Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι

Καινοτομία – ασφαλιστική δικλείδα κατά της νοθείας παρουσιάζεται με την επιστολική ψήφο 

Το ευρωψηφοδέλτιο για την επιστολική ψήφο έχει μία καινοτομία που η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει και στις επόμενες εθνικές εκλογές, διότι αποτελεί μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας για το αδιάβλητο της διαδικασίας: Στο τέλος της σελίδας έχει ένα κουτάκι στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός των σταυρών που έχει βάλει ο ψηφοφόρος στους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Έτσι, δεν θα μπορεί κανένας από τα μέλη κάθε εφορευτικής επιτροπής να προσθέσει ένα σταυρουδάκι σε υποψήφιο της προτίμησής του.

Μάχη «σώμα με σώμα» στο ΠΑΣΟΚ για την πρωτιά μεταξύ Νίκου Παπανδρέου και Γιάννη Μανιάτη

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία τεράστια μάχη για την πρωτιά μεταξύ του Νίκου Παπανδρέου και του Γιάννη Μανιάτη. Ακολουθούν Σάκης Αρναούτογλου, Κώστας Χρυσόγονος, Φίλιππος Σαχινίδης, Θοδωρής Ζαγοράκης. Δεν βλέπουν οι δημοσκοπήσεις το στενό συνεργάτη του Νικου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Σπυρόπουλο και αυτό είναι πρόβλημα γιατί στην ευρωβουλή θα μπούν πρόσωπα που δεν μπορεί να ελέγξει ο Ανδρουλάκης.

Το μόνο που δεν μας είπε ο ξάδερφος του Κασσελάκη είναι ότι ο Ανδρέας θα ζήλευε το Στέφανο

Τι είπε ο ξάδερφος του Στέφανου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Κασσελάκης; Ότι το ταξίδι του Κασσελάκη στην Παλαιστίνη θα ήθελε να το κάνει ακόμα και ο Ανδρέας Παπανδρέου… Πού τα βρίσκετε αυτά τα παλικάρια; Το μόνο που δεν μας είπε είναι ότι ο Ανδρέας θα ζήλευε το Στέφανο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προηγείται της Έφης Αχτσιόγλου σε δημοσκοπήσεις για το μέλλον της Κεντροαριστεράς

Μαθαίνω ότι σε διάφορες δημοσκοπήσεις για το μέλλον της Κεντροαριστεράς η Ζωή Κωνσταντοπούλου προηγείται της Έφης Αχτσιόγλου. Είναι αλήθεια ότι η Ζωή έχει περισσότερα ηγετικά χαρίσματα και το κυριότερο δεν έχει κυβερνήσει, δεν έχει συμβιβαστεί, δεν έχει προκαλέσει εκμεταλλευόμενη μία κυβερνητική θέση… Και σίγουρα έχει πιο χαμηλά στάνταρ στις στιλιστικές της επιλογές.

Μέτριο ως κακό το ταξίδι του Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη

Ο Μαχμουτ Αμπας, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής έστειλε τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων (!) να δει τον Κασσελάκη ενώ αρνήθηκε να τον δει και ο υπουργός Εξωτερικών Αλ Μαλίκι ο οποίος όμως, ενημέρωσε ότι στις 17 Ιουνίου θα είναι στην Ελλάδα, στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα… Μιλάμε για μεγάλη νίλα!

Καλύπτει την Νίκη Κεραμέως για την διαρροή των email ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η διαρροή δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο, το πρόβλημα δεν αφορούσε την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, επειδή δεν έγινε επί των ημερών της» όπως διαπίστωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τελικά κάλυψε την υπουργό του.Και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά γιατί θα έπαιρνε και εκείνον η μπάλα. Όμως, είναι αμφίβολο αν θα την θέσει επίτροπο στην σύνθεση της νέας Κομισιόν…

Όταν ο Γιώργος Προβόπουλος βαρούσε καμπανάκι κανείς από την κυβέρνηση Καραμανλή δεν άκουγε

Πέθανε ο Γιώργος Προβόπουλος μετά από σκληρή μάχη απέναντι στον καρκίνο. Ο πρώην διοικητής της ΤτΕ είχε φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς. Πολλοί του έχουν προσάψει ότι δεν μίλησε έγκαιρα για την δημοσιονομική εκτροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, όμως, εκείνος έλεγε ότι τα αυτιά όλων ήταν κλειστά… Στα τελευταία του είχε αποτραβηχτεί στο εξοχικό του στα Κύθηρα και έβλεπε με διαφορετικό μάτι την πολιτική και την οικονομία.

Οι ψηφοφόροι της «γκρίζας ζώνης» είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό που ταλανίζει το Μαξίμου

Πως θα κινηθούν οι ψηφοφόροι της λεγόμενης «γκρίζας ζώνης», που αριθμεί πάνω από 15% όσων δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες, είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό που ταλανίζει το Μαξίμου. Ενα σημαντικό ποσοστό από αυτό το 15% δηλώνει ότι στις προηγούμενες εκλογές είχε ψηφίσει ΝΔ και τώρα βρίσκεται στους αναποφάσιστους, δηλαδή έχει αποτραβηχτεί από τη ΝΔ. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παράμετρο στην εκλογική εξίσωση, καθώς από την επιλογή που θα κάνουν, κυριολεκτικά πάνω από την κάλπη οι περισσότεροι, εξαρτώνται πολλά.

Μπορεί να έχουμε εκπλήξεις στο θέμα της 2ης θέσης στις ευρωεκλογές υποστηρίζουν κάποιοι αναλυτές

To λέω τώρα επειδή έγινα αποδέκτης κάποιων αναλύσεων από σοβαρούς δημοσκόπους ότι το θέμα της 2ης θέσης στις ευρωεκλογές δεν έχει τελειώσει. Και μπορεί να έχουμε εκπλήξεις, με λίγα λόγια να δούμε μεγάλη αποχή και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και να βρεθεί το πιο μαζεμένο ΠΑΣΟΚ σε θέση ισχύος. Είναι μία ανάλυση που την ακούω…

«Φρένο» ξανά στον διαγωνισμό για τις κάμερες στην περιφέρεια Αττικής

Για μια ακόμη φορά το ελεγκτικό συνέδριο ακύρωσε τον διαγωνισμό της περιφέρειας Αττικής για την προμήθεια καμερών που θα εντοπίζουν τις παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Όπως αντιλαμβάνεστε το έργο αυτό πρόκειται να καθυστερήσει επικίνδυνα με τους ασυνείδητους οδηγούς να συνεχίζουν να παραβιάζουν τα κόκκινα φανάρια, προκαλώντας εκατοντάδες θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

Φημολογία για διορθωτικές αλλαγές σε δύο υπουργεία μετά τις ευρωεκλογές

Επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια των διαρθρωτικών αλλαγών στην κυβέρνηση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι αλλαγές σε δύο υπουργεία δεν πρέπει να καθυστερήσουν μέχρι το δομικό ανασχηματισμό που πρόκειται να πραγματοποιηθεί πιθανότατα τον Οκτώβριο. Πάντως η φημολογία για διορθωτικές αλλαγές έχει προκαλέσει ανησυχία σε κάποιους υπουργούς που γνωρίζουν πολύ καλά ότι η βαθμολογία τους είναι κάτω από τη βάση και κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: