search

UNDERCOVER

ΣΔΟΕ και ξέπλυμα «ξετινάζουν» προβεβλημένο επιχειρηματία της «αρπαχτής» που ήταν «μέσα σε όλα τα κόλπα» και πούλαγε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» *«Αυτή μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»: Ο νέος «Φαίδων Γεωργίτσης», ερωτύλος και προνομιακός βιομήχανος των ξεπεσμένων τραπεζιτών *Από τους 4 επώνυμους εφοπλιστές που ήταν στο στόχαστρο των Αρχών, οι 2 μπον βιβέρ «καθάρισαν» με τη συνδρομή «δεξιών συστημάτων» και «παράκεντρων» *Οι 3 «κυρίες συνήγοροι του διαβόλου», σύζυγοι «πολιτικών παραγόντων» για όλες τις «καλές δουλειές» και με όλα τα …μέσα – Οι μυστηριώδεις αμοιβές 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, της Folli Follie *Δύο πολύ ισχυρές κυρίες των επιχειρήσεων – εφοπλισμού η μία και της Εξουσίας στον υπέρτατο βαθμό η άλλη, έχουν «παγώσει» τις μεταξύ τους σχέσεις *Αθανασίου και Κωνσταντακόπουλος βιάστηκαν να πουλήσουν σε χαμηλές τιμές τα διαμερίσματα στο Ελληνικό και το Χίλτον *Ο δικηγόρος – νταραβεριτζής της Ενέργειας σε ανοιχτή γραμμή με τα υπόγεια κέντρα πίσω από τη σκευωρία των υποκλοπών!

Όλα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες σε επιχειρήσεις, τράπεζες, χρηματιστήριο, ανεξάρτητες αρχές, πολιτικά γραφεία και εξωθεσμικά κέντρα για να μην μένεις στο σκοτάδι!

Υπάρχει ένας, τρόπος του λέγειν, επιχειρηματίας, ο οποίος εσχάτως παριστάνει τον νταραβεριτζή, κοινώς «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει»!

Και μεταξύ άλλων έχει αναγάγει σε επιστήμη την συγγραφή ανώνυμων επιστολών – καταγγελιών προς την Επιτροπή για το ξέπλυμα, αλλά και τον ΣΔΟΕ προκειμένου να προκαλέσει ελέγχους «ανεπιθύμητων προσώπων» από την ανεξάρτητη Αρχή και τους φορολογικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς!

Βεβαίως μέσα στην αμετροέπεια και την ημιμάθεια του λησμόνησε τη σοφή – πλέον- λαϊκή ρήση «Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα» (από το βιβλίο Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς: Δεν φτάνει μόνο η πίστη…)!

Κάπως έτσι, ο επιχειρηματίας – νταραβεριτζής που φέρεται να σχετίζεται και με ΜΜΕ του περιθωρίου, βρίσκεται την ώρα τούτη από … (ανωνύμως) καταγγέλλων, … ελεγχόμενος!!!

Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως στα χέρια της αρμόδιας Αρχής εμφανίστηκε πλήθος στοιχείων με ύποπτες δραστηριότητες και μυστηριώδεις κινήσεις κεφαλαίων μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς, που δεν δικαιολογούνται ούτε είναι σαφής η προέλευση τους! Αχυράνθρωποι, εταιρίες μαϊμού, αλισβερίσια με Κύπρο και άλλα πολλά!

Η διδακτική αυτή ιστορία παρουσιάζει δημοσιογραφικό – και όχι μόνο- ενδιαφέρον!

«Αυτή μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»: Η περίφημη ατάκα του Γιάννη Βογιατζή και ο νέος «Φαίδων Γεωργίτσης», ερωτύλος και προνομιακός βιομήχανος των ξεπεσμένων τραπεζιτών!

Μια από τις διασημότερες ατάκες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου την έχει πει ο Γιάννης Βογιατζής στην μουσική κωμωδία της Φίνος φιλμ του 1967 «οι θαλάσσιες οι χάντρες» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη με πρωταγωνιστές τον Φαίδωνα Γεωργίτση και την Ζωή Λάσκαρη!

Ο Γιάννης Βογιατζής απευθυνόμενος στον μπουζουξή αδερφό του (Φαίδων Γεωργίτσης) ο οποίος έχει πέσει στον έρωτα μιας πλούσιας μεγαλοαστής της υψηλής αθηναικής κοινωνίας που ενασχολείται με την ποπ μουσική (Ζωή Λάσκαρη) του λέει την ιστορική ατάκα: «Αυτή μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις»!!!

Και πράγματι ο φτωχός μπουζουξής Φώτης (Φαίδων Γεωργίτσης) προς χάριν της πλούσιας και πανέμορφης Μαίρης (Ζωή Λάσκαρη) την οποία έχει ερωτευθεί παράφορα, «κόντρα στα πιστεύω του» ξυρίζει το μουστάκι, που αποτελούσε συνώνυμο της μαγκιάς!

Και μόλις εκείνη τον βλέπει ξυρισμένο σκάει στα γέλια, με αποτέλεσμα να δεχτεί ένα από τα πιο ιστορικά χαστούκια του ελληνικού κινηματογράφου!

Στις μέρες μας, που δεν είναι το ίδιο αθώες με εκείνες της δεκαετίας του ‘60, υπάρχουν ακόμη άνδρες ρομαντικοί, με ευαισθησίες που προς χάριν των ερωτικών τους συντρόφων δεν διστάζουν ακόμη και να ξυρίσουν το μουστάκι – σήμα κατατεθέν της διαχρονικής εικόνας τους!

Πασίγνωστος προνομιακός βιομήχανος των τραπεζών (για την ακρίβεια των ξεπεσμένων πρώην τραπεζιτών που παριστάνουν τους fund managers), αποκαλούμενος «τυρέμπορος» και «κρεατέμπορος» λόγω της νέας επιχειρηματικής του δραστηριότητας, προς χάριν του νέου τηλεοπτικού έρωτα του, αποφάσισε «να ξυρίσει το μουστάκι του» που μέχρι πρότινος τον χαρακτήριζε, είτε γιατί η νέα σύντροφος του ήθελε να τον βλέπει πιο μοντέρνο, είτε γιατί ο ίδιος θεώρησε ότι με την νέα του εικόνα θα δείχνει νεότερος!

Το γεγονός είναι ότι ο ερωτύλος μάνατζερ των «αλλαντικών» και της «φέτας» έχει μεγάλη απήχηση στο ηλικιακό γκρουπ άνω των 50plus με εξειδίκευση στις παντρεμένες – χωρισμένες!

Όμως τώρα, «έβαλε μυαλό» και «σοβαρεύτηκε»!

Και εμείς, που δεν είμαστε ούτε εμπαθείς, ούτε εμμονικοί, χαιρόμαστε πραγματικά με την μεγάλη αυτή αλλαγή στη ζωή και την εικόνα του (χωρίς μουστάκι πλέον) πάμπλουτου βιομηχάνου – προνομιακού δανειολήπτη των φίλων του τραπεζιτών και ευχόμαστε στο νέο ζεύγος «βίον ανθόσπαρτον»!

Από τους 4 επώνυμους εφοπλιστές που ήταν στο στόχαστρο των Αρχών, οι 2 μπον βιβέρ «καθάρισαν» με τη συνδρομή «δεξιών συστημάτων» και «παράκεντρων»!

Σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό για το ζήτημα 4 προβεβλημένων εφοπλιστών οι οποίοι τέθηκαν στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών, φορολογικών και ξεπλύματος, επί τη βάσει ανοιχτών τους υποθέσεων από το παρελθόν, νέων καταγγελιών που έγιναν στο ΚΕΦΟΜΕΠ καθώς και συμπληρωματικών στοιχείων που προέκυψαν με την πάροδο του χρόνου και τα οποία φέρεται να προσκομίστηκαν ανωνύμως!

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν τεθεί υπόψιν του Radar από πηγές έγκυρες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, από τους 4 ελεγχόμενους εφοπλιστές οι 2 «καθάρισαν» με τη βοήθεια «δεξιών κέντρων» που έχουν τη δυνατότητα να «κάνουν παιχνίδι» στα υψηλά κλιμάκια!

  1. Ο πρώτος που «καθάρισε» είναι μπον βιβέρ εφοπλιστής ο οποίος χαρακτηρίζεται για τη συλλογή πανάκριβων αυτοκινήτων και στο γραφείο και την οικεία του οποίου έγινε «ντου» από τις ελεγκτικές αρχές και κατασχέθηκαν κομπιούτερ, σημειώσεις και σκληροί δίσκοι! Για τον εν λόγω εφοπλιστή έχουν γίνει καταγγελίες στις Αρχές για διακίνηση Ιρανικού πετρελαίου το οποίο «βαφτίζεται» Ιρακινό βάσει της γνωστής μεθοδολογίας! Βεβαίως, φημολογείται στην αγορά ότι οι υποθέσεις που «καθαρίστηκαν ήταν παλιές» και όχι οι νέες που έχουν καταγγελθεί με πλήθος στοιχείων…
  2. Ο δεύτερος εφοπλιστής που «καθάρισε» πάλι μέσα από την παρέμβαση «δεξιών συστημάτων» ήταν επίσης μπον βιβέρ εφοπλιστής, με πολλά παιδιά, πολλούς γάμους, πολλές γυναίκες και πλήθος προβεβλημένων ακινήτων! Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής που τελεί υπό τον έλεγχο των Αρχών την τελευταία τριετία, προέβη πρόσφατα και πριν ακόμη κλείσουν οριστικά οι υποθέσεις του, σε αθρόες μεταβιβάσεις offshore εταιριών σε πρόσωπα του συγγενικού (εξ αγχιστείας η εξ αίματος) περιβάλλοντος του για να προλάβει τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις. Λέγεται μάλιστα ότι προχώρησε σε μεταβιβάσεις 56 περιουσιακών στοιχείων του!
  3. Ο τρίτος εφοπλιστής, που φέρεται να παραμένει εγκλωβισμένος των φορολογικών αρχών είναι επώνυμος, προβεβλημένος και ιδιοκτήτης Μέσων Ενημέρωσης με μεγάλη εμβέλεια. Οι πληροφορίες λένε πως είναι έξαλλος με την κυβέρνηση και σκέφτεται ήδη να αρχίσει σκληρή αντιπολιτευτική τακτική από τον τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας που διαθέτει!
  4. Ο τέταρτος εφοπλιστής του οποίου η κατάσταση χρονίζει, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις αρχές, είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο που συγκλόνισε τη χώρα! Η υπόθεση για την οποία βρίσκεται στο κάδρο των Αρχών αφορά ξέπλυμα 80 εκατ. ευρώ που φέρεται να έκανε σε γνωστό στοιχηματζή δια μέσω των τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό συγγενικού του προσώπου, σπάζοντας τα capital controls και λαμβάνοντας αμοιβή 10%!

Οι 3 «κυρίες συνήγοροι του διαβόλου», σύζυγοι «πολιτικών παραγόντων» για όλες τις «καλές δουλειές» και με όλα τα …μέσα – Οι μυστηριώδεις αμοιβές 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, της Folli Follie!

Έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση σε δικαστικούς, πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους το γεγονός ότι όπως προκύπτει από την δικογραφία αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων που επιβεβαιώνονται από τις πληροφορίες, οι Κουτσολιούτσοι πλήρωναν τους δικηγόρους τους ή αν θέλετε τους νομικούς τους συμβούλους, αφανείς και εμφανείς, με το ιλιγγιώδες ποσόν των 2 εκατ. ευρώ ετησίως!

180.000 ευρώ το μήνα για υπηρεσίες νομικές που δεν συνάδουν με τον όγκο του αντικειμένου!

Γιατί τα πλήρωναν λοιπόν αυτά τα λεφτά οι Κουτσολιούτσοι και υπηρεσίες άραγε προσέφεραν οι …νομικοί σύμβουλοι;

Μήπως ήταν νταραβεριτζήδες και όχι απλά δικηγόροι;

Μήπως είχαν σχέσεις και επαφές με την Δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες Αρχές;

Μήπως είχαν δυνατότητα παρέμβασης σε κρίσιμα και καθοριστικά υπουργεία που αφορούσαν ελέγχους αλλά και την έκβαση των υποθέσεων της Folli Follie;

Μήπως είχαν άμεση σύνδεση με την τότε συγκυβέρνηση και μπορούσαν έτσι να επηρεάσουν καταστάσεις, την πορεία της έρευνας ή να προκαλέσουν κωλυσιεργίες;

Και εντέλει μήπως το κύκλωμα αυτό συνεχίζει τη δράση του και σήμερα, εκμεταλλευόμενο πρόσωπα, καταστάσεις και επιρροές, ιδίως σε μεγάλο (σχετικά) κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

Το γεγονός είναι πως στην υπόθεση αυτή εργολαβικά έδρασαν κάμποσοι δικηγόροι εκ των οποίων τουλάχιστον τρεις ήταν γυναίκες!

Και οι τρεις κατά σύμπτωση ήταν σύζυγοι πολιτικών παραγόντων, εκ των οποίων ο ένας είχε αναλάβει κατά το παρελθόν κορυφαία κυβερνητική θέση, ενώ οι άλλοι δύο σύζυγοι των γυναικών νομικών συμβούλων, κατά σύμπτωση δικηγόροι και αυτοί, χρημάτισαν σε καίριες κυβερνητικές θέσεις κρίσιμων για την υπόθεση υπουργείων!

Υπό αυτό το πρίσμα διερωτώμαι: υπήρχαν σχέσεις των δικηγόρων με την κυβέρνηση;

Υπήρχαν σχέσεις με τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομίας και Δικαιοσύνης;

Μπορούσε κανείς εξ αυτών να επηρεάσει την Επ. Κεφαλαιαγοράς;

Υπήρχε διασύνδεση όλων μαζί με τράπεζες, χρηματιστηριακές και fund managers;

Η διαπλοκή είναι προφανής όπως και οι ενδείξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης όπου οι συνήγοροι του διαβόλου και τα ανδρόγυνα του τρόμου είχαν ρόλο κεντρικό και ενδεχομένως διευθυντικό!

Ας ανοίξουν επομένως τώρα τα κινητά τους τηλέφωνα για να διαπιστωθούν σχέσεις και επαφές κατά την επίμαχη χρονική περίοδο, ας ανοίξουν και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί για να ακολουθήσουμε την διαδρομή του χρήματος…

Δύο πολύ ισχυρές κυρίες των επιχειρήσεων – εφοπλισμού η μία και της Εξουσίας στον υπέρτατο βαθμό η άλλη, έχουν «παγώσει» τις μεταξύ τους σχέσεις για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία!

Μου λένε ότι, δύο πολύ ισχυρές κυρίες, της επιχειρηματικής ζωής και του εφοπλισμού από την μία και της πολιτικής ζωής – εξουσίας στο πιο υψηλό επίπεδο από την άλλη, έχουν «παγώσει» τις μεταξύ τους σχέσεις, μολονότι επί χρόνια διατηρούσαν στενή προσωπική φιλία!

Τα αιτία της «διαμάχης» των δύο πανίσχυρων γυναικών με τον θεσμικό και εξωθεσμικό ρόλο στον υπέρτατο βαθμό, δεν έχουν γίνει γνωστά ούτε έχουν διευκρινιστεί!

Πάντως, το γεγονός είναι ότι η ισχυρή κυρία της εξουσίας, στήριξε απόλυτα την προσπάθεια της τότε κολλητής φίλης της να επικρατήσει σε εκλογική αναμέτρηση εντός θεσμικού οργάνου που εκπροσωπεί κυρίαρχη δραστηριότητα για τη χώρα, με απήχηση παγκόσμια!

Μολονότι η κυρία της επιχειρηματικής ζωής και του εφοπλισμού επικράτησε στην εν λόγω εκλογική αναμέτρηση, βοηθούμενη και από τα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας, εντούτοις στη συνέχεια οι σχέσεις μεταξύ των δύο κυριών «πάγωσαν» για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία!

Λέγεται πάντως, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί σχετικά, ότι η κυρία των επιχειρήσεων και του εφοπλισμού θα έβλεπε θετικά τη συμμετοχή της σε λίστα Επικρατείας και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση – κορυφαίου πολιτικού κόμματος στις προσεχείς εθνικές εκλογές!

Αθανασίου και Κωνσταντακόπουλος βιάστηκαν να πουλήσουν σε χαμηλές τιμές τα διαμερίσματα στο Ελληνικό και το Χίλτον

Για απόλυτη αποτυχία στην εμπορική πολιτική των διαμερισμάτων στον Πύργο του Ελληνικού και στο Χίλτον κάνουν λόγο έγκυροι και πολύ σοβαροί κύκλοι του Real Estate στη χώρα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα υπερπολυτελή διαμερίσματα της Lamda Development και οι σούπερ κατοικίες του Χίλτον με θέα όλη την Αθήνα και την θάλασσα, πωλήθηκαν σε τιμές υπερβολικά χαμηλές με βάση τα δεδομένα που την ώρα τούτη διαμορφώνονται στην κτηματαγορά και το ράλι των τιμών των κατοικιών που επίκειται στις συγκεκριμένες περιοχές επί τη βάσει της ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας και της μεταμόρφωσης της Αθηναϊκής Ριβιέρας στον Νότο!

Σε απλά λόγια η πιάτσα του real estate μιλάει για απόλυτη αποτυχία του Οδυσσέα Αθανασίου ο οποίος επέδειξε μια ακατανόητη πρεμούρα να προ πωλήσει διαμερίσματα σε τιμές που σήμερα θεωρούνται εξευτελιστικές και οι οποίες τιμές δεν συνάδουν ούτε με τα δεδομένα του σήμερα και του αύριο, αλλά ούτε και με τις τιμές των πρώτων υλών και οικοδομικών υλικών που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη ανεβάζοντας τουλάχιστον κατά 30% το κόστος κατασκευής!

Προφανώς η λανθασμένη αυτή πολιτική, καταδεικνύει αφενός μειωμένη αντίληψη των τάσεων του αύριο, αδυναμία πρόβλεψης, καθώς και υιοθέτηση των προτάσεων κακών συμβούλων ή ενδιάμεσων που είχαν έννομο συμφέρον από την πώληση των διαμερισμάτων, έστω και σε χαμηλότερες τιμές!

Τα ίδια ισχύουν και για τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, που σε μια αδιανόητη για τα δεδομένα των καιρών πρεμούρα, έσπευσε να αποδεχτεί προτάσεις για αγορά των κατοικιών στο Χίλτον που φαντάζουν ασήμαντες και εξευτελιστικές σε σχέση με το περιβάλλον των τιμών που διαμορφώνεται!

Και ο Κωνσταντακόπουλος θα πρέπει να απολογηθεί στον εαυτό του και στους συνεταίρους του! Οπότε πάλι καλά!

Ο Οδυσσέας Αθανασίου όμως θα πρέπει να απολογηθεί στους μετόχους του, πρώτον στον βασικό μέτοχο Σπύρο Λάτση και δεύτερον στο ευρύ επενδυτικό κοινό, ως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρία! Οπότε δεν είναι όλα καλά …

Ο δικηγόρος – νταραβεριτζής της Ενέργειας, μετρ των γνωμοδοτήσεων και των διαιτησιών (υπέρ των βασικών μετόχων μεγάλων εταιριών), σε ανοιχτή γραμμή με τα υπόγεια κέντρα πίσω από τη σκευωρία των υποκλοπών!

Ένας δικηγόρος της …Ενέργειας, που εμφανίζεται ως μετρ των γνωμοδοτήσεων και ειδήμων των διαιτησιών (πάντα προς όφελος των μεγαλομετόχων των ισχυρών εταιριών του κλάδου που αποτελούν και μόνιμους χορηγούς στα συνέδρια – σεμινάρια που παραχωρεί και τα οποία γεμίζουν – εκτός των άλλων- την τσέπη του), βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τα ύποπτα και υπόγεια κέντρα που βρίσκονται πίσω από την σκευωρία των παρακολουθήσεων!

Η σχέση του με «χαμηλοβλεπούσες», «θεούσες» και «βαθιά λαρύγγια» του Μαξίμου είναι ως γνωστόν παλαιές, όταν για λογαριασμό συμφερόντων τροφοδοτούσε με στοιχεία το κυβερνών κόμμα – όταν ήταν στην Αντιπολίτευση- εις βάρος βασικών ανταγωνιστών τους!

Ο εν λόγω «νταραβεριτζής», τον οποίο όλη η Διαπλοκή θεωρεί ότι τον «έχει δικό της», την ώρα που προαλείφεται για βουλευτικό αξίωμα με τον ΣΥΡΙΖΑ σε νησί του Ιονίου, συνεχίζει να συναντιέται και να τροφοδοτεί με στοιχεία εις βάρος της κυβέρνησης, την «σιγανοπαπαδιά» που είναι προσκολλημένη στα ιερά ράσα της Μεσσηνίας!

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν…

ΥΓ. Με τις Φιλιπινέζες της Διαπλοκής, δήθεν τεχνοκράτες πλην όμως διαχρονικούς υπαλλήλους των Ολιγαρχών, νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επιφέρει την κάθαρση στο Δημόσιο βίο και θα αναδείξει το ηθικό του πλεονέκτημα;

Διαβάστε ακόμη: