Για όσους τα μετρούν αυτά και ανυπομονούν, απέχουμε 85 ημέρες από τα Χριστούγεννα, οπότε είναι νωρίς για δέντρα και στολισμούς στους δρόμους και τα καταστήματα.

Όχι όμως και στη Βενεζουέλα όπου ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έφερε τις γιορτές από τώρα, για να ανεβάσει λιγάκι το ηθικό των συμπατριωτών του που είναι -πολλοί από αυτούς- για τα παρατράγουδα των εκλογών.

Ήδη από καιρό ο πρόεδρος Μαδούρο είχε διακηρύξει ότι η έναρξη της εορταστικής περιόδου θα άρχιζε από τον Οκτώβριο, γράφει ο Guardian.Στο Καράκας έχει ήδη στηθεί ένα μεγάλο δέντρο και έχουν ανέβει τα εορταστικά «Feliz Navidad» και τα «Merry Christimas». Αλλά και σε όλη τη χώρα έχουν αρχίσει οι χριστουγεννιάτικες συναυλίες και έχουν στηθεί χιονάνθρωποι και φάτνες με τους τρεις μάγους.
venezuela__xmas__1
venezuela__xmas__2
venezuela__xmas__3

«Ο κόσμος χαίρεται» δήλωσε ο υπουργός Ντιοσντάντο Καμπέλο και τα έβαλε με όσους παραπονιούνται για τις πρόωρες γιορτές: «Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η χώρα είναι μια χώρα ευτυχίας, ενθουσιασμού και μέλλοντος».

Το εορταστικό… τρίμηνο θα τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο για τον Μαδούρο: την ορκωμοσία για μια τρίτη πενταετή θητεία στις 10 Ιανουαρίου 2025.

Μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, που κέρδισε ο Μαδούρο αν και η αντιπολίτευση είχε ισχυρές ενδείξεις ότι έγινε νοθεία, άρχισαν εκτεταμένες ταραχές με δεκάδες θανάτους. Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης έχει αναγκαστεί να καταφύγει στην Ισπανία για να αποφύγει τη σύλληψη.