Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιατί εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές», αναφορικά με τις δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιεισαγγελέα Χρήστου Τζανερίκου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «το σοβαρό δεν είναι να σχολιάζω αυτά τα πράγματα, το σοβαρό είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για δημοκρατικά αναχώματα είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή πολιτική που δεν παζαρεύουμε με κανέναν και σε κανένα επίπεδο».

«Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης σε κανένα επίπεδο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει» επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν παζαρεύει την αξιακή αρχή να προστατεύσουμε τη δημοκρατία από εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε ότι «η κυβέρνηση είχε μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου που είχε να κάνει με τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του ανώτατου δικαστηρίου και αυτό ήταν θεσμικά επιβεβλημένο. Τι σχέση έχει αυτό με όλα τα απίθανα που λέγονται;».

«Είναι τελείως έξω από το αξιακό μας πλαίσιο τα παζαρέματα. Εμείς δεν κάνουμε παζάρια, λειτουργούμε θεσμικά και σεβόμαστε την διάκριση εξουσιών» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Οι δηλώσεις Τζανερίκου

Σημειώνεται ότι ο τέως Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, κατήγγειλε μέσω δηλώσεών του, ότι εκτός από τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον προσέγγισε και δεύτερος κυβερνητικός παράγοντας προσφέροντας «ανταλλάγματα» αν «διευκόλυνε» το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ieidιseis.gr, ο δικαστικός έκανε λόγω για παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων που του ζήτησαν να βοηθήσει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη «υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές».

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Τζανερίκος δήλωσε: «Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Α1 Τμήματος.

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που κατήγγειλε, ο κ. Τζανερίκος αρκέστηκε να απαντήσει ότι: «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».

Παράλληλα σημείωσε ότι η παραίτησή του δεν ήταν επακόλουθο πιέσεων μετά τη δήλωσή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η πρωτοφανής παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη τελικά δεν περιορίζεται μόνο στους «καφέδες» του κ. Γεραπετρίτη πέριξ του Μαξίμου με δικαστές, αλλά φτάνει και σε απόπειρα δωροδόκησής τους με υποσχέσεις για αξιώματα. Αυτά καταγγέλλει σήμερα στο iEidiseis.gr ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Τζανερίκος.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί; Σε κάθε περίπτωση με αυτούς τους πρωτοφανείς χειρισμούς του, ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς».

Διαβάστε περισσότερα