ανακάμπτει ξανά και δύο επιχειρηματίες της νέας εποχής, που εισέβαλλαν δυναμικά στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή, ενοχλώντας προφανώς πολλούς, οι οποίοι έθεσαν το υπόγειο και βρώμικο «δημοσιογραφικό σύστημα» σε λειτουργία!

Οι 2 «κυρίες» του κυκλώματος της λάσπης, των εργολαβιών και της κατασκευής κατηγοριών μέσα από την δήθεν έρευνα για τη διαλεύκανση σκανδάλων, είναι πλέον γνωστές για το ρόλο, τις επιρροές, τις σχέσεις τους με πρόσωπα και καταστάσεις!

Και πολύ σύντομα αυτά θα γίνουν γνωστά!

Ουδέν κρυπτόν υπό το φως του ήλιου…

Οι εφοπλιστές – διακινητές παράνομου και λαθραίου ρωσικού πετρελαίου «σπρώχνουν» τις διοικήσεις τους να διεκδικήσουν θέσεις σε ψηφοδέλτια Επικράτειας

Μαθαίνω ότι οι εφοπλιστές που τελούν το κοινωνικό έργο της παράνομης μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου και λοιπών προϊόντων θησαυρίζονταν εις βάρος της κοινωνίας και του λαού που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του από την εκτίναξη της ακρίβειας, διεκδικούν θέσεις στα ψηφοδέλτια Επικρατείας και την ενεργό πολιτική σκηνή ευρύτερα και ειδικότερα.

Βλέπετε, εμφανίζουν λόγω των ειδικών συνθηκών και ενόψει των μέτρων της ΕΕ για αυστηρές κυρώσεις στη μεταφορά παράνομου και λαθραίου πετρελαίου από τα ρωσικά λιμάνια, μια ανάγκη πολιτικής κάλυψης με ταυτόχρονη συμμετοχή στην Εξουσία!

Για το λόγο αυτό φέρονται να «σπρώχνουν» μέλη των θεσμικών φορέων τους να αναλάβουν πολιτική δράση, να εκφέρουν σαφή πολιτικό λόγο και στο τέλος της ημέρας να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια, κατά προτίμηση Επικράτειας και ει δυνατόν σε θέση εκλόγιμη!

Παράλληλα φέρονται να πιέζουν τους αρχηγούς των κομμάτων προς αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιώντας μέχρι και στενά συγγενικά τους πρόσωπα στην προσπάθεια να τους επηρεάσουν σχετικά…

Γιατί η αλήθεια είναι πως δυστυχώς ο Πούτιν δεν μπορεί ακόμη να τους εντάξει στη Ρωσική Δούμα!

Υπομονή, σιγά – σιγά θα γίνει κι αυτό …

Διαβάστε ακόμη: