Ο πρώην γραμματέας αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος, έλαβε κλήση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να παρουσιάσει την θέση του για την υπόθεση Ασημακοπούλου και τη διαρροή emails των αποδήμων.

Πηγές από το περιβάλλον του Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την θέση του, αναφέρουν ότι ήταν νόμιμη η κατοχή των ειδικών εκλογικών καταλόγων, οι οποίοι περιλαμβάνουν και τα emails με το νόμο του 2019 που ψηφίστηκε και από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, τους οποίους εκλογικούς καταλόγους μπορούσαν να λάβουν τα κόμματα την προεκλογική περίοδο του 2023 (όχι να κάνουν ωστόσο χρήση τους).

Επιπλέον, σημειώνουν ότι ο νόμος του 2019 για την ψήφο των αποδήμων δεν υπόκειται στη νομοθεσία των προσωπικών δεδομένων, αλλά στην εκλογική νομοθεσία.

Όπως λένε συνεργάτες του, ο πρώην γραμματέας αποδήμων της ΝΔ, «είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις Αρχές για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να αποδείξει την αθωότητά του και να αναδειχθεί η άδικη στοχοποίηση του».

Διαβάστε ακόμη: