Την ώρα που τα διθυραμβικά σχόλια για τις επιδόσεις και τα επιτεύγματα της Lamda Development στο Ελληνικό δίνουν και παίρνουν, η πικρή αλήθεια δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική θολή εικόνα!

Τη στιγμή που τα ΜΜΕ μέσα από κατευθυνόμενες ειδήσεις «παραληρούν» για την ραγδαία επέκταση του big project της εταιρίας, η Lamda με επιστολή που απέστειλε προς όλους τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στον περίφημο Πύργο που ανεγείρεται, τους ενημέρωσε πως η προγραμματισμένη παράδοση των κατοικιών τους αντί του Μαρτίου 2026 που προβλεπόταν στις μεταξύ τους συμβάσεις, μετατίθεται για 6 μήνες και τα διαμερίσματα θα παραδοθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου 2026!!!

Πρόκειται για μια παράταση έξι μηνών που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, μια ημερομηνία πέρα από την υπέρβαση της οποίας, βάσει των συμβάσεων, η Lamda θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τις προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες στους ιδιοκτήτες των υπερπολυτελών κατοικιών!

Το γεγονός αυτό, της παράτασης κατά 6 μήνες στην παράδοση των διαμερισμάτων, έρχεται στην πράξη να καταδείξει τις πέραν πάσης αμφιβολίας καθυστερήσεις – παρά τα περί του αντιθέτου γραφόμενα από ημέτερα ΜΜΕ– αλλά και το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει με το εργατικό δυναμικό!

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, η Διοίκηση της Lamda αναζητεί εργάτες ακόμη και …στην Αφρική!

Έγκυροι κύκλοι επισημαίνουν ότι υψηλόβαθμα κλιμάκια της Lamda έχουν επισκεφτεί την Αίγυπτο αναζητώντας ντόπιους εργάτες στον Νείλο!!!

Όσο κι αν φαίνεται αστείο, το γεγονός είναι πως στην Lamda, αναζητούν Αιγύπτιους εργάτες και τεχνίτες, οι μακρινοί πρόγονοι των οποίων από το 3.000 π. Χ. και εντεύθεν κατασκεύαζαν Πυραμίδες και Σφίγγες, προκειμένου να υλοποιηθεί το Φαραωνικό έργο του Ελληνικού…

Προς το παρόν, στο Ελληνικό, δεν δουλεύουν ούτε Πακιστανοί …

3 tips: 1. Οι σπαλομπριζόλες και τα παιδάκια στις χασαποταβέρνες κέντρου και Δυτικών Προαστείων με φόντο τη μελλοντική εξουσία! 2. Ένα τιμολόγιο 2 εκατ. για χρηματιστηριακές υπηρεσίες, όπως πήγε έτσι γύρισε πίσω από μεγάλο πελάτη!

Οι σπαλομπριζόλες και τα παϊδάκια στις χασαποταβέρνες κέντρου και Δυτικών Προαστίων με φόντο τη μελλοντική εξουσία!

Μου λένε ότι, με αφορμή τις εξελίξεις στην κυβέρνηση και τις νέες ισορροπίες (που έχουν ξεκινήσει υπόγεια εδώ και καιρό) στο εσωτερικό της ΝΔ με φόντο την διεκδίκηση της μελλοντικής εξουσίας, τα παϊδάκια και οι σπαλομπριζόλες δίνουν και παίρνουν μεταξύ διαπλεκόμενων παραγόντων και πολιτικών προσώπων στις χασαποταβέρνες του κέντρου και των Δυτικών Προαστίων…

Η επιχείρηση επανεξέτασης της υπόθεσης των πλαστών και εικονικών τιμολογίων, που προωθείται από διάφορα κέντρα, πέραν της συστημικής τράπεζας θα αγγίξει και 2 μεγάλους εισηγμένους επιχειρηματικούς ομίλους!

Ένα τιμολόγιο 2 εκατ. για χρηματιστηριακές υπηρεσίες, όπως πήγε έτσι γύρισε πίσω από μεγάλο πελάτη!

Για να ξέρετε, ένα τιμολόγιο 2 εκατ. ευρώ για παροχή χρηματιστηριακών υπηρεσιών, όπως πήγε έτσι έφυγε (γύρισε πίσω δηλαδή) από μεγάλο πελάτη της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς…

Ελλάκτωρ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 30/6 για νέα μέλη στο Δ.Σ.

H πρώτη μεγάλη δουλειά που είχε γίνει, μεταξύ του διαβόητου Σάκη του Ελλάκτωρα (προ Ολλανδού) και του Σάκη του μπουζουκόβιου, πόσο είχε πάει;

Επειδή γίνεται πολύς λόγος και πάλι εσχάτως για τις αγοραπωλησίες των ΑΠΕ, με αφορμή τελευταία deals, θυμίζω ότι η πρώτη μεγάλη δουλειά με τα Αιολικά πάρκα και τις Ανανεώσιμες πηγές είχε γίνει πριν χρόνια από τον Ελλάκτωρα, πριν γίνει ο Άνεμος και πριν τον όμιλο τον πάρει ο Ολλανδός Χόλτερμαν! Ήταν η πρώτη μεγάλη δουλειά του διαβόητου Σάκη, με τον άλλο Σάκη, τον μπουζουκόβιο! Πόσο τα είχε αγοράσει άραγε το τότε αφεντικό του Ελλάκτωρα; Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους! Και επειδή κυκλοφορεί – χρόνια τώρα- το νούμερο των 150 εκατ. ευρώ! Σημειώνεται ότι οι άδειες του Σάκη τότε δεν ήταν συνδεδεμένες…

Κουίζ (για πολύ μυημένους): Για ποιον παράγοντα του πυρήνα της εξουσίας λένε ότι είναι κρυφός μέτοχος σε κτιριακό συγκρότημα όπου εμπλέκονται τα δύο «συνεταιράκια» του και προνομιακοί παίκτες;

Για ποιον παράγοντα του πυρήνα της εξουσίας λένε ότι είναι κρυφός μέτοχος σε κτιριακό συγκρότημα όπου εμπλέκονται τα δύο «συνεταιράκια» του και προνομιακοί παίκτες;

Για να ξέρετε, η αγορά βοά ότι πολιτικός παράγοντας του πυρήνα της εξουσίας, είναι κρυφός μέτοχος σε μεγαλειώδες κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο εμπλέκονται τα «μυστικά» συνεταιράκια του (ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι), που ταυτόχρονα αποτελούν και προνομιακούς παίκτες σε όλα τα επίπεδα και απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης στην πιάτσα και τα κέντρα εξουσίας λόγω παρεμβάσεων άνωθεν…

Αλήθεια, ο μεγάλος το ξέρει; Και αν ναι, τι κάνει;

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις Δένδια στην Καθημερινή και η μεγάλη σημειολογία τους - Η επιχείρηση προώθησης του ΥΠΕΞ σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, ανοίγει κύκλο εσωστρέφειας - Η μη αποδοχή τυχόν πρότασης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η αναζήτηση προσώπου κοινής αποδοχής και οι προσωπικές σχέσεις με τον Μητσοτάκη!

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις Δένδια και η μεγάλη σημειολογία τους – Η επιχείρηση προώθησης του ΥΠΕΞ σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, ανοίγει κύκλο εσωστρέφειας – Η μη αποδοχή τυχόν πρότασης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η αναζήτηση προσώπου κοινής αποδοχής και οι προσωπικές σχέσεις με τον Μητσοτάκη!

Την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία ολοκλήρωσης του νέου αρχηγού, όπου τελικώς εξελέγη ο Ν. Ανδρουλάκης και στον ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχως όλα δείχνουν ανοιχτά μετά τις πιέσεις και το πολιτικό στρίμωγμα στον Στεφ. Κασσελάκη, στην Νέα Δημοκρατία κατά την ίδια χρονική στιγμή φέρεται να παρατηρείται μια νέα φάση έμμεσης προώθησης του Νίκου Δένδια!
Εντελώς συμπτωματικά, κατά το διήμερο αυτό όπου έτρεχαν οι πολιτικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις ηγεσίες των δύο κομμάτων και τα κεντρικά πρόσωπα, ο Υπ. Εθνικής Άμυνας προέβη σε μια μεγάλης σημασίας πολιτική συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής, όπου έκανε τρεις βαρύγδουπες σηκώσεις με μεγάλη σημειολογία!
Πρώτον ο Ν. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι δεν αποδέχεται την φημολογούμενη πρόταση Μητσοτάκη για να να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας!
Δεύτερον υποστήριξε ότι ο υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και ευρείας πολιτικής συναίνεσης, καίγοντας πολλά από τα σενάρια που φέρεται να εξετάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης για πρόσωπο που να έχει αναφορές στην παραδοσιακή και πατριωτική Δεξιά!
Tρίτον και πολύ σημαντικό, ξεκαθάρισε ότι οι προσωπικές του σχέσεις με τον πρωθυπουργό είναι τυπικές, παρά το γεγονός ότι από διάφορα συστήματα επιδιώχθηκε να εμφανιστεί, μέσω διαμεσολαβητών, ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι πολύ φιλικές και έχουν αποκτήσει προσωπικό χαρακτήρα, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση τους!
Την ίδια χρονική στιγμή της παραχώρησης της συνέντευξης στην Καθημερινή της Κυριακής, και ειδικότερα το Σάββατο, ο Ν. Δένδιας φιλοξενήθηκε κάπου στα Βόρεια Προάστια, στην παρέα των καφενόβιων της Κηφισιάς που από την πιάτσα αποκαλούνται «Λέσχη Μπούρδεμπεργκ», όπου ουσιαστικά είπε τα ίδια ακριβώς με την συνέντευξη στην «Κ», απευθυνόμενος σε ένα – υποτίθεται- προοδευτικό ακροατήριο με αναφορές σε παλαιό ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενης εποχής!
Οι συμπτώσεις αυτές των επισήμων ή μη δηλώσεων Δένδια σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία επωάζονται αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, ενώ η ΝΔ ακολουθεί ελεύθερη πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις, προκαλούν πονοκέφαλο και ανασφάλεια στο επιτελείο Μητσοτάκη και σηματοδοτούν, αργά ή γρήγορα, ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας στο κυβερνών κόμμα, που ενδεχομένως να οδηγήσει και σε πολιτικές ή κυβερνητικές αποφάσεις και εξελίξεις.
Το γεγονός είναι ότι η σημειολογία των δηλώσεων του Ν. Δένδια σε συνάρτηση με την χρονική στιγμή που επέλεξε, ανοίγουν τις συζητήσεις – ίσως πρόωρα- σε προσκήνιο και παρασκήνιο σε κόμμα και κυβέρνηση όσον αφορά την επόμενη μέρα…