Απόφαση- χαστούκι στην υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είναι αυτή της Αρχής Προστασίας Δεδομένων που ουσιαστικά της καταλογίζει πρόστιμο 400.000 ευρώ.

Η Αρχή επέβαλε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ως υπεύθυνο επεξεργασίας, διοικητικό χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους 400.000 ευρώ για παραβάσεις των άρθρων 5, 25, 30, 32 και 33 του ΓΚΠΔ και έδωσε εντολή να προβεί σε ενέργειες που αφορούν τη συμμόρφωση των τηρούμενων μέτρων και διαδικασιών με τον ΓΚΠΔ, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Αρχή επέβαλε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ως υπεύθυνο επεξεργασίας, διοικητικό χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους 40.000 ευρώ για παραβάσεις των άρθρων 5, 6 και 14 του ΓΚΠΔ και έδωσε εντολή διαγραφής των εν λόγω δεδομένων.

Ως προς τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Θεοδωρόπουλο, η Αρχή ανέβαλε την έκδοση απόφασης, δεδομένου ότι ο τελευταίος μετά την ακρόαση και την υποβολή υπομνημάτων, προσκόμισε ένορκη βεβαίωσή του ως προς τον τρόπο περιέλευσης σε αυτόν των εκλογικών καταλόγων, ως νεότερο κρίσιμο στοιχείο, από το περιεχόμενο του οποίου προκύπτει η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των εκεί προβαλλόμενων ισχυρισμών.

Η Αρχή επισημαίνει ότι οι διαπιστωθείσες παραβάσεις δεν σχετίζονται με τη διαδικασία διενέργειας της ψηφοφορίας.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι ψεκασμένοι έλεγαν ότι μπορεί να έχει επίδραση στην ψηφοφορία και μιλούσαν για νόθευση κ.α έμειναν με τις θεωρίες στο χέρι.

Το πρόστιμο αυτό είναι μία τεράστια κηλίδα στο έργο της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο και αφήνει πολλά ερωτηματικά και σκιές για το ρόλο της στην διαρροή των δεδομένων των ομογενών.

Το ζήτημα είναι ότι έχει παράξει έργο στο υπουργείο, έχει περάσει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, έχει πιστωθεί την αύξηση των μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους, όμως, το ζήτημα αυτό κηλίδωσε και το όνομά της αλλά και την μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου που σημειωτέον η κυβέρνηση θέλει να φέρει στην Βουλή εκ νέου και για τις εθνικές εκλογές.

Οι κακές γλώσσες, μάλιστα, λένε ότι εν τέλει μπορεί η υπόθεση των ομογενών να της κοστίσει και την Ευρωπαική Επιτροπή, όπου θα ήθελε να πάει ως επίτροπος της Ελλάδας. Θα είναι δύσκολο να προταθεί όταν υπάρχουν τέτοιες σκιές.

Όσο για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Διότι μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι όλα έγιναν κάτω από τη μύτη της υπουργού, όμως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κ. Ασημακοπούλου γνώριζε ότι λάμβανε παρανόμως τα προσωπικά δεδομένα των ομογενών.

Γι’ αυτό και προβλέπουμε ότι πολύ δύσκολα θα επιστρέψει η πρώην ευρωβουλευτής σε κάποια θέση στη ΝΔ.

Στο στόχαστρο θα βρεθεί όμως σε λίγο καιρό και η ΝΔ καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί απόφαση για την ΝΔ καθώς η Αρχή θα θελήσει να διερευνήσει ακόμα παραπάνω τους ισχυρισμούς του.

Διαβάστε ακόμη: