Καλημέρα κυρίες και κύριοι, Χριστός Ανέστη!

Σας έχω ήδη αποκαλύψει, βάσει των πληροφοριών που διαδίδουν οι κακές γλώσσες, ότι σε ένα τηλεοπτικό σταθμό, (δεν μπορώ να σας πω για ευνόητους λόγους αν πρόκειται για συνδρομητικό ή όχι) μια δημοσιογράφος έχει πολύ ανεβασμένες μετοχές, σε βαθμό που στην κυριολεξία να «κάνει ότι θέλει» όχι μόνο στο κομμάτι των ειδήσεων, αλλά γενικότερα στη λειτουργία του σταθμού, ακόμη και όσον αφορά την Διοίκηση και το Εμπορικό τμήμα!

Οι φήμες λένε ότι η εν λόγω εντυπωσιακή (για να είμαστε δίκαιοι) ρεπόρτερ, με βαθιά γνώση του αντικειμένου, απολαμβάνει της στήριξης άνωθεν!

Μία πέραν των ορίων «εμπιστοσύνη» από την «ιδιοκτησία» που όχι μόνο έχει γίνει γνωστή και αντικείμενο κουτσομπολιού στους εργαζόμενους, αλλά και στην πιάτσα ολόκληρη, η οποία γελάει με τα συνεχή καμώματα του μάνατζερ με το «λευκό κολάρο» που χαρακτηρίζεται από την αδυναμία που τρέφει προς τις Πριγκίπισσες, είτε πρόκειται για ορίτζιναλ, είτε του Περιστερίου!

Εσχάτως η fake Πριγκίπισσα (η ορίτζιναλ ξαναγύρισε στον κανονικό Πρίγκιπα και όχι στον …γιαλαντζί) του Μπουρναζίου, όπου οι μέρες της άφησαν εποχή (όπως λένε οι μυημένοι της πορτοκαλί μπάλας), εμφανίζεται με θηριώδες τζιπ, δώρο όπως ψιθυρίζεται στους διαδρόμους των τηλεοπτικών σταθμών, του αυτοαποκαλούμενου «γαλαζοαίματου» των media, της συνδρομητικής τηλεόρασης και γενικότερα του νταραβεριού, ο οποίος αποφάσισε να «ξεστραβωθεί» και να ασχοληθεί ακόμη και με την Παιδεία (τρομάρα του)!

Μόνο που ο κολλεγιόπαις της διεθνούς κερδοσκοπίας δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι άλλο το Μπάκιγχαμ, άλλο το Μπουρνάζι!

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, η Πριγκίπισσα του Περιστερίου, φέρεται να καταχράται την «εμπιστοσύνη» του τεχνοκράτη μάνατζερ και με τη στάση και συμπεριφορά της να έχει διχάσει όλο το σταθμό, ειδικά το ενημερωτικό του κομμάτι.

Με αποτέλεσμα οι μισοί να την θάβουν πίσω από την πλάτη της, οι μισοί να την γλύφουν μπας και πει καμία καλή κουβέντα στο «αφεντικό» και προωθηθούν, ενώ δουλειά στην πράξη δεν γίνεται!

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά ο μάνατζερ, ενώ έβαλε καλά την υπογραφή του, στο δεύτερο συστατικό της επιτυχίας, που θα πρέπει να ξέρεις που το βάζεις, τα έκανε μαντάρα!

Το Παρίσι του έλειπε!!! Τρομάρα του! Όπου ενεφανίσθη σε υπερπολυτελές εστιατόριο μαζί με την Πριγκίπισσα του Μπουρναζίου (το κορίτσι – φωτιά με τα κόκκινα) να συντρώγουν τετ α τετ, μέσα Ιανουαρίου, τις μέρες που διεξαγόταν στην Πόλη του Φωτός ο αγώνας Πίστονς – Μπουλς (19 Ιανουαρίου 2023) για το NBA στην Accor Arena του Παρισιού!

Ποιος είναι ο δεύτερος κυβερνητικός παράγων που μίλησε με τον Χρήστο Τζανερίκο; Του τηλεφώνησε εξωθεσμικός νταραβεριτζής; Και αν ναι, σε ποιον έδωσε το τηλέφωνο; Απαντήστε εδώ και τώρα!

Επειδή η υπόθεση Τζανερίκου γενικώς και οι επικοινωνίες – συναντήσεις που είχε ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου με τον Υπ. Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη αλλά και έναν ακόμη ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο – όπως υποστηρίζει- ειδικώς, με αντικείμενο το κόμμα Κασιδιάρη, δημιουργούν υπόνοιες στην κοινή γνώμη για ωμές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΙΟΣ μίλησε με τον Τζανερίκο και τι του είπε!

Διότι η αγορά βοά, πως δεν υπήρξε συνάντηση με δεύτερο παράγοντα, αλλά τηλεφώνημα μεταξύ Τζανερίκου και εξωθεσμικού νταραβεριτζή που κινείται στις παρυφές του Μαξίμου και εμπλέκεται με την Δικαιοσύνη, ειδικώς δε με τον Άρειο Πάγο!

Αληθεύει; Ναι ή όχι;

Και αν ναι, τότε ο εξωθεσμικός νταραβεριτζής έδωσε σε κάποιον το τηλέφωνο για να μιλήσει με τον Τζανερίκο; Ναι ή όχι; Αληθεύει;

Απαντήσεις ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Γιατί το πολύ και συνεχές νταραβέρι, καθώς και οι κάθε λογής μεσολαβητές, κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα σύσσωμο το κυβερνητικό αφήγημα …

Η ΔΕΗ πυξίδα της αυτοδυναμίας: Οι στοιχηματικές του Λονδίνου και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων «παρακολουθούν» τη μετοχή της Δημόσιας Επιχείρησης για να εισπράττουν κλίμα και τάσεις!

Για όποιον αντιλαμβάνεται πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, η εικόνα της μετοχής της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο, οι διακυμάνσεις και οι αυξημένες συναλλαγές αντανακλούν – αντικατοπτρίζουν μια πολιτική εικόνα, η οποία συνδέεται με το ομαλό πολιτικό σκηνικό και την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ή έστω με την συγκυβέρνηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη που θεωρείται αποδεκτή τόσο από τους Έλληνες όσο και τους ξένους θεσμικούς επενδυτές!

Υπό αυτό το πρίσμα η μετοχή της ΔΕΗ θεωρείται από πολλούς επενδυτές, εγχώριους και ξένους, ιδιώτες και θεσμικούς, ως πυξίδα η οποία δίνει το στίγμα της πορείας και τη σαφή κατεύθυνση του πολιτικού σκηνικού!

Κατά πόσον προμηνύεται ομαλό, σταθερό και δεν υποκρύπτει αβεβαιότητες και παρά φύση εξελίξεις!

Η μεγάλη ζήτηση για μετοχικούς τίτλους που παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα σε επιλεγμένες εισηγμένες εταιρίες, αποδίδεται εν πολλοίς στην αναμονή για την Επενδυτική Βαθμίδα και τον χρησμό της S&P, αλλά και την αίσθηση που κυριαρχεί στα μεγάλα σπίτια του Λονδίνου και των ΗΠΑ ότι οι αγορές βλέπουν το ίδιο θετικά τόσο την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας όσο και τυχόν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ!

Και δεν είναι τυχαίο, ούτε αποσπασματικό ότι οι μεγάλες στοιχηματικές εταιρίες του Λονδίνου παρακολουθούν την μετοχή της ΔΕΗ για να βγάζουν τις αποδόσεις τους ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ αντίστοιχα φέρονται να κινούνται και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων!

Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος της ΔΕΗ στο σύστημα είναι κομβικός και ουσιαστικός!

Και ενδεχομένως για τον λόγο τούτο να πρέπει να αποδοθούν κερδοσκοπικές πιέσεις που ασκούνται ενίοτε στη μετοχή και υποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες από πολιτικά παράκεντρα και τα εξαπτέρυγα τους στην χρηματιστηριακή αγορά!

Επί τη ευκαιρία θα πρέπει να σημειωθεί ότι ούτε η ΔΕΗ, αλλά ούτε και οι μέτοχοι έχουν επί της ουσίας κάτι να φοβούνται ακόμη και από τυχόν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ!

Και τούτο για δύο λόγους:

Πρώτον το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν έχει εκφέρει καμία άποψη και δεν έχει πάρει θέση σχετικά με τυχόν κρατικοποίηση της ΔΕΗ που επικαλείται ο Αλ. Τσίπρας!

Και είναι προφανές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα αγοράς, δεν συμμερίζεται παλαιοκομματικές αντιλήψεις και στείρες ιδεοληψίες που απορρέουν από κομματικά όργανα και κατ’ επάγγελμα αποτυχημένους και ξεπερασμένους συνδικαλιστές!

Δεύτερον, ακόμη και να θελήσει στο μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατικοποιήσει την ΔΕΗ πρέπει να ξέρει ότι υπάρχουν διαδικασίες που οφείλει να ακολουθήσει!

Χρειάζεται γενική συνέλευση και απόφαση του 50% + μια ψήφο, αλλά και Δημόσια Πρόταση που θα πρέπει να ακολουθήσει!

Και θυμίζω, για την ιστορία, ότι το Δημόσιο κατέχει πλέον μόνο το 34% των μετοχών και όχι την πλειοψηφία…

Ο Κ. Λαλιώτης απέτρεψε τον Ν. Ανδρουλάκη να διαγράψει τον Ανδρέα Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ – Η Νίκη Κεραμέως που παλεύει με τον Καιρίδη για την τρίτη θέση στο Β. Τομέα, διαδίδει ότι θα γίνει Υπ. Εθνικής Άμυνας!

Ο Κ. Λαλιώτης, το ιστορικό στέλεχος του πάλαι ποτέ κυρίαρχου ΠΑΣΟΚ το οποίο τα προηγούμενα χρόνια «φλέρταρε» με τον Αλ. Τσίπρα και βρισκόταν εξωθεσμικά στις παρυφές της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να είναι το κομβικό πρόσωπο που παρενέβη στον αρχηγό του Κιναλ Ν. Ανδρουλάκη και αποσόβησε την διαγραφή του Ανδρέα Λοβέδρου όταν είχε κάνει τις περίφημες δηλώσεις που προκάλεσαν την οργή του κρητικού πολιτικού! Αληθεύει;

Η Νίκη Κεραμέως, η οποία παλεύει με τον Καιρίδη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις για την τρίτη εκλόγιμη θέση στον Βόρειο Τομέα, πίσω από Χατζηδάκη και Αδωνι, και που δεν έχει αφήσει σπίτι για σπίτι που να μην διοργανωθεί συγκέντρωση για λογαριασμό της, φέρεται να διαδίδει πως σε επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, είτε αυτόνομα είτε ακόμη και σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ έχει εξασφαλίσει – καπαρώσει τη θέση της Υπουργού Εθνικής Άμυνας και έτσι θα καταστεί η ελληνίδα Παρλί (Υπ. Άμυνας Γαλλίας)!!!
Αληθεύει;

Τελευταία και …καταϊδρωμένη η Εθνική Τράπεζα: Τι φταίει και έμεινε πίσω στην «κούρσα» ανακοίνωσης των νέων επιτοκίων; Πρόβα τζενεράλε για τον «κρατικό πυλώνα» του ΣΥΡΙΖΑ ή την «έριξε» ο ανταγωνισμός;

Είναι γνωστό ότι το timing, δηλαδή η επιλογή του κατάλληλου χρόνου για μια απόφαση, κίνηση ή ανακοίνωση διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην επιτυχία της.

Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή απευθύνεται στην κοινή γνώμη και αφορά τις εντυπώσεις που πρόκειται να προκαλέσει στις ανταγωνιστικές συνθήκες της αγοράς.

Αυτόν το κανόνα το γνωρίζουν στον τραπεζικό κλάδο.

Πριν από πολλές μέρες οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ήλθαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση για «πάγωμα» των επιτοκίων των δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο, στα πλαίσια ενός προγράμματος διευκόλυνσης των συνεπών δανειοληπτών.

Χθες ήταν η μέρα ανακοίνωσης των σχετικών αποφάσεων, η κάθε τράπεζα ξεχωριστά για να τηρηθεί η επιταγή της μη «νόθευσης» του ανταγωνισμού, λέμε τώρα.

Καταγράψαμε με βάση το χρόνο ανακοίνωσης, τα ανακλαστικά των «μηχανισμών» επικοινωνίας των τραπεζών.

Σύμφωνα λοιπόν με το έγκυρο newmoney του «Πρώτου Θέματος», οι ανακοινώσεις των συστημικών τραπεζών έγιναν ως εξής από άποψη χρόνου: Τράπεζα Πειραιώς 12,23 μμ., Εurobank 13,18 μμ., Alpha Bank 17,48 μμ. και Εθνική Τράπεζα 21,46 μμ.

Μένουμε μόνο στο συγκεκριμένο γεγονός γιατί η ουσία των ανακοινώσεων δεν έχει και τόση σημασία, τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση με κάποιες ίσως δευτερεύουσες αποχρώσεις μεταξύ των τραπεζών.

Επισημαίνουμε την αργοπορία της Εθνικής Τράπεζας: Τελευταία, «καταϊδρωμένη», δύο ή τρεις ώρες μετά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών και σε χρόνο που η ύλη των περισσότερων εφημερίδων έχει «κλείσει».

Αγνοούμε τους λόγους της καθυστέρησης: Αν οφείλονται σε άτυπη συμφωνία μεταξύ των τραπεζών τότε «έριξαν» την Εθνική και πρέπει να υπάρξει η σχετική διαμαρτυρία, αν αυτό συνέβη για άλλους λόγους τότε κάτι πρέπει να κάνει η διοίκηση της Τράπεζας.

Εκτός και αν στον οργανισμό έχει ήδη εγκατασταθεί δημοσιοϋπαλληλική «νοοτροπία», εν όψει δημιουργίας από τον ΣΥΡΙΖΑ – εφόσον επικρατήσει στις προσεχείς εκλογές – «κρατικού πυλώνα» στον τραπεζικό κλάδο!