Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και ομίλου Κοπελούζου αποτελεί μια συμφωνία win win και για τις δύο πλευρές, που δημιουργεί νέα δεδομένα και ισορροπίες στην αγορά και σε κάθε περίπτωση έχει την δική της σημειολογία!

Όπως ήδη ανακοινώθηκε η στρατηγική συνεργασία προβλέπει την εξαγορά χαρτοφυλακίου ΑΠΕ, κυρίως αιολικών, από τον Χρήστο Κοπελούζο, καθώς και την απόκτηση ποσοστού 20% που η Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου κατέχει στην «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης», με την ΔΕΗ να φτάνει στο 71% κατέχοντας καταστατική πλειοψηφία ενώ το υπόλοιπο 29% κατέχει η ΔΕΠΑ Εμπορίου!

Πέραν όμως της πολύ σοβαρής στρατηγικής συνεργασίας, αυτής καθ’ εαυτής, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη σημειολογία έχει το γεγονός ότι το αντίτιμο που κατέβαλε η ΔΕΗ στην οικογένεια Κοπελούζου περιλαμβάνει ένα συνδυασμό μετρητών και ίδιων μετοχών της επιχείρησης!

Ειδικότερα το τίμημα εμπεριέχει 106 εκατ. ευρώ σε μετρητά και 70 εκατ. ευρώ σε μετοχές και μάλιστα στην τιμή των 12,21 ευρώ έκαστη, που προκύπτει από το υψηλότερο εκ της μεσοσταθμικής τιμής εξαμήνου και της τιμής σποτ του κλεισίματος της 24ης Σεπτεμβρίου!

Το γεγονός ότι ο όμιλος Κοπελούζου αποδέχεται στην συμφωνία την απόκτηση μετοχών ύψους 70 εκατ. ευρώ και μάλιστα στην υψηλότερη τιμή, δια της οποίας καθίσταται εκ των μεγαλύτερων πλέον μετόχων κατέχοντας το 1,5% των μετοχών, αποτελεί πέραν πάσης αμφιβολίας την πιο απτή και ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης προς την μετοχή της ΔΕΗ!

Για όποιον ξέρει πρόσωπα και πράγματα αλλά και την διαδρομή του καθενός στην επιχειρηματική πιάτσα, καθίσταται σαφές πόσο ισχυρή και ασφαλής είναι η μετοχή της ΔΕΗ αλλά και τι προοπτικές εφεξής διαθέτει.

Και τούτο προκύπτει από την συμφωνία με έναν προβεβλημένο και πανίσχυρο επιχειρηματία, τον Δημήτρη Κοπελούζο, ο οποίος επί σειρά δεκαετιών γνωρίζει εκ των έσω και καλύτερα από τον καθένα – χωρίς στοιχείο υπερβολής- την αγορά της Ενέργειας!

Και υπό την έννοια αυτή, η ψήφος εμπιστοσύνης της οικογένειας Κοπελούζου έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος για το μέλλον και τις προοπτικές της ΔΕΗ και της μετοχής της στο ΧΑ, ακόμη και από τους διεθνείς μεγαλομετόχους, τα κορυφαία funds CVC, Fidelity και Goldman Sachs που έχουν από την εποχή της αύξησης κεφαλαίου – μαμούθ τοποθετηθεί στρατηγικά!

Και επιπροσθέτως συνιστά και μια ψήφο εμπιστοσύνης προς τον Γιώργο Στάσση προσωπικά, τον ισχυρό άνδρα της ΔΕΗ, που κατάφερε να μετατρέψει μια θνησιγενή και υπερχρεωμένη επιχείρηση που οδηγείτo στην απαξίωση και το πλιάτσικο μετά τον κατακερματισμό της, στην κορυφαία του ευρύτερου χώρου της ενέργειας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη!

Η οποία αναπτύσσεται ραγδαία και παράγει αποτέλεσμα τόσο σε οικονομικό επίπεδο αποτελεσμάτων, αλλά και για το σύνολο των μετόχων της, μικρών και μεγάλων!

Τα παιδάκια στις ταβέρνες, οι καραμούζες και τα κομφετί στην Ρηγίλλης (λες και ήρθαν οι …Απόκριες) και ο ανασχηματισμός που έρχεται αρχές του 2025 - Η νέα δομή του Μ. Μαξίμου - Ηχηρές επιστροφές και θορυβώδεις αποχωρήσεις!

Τα παϊδάκια στις ταβέρνες, οι καραμούζες και τα κομφετί στην Ρηγίλλης (λες και ήρθαν οι …Απόκριες) και ο ανασχηματισμός που έρχεται αρχές του 2025 – Η νέα δομή του Μ. Μαξίμου – Ηχηρές επιστροφές και θορυβώδεις αποχωρήσεις!

Στη Νέα Δημοκρατία, παράλληλα με την δημοσκοπική κατάρρευση που παρατηρείται και την τεράστια εσωκομματική γκρίνια, το έχουν ρίξει στα παϊδάκια, μην αφήνοντας ταβέρνα για ταβέρνα στο κέντρο της Αθήνας και πέριξ της Πάρνηθας και των Δυτικών Προαστίων, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης δυνάμεων και δημοσίων σχέσεων, όπως ενδεικτικά είναι οι καραμούζες και τα κομφετί που ετοιμάζουν στην Ρηγίλλης λες και ήρθαν οι …Απόκριες!

Και μπορεί οι 11 να λένε ότι θα γίνουν 20 ή και 30, στην πραγματικότητα όμως όλους τους αντιρρησίες και αντιδραστικούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην πράξη ενδιαφέρει πως θα πάρουν καμμία θεσούλα στο κυβερνητικό σχήμα!

Υπό αυτή την έννοια και με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός το έχει πάρει το μήνυμα και ήδη πραγματοποιεί ανοίγματα, καλά πληροφορημένες πηγές είναι κατηγορηματικές ότι στις αρχές του 2025, Ιανουάριο – Φεβρουάριο, θα έχουμε ευρύ και δομικό ανασχηματισμό!

Παράλληλα όμως με τον ανασχηματισμό στην κυβέρνηση, οι ίδιοι κύκλοι επιμένουν ότι θα έχουμε και νέα δομή στο Μέγαρο Μαξίμου με ηχηρές επιστροφές αλλά και θορυβώδεις αποχωρήσεις!

Μολονότι η σχετική ονοματολογία αιωρείται στα επίπεδα φήμης χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί σχετικά, εντούτοις οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι στην έξοδο από το Μαξίμου βρίσκονται Σκέρτσος και Πατέλης, χωρίς να σημαίνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα τους …πετάξει, δηλαδή πιθανότατα θα αναλάβουν κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο!

Την ίδια ώρα η έρπουσα φημολογία φέρει βέβαιο για επιστροφή στο Μαξίμου τον Γ. Γεραπετρίτη, τον οποίο και θα διαδεχθεί στο ΥΠΕΞ η υφυπουργός Αλεξ. Παπαδοπούλου!

Επιπροσθέτως ακούγεται εντόνως και πάλι το όνομα του πρώην Υπ. Επικρατείας Στ. Παπασταύρου, τον οποίο εκτιμά και εμπιστεύεται απόλυτα το πρωθυπουργικό ζεύγος. Και θεωρείται παράγων σταθερότητας και αξιοπιστίας!

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι ένα: η δημοσκοπική πτώση και η στροφή ενός νεοδημοκρατικού κοινού προς τα δεξιά, αναγκάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει πέρα τους Ποταμίσιους και τα ορφανά της Δράσης και του Δοξιάδη και να επαναφέρει την παράταξη στον ορθό δρόμο του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές και τις διαχρονικές αξίες της!

Μετά την Attica bank τώρα ο Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά της ΓΕΚ Τέρνα, κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Πελοπόννησο - Ποια σκοπιμότητα κρύβεται από πίσω;

Μετά την Attica bank τώρα ο Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά της ΓΕΚ Τέρνα, κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Πελοπόννησο – Ποια σκοπιμότητα κρύβεται από πίσω;

Εντύπωση προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου.

Στη διάρκεια της παρουσίας του στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη καταφέρθηκε κατά του έργου που έχει αναλάβει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και με τη συγχώνευση της Τράπεζας της Αττικής με την Παγκρήτια.

Το ερώτημα που τίθεται είναι με ποια ακριβώς ιδιότητα ο Κασσελάκης παρίσταται σε συνεδριάσεις περιφερειακών συμβουλίων.

Δεν είναι ούτε πρόεδρος κόμματος, ούτε βουλευτής.

Είναι ένας απλός ιδιώτης, ο οποίος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δίνει παραστάσεις σε εκλεγμένα όργανα.

Πόσο μάλλον να αποπειράται να χειραγωγήσει και να υπονομεύσει έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί.

Ιβάν Σαββίδης: Πόση είναι η περιουσία του σύμφωνα με την επίσημη λίστα του Forbes

Τακτοποιήθηκαν από την κυβέρνηση οι εκκρεμότητες του Ιβάν Σαββίδη σχετικά με την Προβλήτα του ΟΛΘ και τον Αιγιαλό στο Πόρτο Καρράς – Σε ανοιχτή γραμμή πλέον με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης είναι απολύτως ταυτισμένος με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία φροντίζει να του κάνει όλα τα χατίρια και να του επιλύει ανοικτά θέματα, αρχής γενομένης από τις κυρώσεις στους Ρώσους ολιγάρχες, που στην περίπτωση του Ιβάν ουδέποτε εφαρμόστηκαν στη χώρα μας και παράλληλα το τραπεζικό σύστημα ήταν «ανοικτό» προκριμένου να τροφοδοτεί με χρηματοδοτήσεις και «επικίνδυνα» εμβάσματα εξωτερικού τις επιχειρήσεις του!

Επί του προκειμένου τώρα, όπως μας επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, προσφάτως η κυβέρνηση επέλυσε οριστικά άλλες δύο εκκρεμότητες του Ιβάν, μείζονος σημασίας, εκ των οποίων η πρώτη αφορά την προβλήτα του ΟΛΘ και η δεύτερη το κρίσιμο θέμα του αιγιαλού στο Πόρτο Καρράς!

Υπό αυτό το πρίσμα είναι προφανές πως σε αλλά ζητήματα που η κυβέρνηση επιδεικνύει ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα η πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Open, ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας θα της κάνει το κέφι!

Υπό αυτή την οπτική γωνία καθίσταται σαφές γιατί ο Ιβάν το έπαιξε δύσκολος, λέγοντας κάθε μέρα και κάτι άλλο, στους 3 μεγάλους καναλάρχες, ενώ την ώρα τούτη βρίσκεται πολύ κοντά με τον Μάριο Ηλιόπουλο της ΑΕΚ και της ακτοπλοΐας!

Σε απλά λόγια, αν τελικά το δώσει το κανάλι ο Σαββίδης, θα το πάρει εκείνος που η κυβέρνηση επιθυμεί και την εξυπηρετεί!

Οι ατσίδες της Επ. Ανταγωνισμού, οι «συμπτώσεις» και το βαρύ πρόστιμο των 9,2 εκατ. στην Μότορ Οιλ, 16 μήνες μετά τον έλεγχο και αφού απέβη άκαρπο το ραντεβού Κυρ. Μητσοτάκη - Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγγερ)!

Οι ατσίδες της Επ. Ανταγωνισμού, οι «συμπτώσεις» και το βαρύ πρόστιμο των 9,2 εκατ. στην Μότορ Οιλ, 16 μήνες μετά τον έλεγχο και αφού απέβη άκαρπο το ραντεβού Κυρ. Μητσοτάκη – Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγγερ)!

Επειδή η στήλη δεν πιστεύει και πολύ στις συμπτώσεις, το γεγονός ότι το βαρύ πρόστιμο των 9,2 εκατ. ευρώ της Επ. Ανταγωνισμού στην Μότορ Όιλ επιβλήθηκε και δημοσιοποιήθηκε μετά από 16 μήνες που το κρατούσαν στο συρτάρι, με βάζει σε σκέψεις και βαθύ προβληματισμό!

Διότι η χρονική συγκυρία της επιβολής του προστίμου που βγήκε από το αρχείο για δήθεν παρεμπόδιση – δυσχέρανση τη έρευνας της Επιτροπής, που πήγε χωρίς να νομιμοποιείται να «μπουκάρει» στο προσωπικό γραφείο του Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγγερ), το οποίο αποτελεί μισθωμένο χώρο πολλών άλλων εταιριών, ελληνικών και ξένων, στο κτιριακό συγκρότημα της Μότορ Όιλ, «συμπίπτει» με το ραντεβού του ισχυρού άνδρα της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον Κυρ. Μητσοτάκη πριν την ΔΕΘ, το οποίο απέβη άκαρπο!

Και παράλληλα «συμπίπτει» με τα …δεικτικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών των Βαρδινογιάννηδων, αλλά και την ανάλυση των δημοσκοπήσεων, που όπως μαθαίνω έχει …εκνευρίσει το Μαξίμου!!!

Υπό το πρίσμα αυτό ο χρόνος επιβολής του προστίμου, 16 μήνες μετά και αφού απέβη άκαρπο το ραντεβού, δεν είναι τυχαίος, ούτε συμπτωματικός, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός της επιβολής ενός σκανδαλώδους και προσβλητικού προστίμου ύψους 50.000 ευρώ στο …φυσικό πρόσωπο, δηλαδή τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, του οποίου το όνομα οι κυβερνητικοί ατσίδες της Επ. Ανταγωνισμού στη δημόσια ανακοίνωση τους δεν τολμούν όχι μόνο να δημοσιοποιήσουν αλλά ούτε να ψελλίσουν!

Και το εμφανίζουν …μυστηριωδώς, ωσάν να μην τους άφησαν να ανακαλύψουν κρυμμένα μυστικά σε ένα προσωπικό γραφείο!

Η υπόθεση όπως στην πράξη καταδεικνύεται, επιβεβαιώνει όλους όσοι στην πολιτική και επιχειρηματική πιάτσα υποστηρίζουν, ότι το χάσμα κυβέρνησης – μεγάλης οικογένειας όχι μόνο παραμένει αγεφύρωτο αλλά η απόσταση μεγαλώνει κάθε μέρα και πιο πολύ, λαμβάνοντας απρόβλεπτες διαστάσεις!

ΥΓ. Πάλι πολύ …καλά τα κατάφερε ο …μόνιμος συνομιλητής του εκάστοτε πρωθυπουργού, άνθρωπος της εμπιστοσύνης της επιχειρηματικής οικογένειας, όπως ο ίδιος διαδίδει…

Διαβάστε ακόμη: