Για την υπόθεση του διαγωνισμού για τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής οδού, όπου η υπάρχουσα σύμβαση λήγει τον Οκτώβριο του 2024, σας κρατάμε ενήμερους από την αρχή της σχετικής διαδικασίας! Και δυστυχώς όλα εξελίσσονται όπως από την αρχή προβλέψαμε και διαγνώσαμε!

Αργά, πολύ αργά, απελπιστικά αργά!

Το ΤΑΙΠΕΔ σε ένα ρεσιτάλ πρωτοφανούς ανικανότητας και ευθυνοφοβίας ήταν έτοιμο ακόμη και να οδηγήσει σε ναυάγιο των διαγωνισμό για τη νέα σύμβαση παραχώρησης, ζητώντας επί της ουσίας την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης για 1-2 χρόνια έως ότου ωριμάσουν οι συνθήκες και αποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά, που την ώρα τούτη κινείται εν μέσω ενεργειακής κρίσης, υψηλών επιτοκίων, ακρίβειας, πληθωρισμού, αύξησης του κόστους του χρήματος και γεωπολιτικών απειλών τόσο όσον αφορά το Ουκρανικό, όσο και τα ελληνοτουρκικά!

Χρειάσθηκε να παρέμβει το Μέγαρο Μαξίμου για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ξυπνήσει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο εξακολουθεί να φοβάται ότι η προεκλογική περίοδος θα οδηγήσει μοιραία πιο πίσω την διαγωνιστική διαδικασία, που θεωρητικά έχει προσδιορισθεί για τα τέλη Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου, ενώ την δημοσιοποίηση της προκήρυξης ακολουθούν παρατηρήσεις και ενστάσεις 6 εβδομάδων, με έγκυρους κύκλους να υποστηρίζουν ότι η σχετική διαδικασία θα κρατήσει πιο πολύ και ότι υπάρχουν πολλά conflicts που θα πρέπει να διευκρινιστούν και να ξεκαθαριστούν! Προεξοφλώντας ουσιαστικά νέες καθυστερήσεις…

Την ίδια ώρα πάντως «νέοι παίκτες» έχουν εμφανιστεί ως ισχυροί και αξιόπιστοι υποψήφιοι που «απειλούν» ευθέως την πρωτοκαθεδρία των υφιστάμενων δυνάμεων του κατασκευαστικού κλάδου και επί της ουσίας «μπαίνουν σφήνα» στα δυο ακλόνητα φαβορί, τους ομίλους του Ελλάκτωρα και της ΓΕΚ Τέρνα!

Με βάση τα όσα διαδραματίζονταν σε προσκήνιο και παρασκήνιο, την ώρα τούτη στο κάδρο ως πολύ δυνατοί υποψήφιοι έχουν μπει:

Πρώτον, ο όμιλος Κοπελούζου, σε κοινοπραξία με την Macquarie, ένα εκ των κορυφαίων funds του πλανήτη με απίστευτη ρευστότητα και επιθετική συμπεριφορά στις κινήσεις της όπως άλλωστε έχει καταδειχθεί στην υπόθεση της απόκτησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ από την ΔΕΗ αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 2,1 δις. ευρώ!

Εκείνο ωστόσο που έχει ακόμη πιο μεγάλη σημειολογία είναι ότι η Macquarie συμμετέχει την ώρα τούτη ισομερώς με την First στην εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακής, γεγονός που σηματοδοτεί μια θορυβώδη επιστροφή και υποδηλώνει το συνεχές ενδιαφέρον της για επενδύσεις στην Ελλάδα, τόσο στον τομέα της Ενέργειας όπου χτίζει θέση, όσο και στις υποδομές!

Δεύτερον ο όμιλος Μυτιληναίου που μέσα από τον μετασχηματισμό του, την έλευση νέων ισχυρών μετόχων όπως η Fairfax που συμμετέχει στην Eurobank και με το βλέμμα στραμμένο στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, δημιουργεί την Μυτιληναίος Παραχωρήσεων και ποντάρει – επενδύει σε άλλη βάση πλέον και στην διεκδίκηση της Αττικής οδού, εντείνοντας τον ανταγωνισμό και ανεβάζοντας τον πήχη!

Τρίτον ο όμιλος Ιντρακάτ, που συμμετέχει με ποσοστό 30% (!!!) στην κοινοπραξία με την πορτογαλική Brisa γεγονός που στην πράξη σημαίνει ότι η τριανδρία Εξάρχου- Μπάκου – Καυμενάκη που μέχρι σήμερα έχει λειτουργήσει πολύ επιθετικά και αποφασιστικά σε όλα τα projects που έχει εμπλακεί, φέρεται διατεθειμένη να βάλει και πάλι πολύ χοντρά το χέρι στην τσέπη και να χτυπήσει το «Χρυσόμαλλον Δέρας» των παραχωρήσεων!

Την ίδια στιγμή που οι εν λόγω 3+1 ισχυροί παίκτες έχουν μπει για τα καλά στο κάδρο της διεκδίκησης της Αττικής οδού, οι πληροφορίες λένε πως βρίσκονται σε εξέλιξη ανατροπές, εκπλήξεις και αλλαγές συσχετισμών δυνάμεων, στο βαθμό που πλέον να πιθανολογείται η διαμόρφωση και νέων ισχυρών σχημάτων, μέσα από συμμαχίες και προσθαφαιρέσεις στις υπάρχουσες 8 υποψήφιες κοινοπραξίες!

Σε απλά λόγια, η κατάσταση γύρω από την υπόθεση του διαγωνισμού για τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής οδού, αρχίζει να γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!

Τα Rafale, οι φρεγάτες, οι κορβέτες, οι μίζες, η παρέμβαση της γαλλικής αρχής για το ξέπλυμα, ο Ελληνογάλλος μεγιστάνας και οι φήμες για εμπλοκή επιχειρηματία δήθεν «υπεράνω υποψίας»!

Επειδή εσχάτως γίνεται πολύς λόγος για τα εξοπλιστικά, κυρίως από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόσο για τα Rafale όσο και για τις φρεγάτες Belhara που και στις δύο περιπτώσεις προμηθευθήκαμε από τους Γάλλους, ενώ επίκειται η προμήθεια 4 κορβεττών, το γεγονός είναι ότι αν υπήρξαν προμήθειες ή μίζες, σε συμφωνίες διακρατικές, τούτο μπορεί να έχει γίνει μόνο από την γαλλική πλευρά με την εμπλοκή προσώπων που πιθανόν αναμείχθηκαν!

Ήδη, όπως αποκάλυψε το Radar, η Ανεξάρτητη Αρχή της Γαλλίας για το ξέπλυμα, έστειλε επιστολή στην Αρχή για την καταπολέμηση χρήματος από νομιμοποίηση εγκληματικών δραστηριοτήτων, με την οποία ζητάει στοιχεία από τραπεζικές συναλλαγές, εμβάσματα σε ξένες τράπεζες και γενικότερα πάσης φύσης στοιχεία που αφορούν την δραστηριότητα στην Ελλάδα, Ελληνογάλλου μεγιστάνα της Ενέργειας – και όχι μόνο- ο οποίος φέρεται βάσει της έρευνας να εμπλέκεται σε ύποπτες δραστηριότητες που σχετίζονται και με την Ελλάδα! Και ο οποίος είναι φίλος με όλους τους κατά καιρούς Γάλλους προέδρους!

Πέραν όμως του Ελληνογάλλου μεγιστάνα, στην αγορά κυκλοφορεί και το βαρύ όνομα παλαιού τζακιού, ενός επιχειρηματία – με ηχηρό όνομα- που υποτίθεται είναι «υπεράνω υποψίας», πλην όμως φέρεται να εμπλέκεται στην άβυσσο των εξοπλιστικών διαδρομών! Ο καθώς πρέπει επιχειρηματίας, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ «γνωρίζει» καλά από ότι θυμάμαι, αποκαλείται από το διεθνές τζετ σετ και …Αρσέν Λουπέν, λόγω της τέχνης του να ανοίγει κλειστές θυρίδες ελβετικών τραπεζών!

Επειδή λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας θέτει θέμα εξοπλιστικών, γιατί άραγε δεν ρωτάει τι ξέρει γι’ αυτό, ο εν λόγω γνωστός «επιχειρηματίας» που μια φορά κι έναν καιρό έκανε «τα γλυκά μάτια» στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Χόλτερμαν δεν θα μείνει μόνο στην Alpha, αλλά «βλέπει» πρώτα Εθνική και μετά Τρ. Πειραιώς!

Όπως το Radar έχει αποκαλύψει σε ανύποπτη χρονική στιγμή, ο Ολλανδός Χόλτερμαν του Ελλάκτωρα που προσφάτως έγινε και Έλληνας (και δικαίως καθώς διαθέτει οικία στην Κέρκυρα και επενδύει παντοιοτρόπως στη χώρα μας συνιστώντας έναν εκ των κορυφαίων επενδυτών αδιαμφισβήτητα) «ήρθε για να μείνει» και κατά συνέπεια να αποκτήσει ενεργό ρόλο στο σύστημα, δια μέσω της δραστηριοποίησης του σε κομβικούς τομείς της οικονομίας!

Ως γνωστόν, όπως έχουμε αποκαλύψει από το Radar , ο Χόλτερμαν έχει στο μυαλό του τρεις τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας: Το real estate και τα ξενοδοχεία, μέσω της Reds την οποία φιλοδοξεί να μετατρέψει στην «δική του» Lamda Development, τις Παραχωρήσεις όπου και θα δραστηριοποιηθεί επαρκώς πάρα τα …προβλήματα που κατά καιρούς παρουσιάζονται ενώ ιδιαίτερο βάρος φέρεται αποφασισμένος να ρίξει στο τραπεζικό σύστημα!

Σήμερα ο Ολλανδός, ο οποίος σημειωτέον τα κέρδη από την πώληση της ΓΕΚ Τέρνα τα έριξε όλα στην Ελλάδα και στήριξε στο έπακρον την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματική σκηνή και δεν τα έβγαλε έξω όπως πολλοί άλλοι συνηθίζουν να κάνουν, αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη επενδυτή της Alpha bank με ποσοστό 5,6% και τον περίφημο αμερικανό κερδοσκόπο Πόλσον να έχει περιορισθεί πλέον στο 4,7%!

Την ώρα τούτη για τους δικούς του λόγους ο Χόλτερμαν έχει ανακόψει τις αγορές μετοχών Alpha bank μέχρι νεωτέρας, σταθμίζοντας τις συνθήκες και την ευρύτερη συγκυρία! Αξίζει να σημειωθεί για την ιστορία, ότι τις αγορές μετοχών της Alpha bank δεν τις έκανε ο Χάρης Ηλιάδης όπως πιθανόν κάποιοι να φαντάζονταν!

Σε κάθε περίπτωση ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα, όπως διαβεβαιώνουν πολύ έγκυρες πηγές με γνώση σε βάθος και εκ των έσω, πιστεύει στην εξυγίανση και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, γεγονός που οδηγεί σε συνειρμούς ότι η επένδυση του στην Alpha bank δεν θα είναι η μοναδική στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, αλλά θα ακολουθήσουν επενδύσεις και σε άλλες τράπεζες, εάν και εφόσον οι συγκυρίες το επιτρέψουν και οι συνθήκες είναι ώριμες!

Θυμίζεται ότι ο Χόλτερμαν είχε ζητήσει από την Goldman Sachs και τον Χάρη Ηλιάδη να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου – μαμούθ της Τρ. Πειραιώς, κάτι που δεν συνέβη τελικά καθώς οι υποσχέσεις του Χάρη και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις της Goldman σε πελάτες και στενούς φίλους δεν άφησαν περιθώριο συμμετοχής!

Σημειώνεται ακόμη ότι τον Φεβρουάριο, όταν ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Χάρη Ηλιάδη, που προαλειφόταν τότε για κρατικός τραπεζίτης, να πραγματοποιήσει διερευνητικές επαφές για τη διάθεση ενός πακέτου 10% – 20% της Εθνικής σε επιχειρηματίες και εφοπλιστές, ο Χόλτερμαν δήλωσε «παρών»! Το σχέδιο δεν προχώρησε για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι Άραβες στην πρώτη – και μόνη ουσιαστική- προσέγγιση τους για την Εθνική, διαπραγματεύσεις που ανέλαβε τότε ο Αλ. Πατέλης και τα «έκανε μαντάρα» όπως ήταν αναμενόμενο! Οι Άραβες επανεμφανίστηκαν αργότερα, μετά την επίσκεψη Μπιν Σαλμάν στη χώρα μας, όμως το ενδιαφέρον υπήρξε προσχηματικό και απεσύρθη οριστικά προ ημερών!

Υπό αυτό το πρίσμα, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Ολλανδός Χόλτερμαν, δεν θα μείνει μόνο στην Alpha αλλά θα επενδύσει στο τραπεζικό σύστημα ενεργά μόλις και όταν οι συγκυρίες το επιτρέψουν!

Και σε κάθε περίπτωση μετά την Alpha η Εθνική είναι εκείνη που μπαίνει σε πρώτο πλάνο! Ένα project που μπορεί να έχει μεγάλο και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον Ολλανδό, ο οποίος ως γνωστόν δεν αρκείται, ούτε έχει μάθει σε παθητικό ρόλο, αλλά σε πρωταγωνιστικό!

Και λογικά η Τρ. Πειραιώς ακολουθεί ως επενδυτική επιλογή, καθώς το 27% του ΤΧΣ φαντάζει δελεαστικό υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, όταν αυτή προκύψει!

Πάμε από την αρχή για την Εθνική! Οι Σαουδάραβες απέσυραν την πρόταση τους για το 20%! Όλη η αλήθεια για το επενδυτικό ενδιαφέρον για την κρατική τράπεζα!

Οι αρχικές μυστικές διαπραγματεύσεις με τους Άραβες που ναυάγησαν, η άρνηση Μητσοτάκη για το 30% και το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών και εφοπλιστών για το 10%- 15%!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η πρόταση την οποία υπέβαλαν οι Σαουδάραβες για την απόκτηση του 20% των μετοχών της Εθνικής τράπεζας από το ΤΧΣ, σχολιάστηκε, συζητήθηκε και έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης από Αλέξη Πατέλη και Χρήστο Σταικούρα, προκειμένου να δημιουργηθεί εντύπωση ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος με φόντο τις επικείμενες εθνικές εκλογές την Άνοιξη!

Το ενδιαφέρον των Αράβων είχε αποκαλύψει σε ανύποπτη χρονική στιγμή το Radar όταν κανείς δεν είχε αντιληφθεί τις συζητήσεις των δύο πλευρών! Όταν το περίφημο PIF, το Sovereign Wealth fund της Σαουδικής Αραβίας ήταν διατεθημένο να αποκτήσει το 30% της Εθνικής από το ΤΧΣ, κάτι που κατά τις πληροφορίες δεν δέχτηκε ούτε να συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον σχεδιασμό του οποίου βρισκόταν η απόκτηση ενός 10% – 15% των μετοχών της Εθνικής από Έλληνες επιχειρηματίες, εφοπλιστές και επενδυτές! Και μόνο το 10% – 15% να αγόραζαν οι Άραβες από το συνολικό 30% που θα έβγαινε προς πώληση στην αγορά!

Ήταν η εποχή που ο Ολλανδός Χόλτερμαν είχε επίσης επιδείξει σοβαρό ενδιαφέρον για το προς διάθεση πακέτο της Εθνικής, μια εποχή που ο περίφημος Χάρης Ηλιάδης της Goldman είχε βγει εκτός παιχνιδιού αποκρατικοποιήσεων, για άγνωστους λόγους! Και τις συζητήσεις με τους Άραβες είχαν αναλάβει Πατέλης και Φραγκογιάννης!

Αρκετά αργότερα και μετά την επίσημη επίσκεψη του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μπιν Σαλμάν στη χώρα μας, έφθασε η διαβόητη επίσημη πρόταση για το 20% της Εθνικής, η οποία επί της ουσίας ήταν προσχηματική, καθώς στο μεταξύ είχε αλλάξει ο νόμος για το ΤΧΣ, ο οποίος πλέον προβλέπει διαγωνιστική διαδικασία για την εκποίηση των μετοχών, ενώ ως γνωστόν οι Άραβες δεν εμπλέκονται ποτέ σε διαγωνισμούς αλλά διαπραγματεύονται απευθείας! Κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί στην προκειμένη περίπτωση!

Επιπροσθέτως η πρόταση των Αράβων για την Εθνική δεν ήταν δεσμευτική, ήταν περιορισμένης χρονικής διαρκείας και εμπερίεχε την απαίτηση αγοράς μετοχών της τράπεζας με discount!

Παρά το προσχηματικό χαρακτήρα της πρότασης των Αράβων, στη δεύτερη αυτή φάση κατά την οποία φέρεται να ενεπλάκη ο Χάρης Ηλιάδης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την έκανε «σημαία», μέσω επιλεκτικών διαρροών προκειμένου να δημιουργηθεί αίσθηση θετικού επενδυτικού κλίματος!

Ωστόσο η ίδια η ζωή έρχεται να αποκαταστήσει την τάξη και την πραγματικότητα: Οι Άραβες απέσυραν την πρόταση τους και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος!

Η αλήθεια είναι πως για την οικονομία και τις τράπεζες, ειδικά για την Εθνική, δεν άλλαξε τίποτα, καθώς στην ουσία δεν υπήρχε, ενώ ήταν κοινό μυστικό πως η πρόταση των Αράβων έλαβε χώρα εκ των υστέρων, για τα μάτια του κόσμου και αφού προηγουμένως είχαν ναυαγήσει εν τη γεννέσει τους οι μυστικές αρχικές διαπραγματεύσεις! Όταν εστάλη η επιστολή και δημοσιοποιήθηκε το δήθεν ενδιαφέρον, η υπόθεση Εθνική για τους Άραβες είχε κλείσει οριστικά, γεγονός που μετουσιώθηκε στην πράξη με την οριστική αποχώρηση τους από την πρόθεση αγοράς του 20% της Εθνικής τράπεζας!

Πάμε από την αρχή λοιπόν για την Εθνική, από μηδενική βάση!

Θέμα ημερών η ανακοίνωση του deal Τέρνα Ενεργειακής με First και Macquarie!

Για το 3% των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα που κατείχε ο Ολλανδός βασικός μέτοχος του Ελλάκτωρα έχει γίνει λόγος πολύς! Οι μετοχές αυτές περίσσεψαν όταν ο Χόλτερμαν αποχώρησε από τον όμιλο της ΓΕΚ Τέρνα και το προς πώληση ποσοστό του απέκτησαν ο Γ. Περιστέρης, ο Ευάγγελος Μαρινάκης και η Μαριάννα Λάτση!

Ο αστικός μύθος λέει ότι το περίφημο 3% είχε προσυμφωνηθεί με έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών από τον χώρο της Ενέργειας, πλην όμως για λόγους αδιευκρίνιστους το deal δεν ολοκληρώθηκε και το πακέτο «έμεινε αμανάτι» στον Ολλανδό, ο οποίος ομολογουμένως δεν είχε κανένα λόγο να το κρατήσει!

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο 3% της ΓΕΚ Τέρνα που έμεινε στα χέρια του Χόλτερμαν από σπόντα, του προκάλεσε «ζημιά» κατά την περίοδο της σύγκρουσης για τον έλεγχο του Ελλάκτωρα, καθώς διάφορα ΜΜΕ ήγειραν ζήτημα στενών σχέσεων και συγκοινωνούντα δοχείων Ελλάκτωρα – ΓΕΚ Τέρνα, θέτοντας θέμα τόσο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού!!! Κάτι που φυσικά δεν ίσχυε!!! Ωστόσο δημιουργούσε εντυπώσεις!

Καθίσταται επομένως κατανοητό ότι ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα ήθελε να απαλλαγεί από το πακέτο αυτό!

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση και οι μέτοχοι της ΓΕΚ Τέρνα που γνώριζαν ότι ο Ολλανδός θέλει να «ξεφορτωθεί» το 3% γιατί του κάνει ζημιά, δεν ήθελαν επουδενί οι μετοχές αυτές να βγουν ελεύθερα προς πώληση στην αγορά, ιδίως στην προκειμένη περίπτωση όπου επίκειται η ανακοίνωση της συμφωνίας με First και Macquarie για την Τέρνα Ενεργειακή!

Υπό αυτό το πρίσμα ήταν πραγματικά «ευχής έργον» ότι βρέθηκε επενδυτής (οι πληροφορίες λένε για εταιρικό σχήμα και όχι φυσικό πρόσωπο) που συμφώνησε με τον Ολλανδό και απέκτησε το περίφημο 3% με προοπτική βάθους χρόνου και όχι προκειμένου να καταγράψει βραχυχρόνιες υπεραξίες!

Σε απλά λόγια, το deal του 3% ήταν ότι καλύτερο τόσο για τον Ολλανδό όσο και για την ΓΕΚ Τέρνα, καθώς πέρασε «σε καλά χέρια» μακροπρόθεσμων επενδυτών και όχι κερδοσκόπων!

Παράλληλα η εξέλιξη αυτή έρχεται να καταδείξει ότι το πεδίο για την ανακοίνωση της συμφωνίας της Τέρνα Ενεργειακής είναι ανοιχτό και πως όποια εμπόδια υπήρχαν ή τυχόν είχαν ανακύψει, ξεπεράστηκαν πλήρως και οριστικά!

Επομένως η ανακοίνωση του deal είναι θέμα ημερών!

Ο ερωτύλος προβεβλημένος πολιτικός, που δεν έχει αφήσει όρθια από σταρλετίτσα μέχρι δεύτερη φωνή στα μπουζούκια, «είναι μπάμιας»!

Οι απόκρυφες αποκαλύψεις μιας ημιεπώνυμης περσόνας, που βρέθηκε για λόγους μοιραίους στο «μάτι του κυκλώνα» και την ώρα τούτη διατηρεί σχέση με τον …μορφονιό (Φίφα…) του κοινοβουλίου!

Συνάντησα τις προάλλες μετά από πολύ καιρό, μια καλή παλιά μου φίλη, που κάναμε παρέα όταν είμασταν νεώτεροι, αν και για να είμαι ειλικρινής, εκείνη είναι ακόμη πολύ, μα πολύ, νέα!

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι βίωσε μια τραυματική εμπειρία με μια υπόθεση μεγάλης δημοσιότητας που την έφερε στο προσκήνιο για λάθος λόγους και από την οποία μέχρι σήμερα προσπαθεί να απαγκιστρωθεί και να θέσει ένα οριστικό τέλος!

Όμως προχωρά όπως μου είπε τη ζωή της, ερωτικά και επαγγελματικά και όπως μου αποκάλυψε, διατηρεί μια σχέση (κανονικό δεσμό) εδώ και καμπόσο καιρό με έναν προβεβλημένο πολιτικό, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε κανονικό …Γύπα, σύμφωνα με όσα μαθαίνω από δεξιά και αριστερά, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, από σταρλετίτσα μέχρι επώνυμη αοιδό, που κατά προτίμηση κρατά μόνο το μικρόφωνο χωρίς απαραιτήτως να τραγουδάει!

Μέχρι εδώ είναι τα σοβαρά της υπόθεσης: μια φουκαριάρα ημιεπώνυμη που έχει περάσει «του Χριστού τα πάθη» λόγω ενός μοιραίου συμβάντος και ενός επωνύμου, προβεβλημένου και παντρεμένου πολιτικού ανδρός που σε μόνιμη βάση καταχράται την επίκτητη εξουσία που την ώρα τούτη διαθέτει!

Η πλάκα της ιστορίας μας όμως είναι άλλη και μου προέκυψε στο τέλος της κουβέντας: όταν η παλιά καλή μου φίλη μου εξομολογήθηκε πως ο «πολιτικός άνδρας» είναι … μπάμιας! «Την έχει μικρή», «μια σταλιά», μου είπε με απογοήτευση, ωστόσο «είναι καλό και δυναμικό παιδί», καλός στον προφορικό λόγο, που ξέρει να χρησιμοποιεί καλά τη γλώσσα του…