Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι και καλή εβδομάδα. Φαντάζομαι οι περισσότεροι επιστρέψατε, οπότε και οι μεγαλουπόλεις αποκτούν σταδιακά τους συνήθεις γρήγορους και συνάμα αγχωτικούς ρυθμούς. Ψυχραιμία και καλή προσαρμογή…

Την Αττική οδό ποιος θα την πάρει; Πληροφορίες, φήμες και διαρροές για τα φαβορί και τα αουτσάιντερ του διαγωνισμού για την «Χρυσοτόκο Όρνιθα» των Παραχωρήσεων!

Επανέρχομαι στα θέματα της Αττικής οδού, οι Φάκελοι των προσφορών για την οποία θα ανοίξουν από το ΤΑΙΠΕΔ στις 7 Σεπτεμβρίου προκειμένου ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει τον ανάδοχο από το βήμα της ΔΕΘ κατά την τελετή έναρξης!

Και συνοψίζω στις πληροφορίες γύρω από τα φαβορί και τα αουτσάιντερ:

Πρώτον, οι πληροφορίες λένε πως ο Γιώργος Περιστέρης φέρεται να έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόταση, αναλογικά αντίστοιχη εκείνης της Εγνατίας οδού, όταν είχε προσφέρει 1,5 δις. ευρώ για μια παραχώρηση που υπολείπεται σε τεράστιο βαθμό σε σχέση με την Αττική οδό!

Δεύτερον, έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι η Macquarie σε αυτό τον διαγωνισμό δεν έχει ξεπεράσει τα όρια, όπως συνηθίζει να κάνει εκεί που έχει ενδιαφέρον (βλέπε ΔΕΔΔΗΕ, 2,1 δις. για το 49% χωρίς συμμετοχή στο μάνατζμεντ)!Και τούτο διότι μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη στην οποία αναλύθηκε ακόμη και η εξέλιξη του Ελληνικού πληθυσμού την επόμενη 25ετία, εκτιμήθηκε ότι η προσφορά θα πρέπει να μην κινηθεί πολύ μακριά από το όριο των 2 δις. ευρώ, συν- πλην 10%!

Τρίτον, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι κάποιοι ξένοι, οι Ισπανοί περισσότερο, μάλλον έχουν κάνει υψηλή πρόταση…

Τέταρτον, από ελληνικές κατασκευαστικές πηγές ακούγεται εντόνως τις δυο τελευταίες ημέρες, ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει υπάρξει οικονομική υπέρβαση από την Ιντρακάτ των Εξάρχου- Μπάκου- Καυμενάκη, που αποδεδειγμένα διαθέτουν υψηλή ρευστότητα και ταυτόχρονα έχουν εισβάλει στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή πολύ δυναμικά σε όλους τους κύριους τομείς ενδιαφέροντος, από την Ενέργεια και τις Κατασκευές μέχρι τα Media και τις Τράπεζες!

Γιατί δεν τα βρήκαν Μυτιληναίος – Περιστέρης για τον ΒΟΑΚ, που θα ονομαστεί αυτοκινητόδρομος «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» – Όλο το παρασκήνιο για την μεγάλη μάχη της Κρήτης!

Μου λένε ότι, παρά τις μέχρι και σήμερα παρασκηνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης δια μέσω του αρμόδιου υπουργείου – και όχι μόνο- Ευάγγελος Μυτιληναίος και Γιώργος Περιστέρης δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους, όσον αφορά τον διαγωνισμό για την Παραχώρηση του ΒΟΑΚ, που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου και ακόμη οι προσφορές δεν έχουν ανοίξει!

Και προφανώς δεν θα ανοίξουν όσο στο παρασκήνιο γίνονται προσπάθειες για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών!

Ο ΒΟΑΚ φέρεται να έχει μεγάλη σημασία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει αποφασίσει να δώσει στον αυτοκινητόδρομο που θα συνδέει την Κρήτη από άκρη σε άκρη, από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, το όνομα του πατέρα του, εμβληματικού πρωθυπουργού της χώρας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμούσε από την αρχή οι εργολάβοι να μην οδηγηθούν σε οξεία αντιπαράθεση που τυχόν οδηγήσει μέσω ενστάσεων και προσφυγών σε καθυστερήσεις υλοποίησης του έργου.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Μυτιληναίος, που κατεβαίνει με τον Ελλάκτωρα στον διαγωνισμό και το κατασκευαστικό αντικείμενο θα αναλάβει η Ιντρακάτ, θεωρεί ότι ο ΒΟΑΚ «του ανήκει» ως μέρος της μεταξύ των εργολάβων προσυμφωνίας!

Από την άλλη πλευρά ο Γ. Περιστέρης, που ποντάρει τα «ρέστα του» στις Παραχωρήσεις, δεν δέχεται ότι η Παραχώρηση του ΒΟΑΚ εντάσσεται στη συμφωνία των εργολάβων και επισημαίνει ότι από την μοιρασιά αυτή έχει βγει χαμένος, με έργα που για άλλους λόγους (καραμπόλες) δεν προχώρησαν βάσει του αρχικού σχεδιασμού!

Επί του προκειμένου, στο Υπ. Δημοσίων Έργων προφανώς …κοροϊδεύουν, καθώς μόλις και μετά βίας μετά τις διακοπές έχει δρομολογηθεί η σύσταση της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού, που ένας Θεός ξέρει πότε θα δεηθούν να ανοίξουν τους φακέλους των προσφορών!

Οι φήμες πάντως που αρχικά ήθελαν τον Μυτιληναίο να έχει υποβάλει υψηλή πρόταση, τώρα λένε ότι η ΓΕΚ Τέρνα εκτός από την Αττική οδό και στον ΒΟΑΚ έχει υποβάλει πρόταση με υψηλό τίμημα, καθώς οι Παραχωρήσεις κρίνονται ως υψίστης σημασίας για τον όμιλο!

Πλειστηριασμοί και ενοίκια από τα μεγαλύτερα προβλήματα του φθινοπώρου

*** Μέσα σε όλα όσα καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετέπειτα, ξεχωρίζουν δύο πολύ μεγάλα θέματα, που συνιστούν ταυτόχρονα και μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, με έντονα όμως αντικοινωνικό πρόσημο και χαρακτηριστικά. Το πρώτο και σοβαρότερο, είναι αυτό των επικείμενων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η οποία πλέον δεν προστατεύεται από κανέναν νόμο, οπότε τα funds και οι διαχειριστές είναι ελεύθεροι να προχωρήσουν νομότυπα σε εξώσεις οφειλετών. Υπολογίζεται μάλιστα ότι οι σχεδιαζόμενοι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ανέρχονται σε πάνω από 4.000 περιπτώσεις μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, αρχής γενομένης από τις πρώτες κιόλας μέρες του Σεπτεμβρίου.

***Όπως γίνεται αντιληπτό, κανένας οφειλέτης δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη στέγη του, ειδικά στις περιπτώσεις οικογενειών με παιδιά, γεγονός που με μαθηματική ακρίβεια θα απαιτήσει τη συνδρομή Αστυνομίας ή και άλλων κρατικών φορέων, για παράδειγμα της Πυροσβεστικής, όπως έχει συμβεί σε κάποιες περιπτώσεις που προηγήθηκαν μέσα στο χρόνο. Κρίνοντας από τις μέχρι τώρα κοινωνικές αντιδράσεις, οι διαχειριστές έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι θα χρειαστούν σε μόνιμη βάση τμήματα αστυνομικών δυνάμεων και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να προχωρήσουν και να ολοκληρώσουν τις κατασχέσεις. Εδώ ακριβώς αρχίζουν οι έντονοι προβληματισμοί στην κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να αγνοήσει την έντονη κοινωνική έκρηξη που θα δημιουργήσουν τέτοιες πρακτικές, ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις υπόχρεων, που έχουν δυνατότητες ρυθμίσεων, αλλά δεν τις αξιοποιούν.

***Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός από μηνύματα που φτάνουν μέσω βουλευτών, δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων και για το λόγο αυτό έχει συσταθεί μία άτυπη επιτροπή, η οποία σε συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αναζητεί εκτονωτικές λύσεις. Πλην, όμως, οι εκπρόσωποι των funds και οι διαχειριστές, δεν δίνουν πλέον κανένα περιθώριο ανοχής, μετά από τόσες παρατάσεις επί του συγκεκριμένου θέματος που αφορά την πρώτη κατοικία, αλλά και γενικότερα για το κλίμα συνεχούς αναβλητικότητας επί του συνόλου των εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών, που υπερβαίνουν τις 700.000 περιπτώσεων. Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες απόπειρες πλειστηριασμών, θα θέσουν αφενός τον πήχη των όποιων κοινωνικών αντιδράσεων, αλλά και το μέτρο των όποιων παρεμβάσεων, που μπορεί (;) η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει, έστω και με λίαν προσωρινό χαρακτήρα.

*** Το δεύτερο μέτωπο, είναι αυτό της κοινωνικής στέγης και ειδικότερα των τεχνητών ελλείψεων κατοικιών προς ενοικίαση, καθώς οι περισσότεροι των ιδιοκτητών έχουν στραφεί στο Airbnb και όσοι δεν χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες, έχουν εξακοντίσει τα μισθώματα σε απλησίαστα ύψη και για οικογένειες και για φοιτητές. Μιλάμε για πρωτόγνωρες καταστάσεις εξωφρενικά υψηλών ενοικίων, με ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα να αρκεί: δυάρι ανακαινισμένο στα Εξάρχεια, ισόγειο, με ελάχιστο φως ημέρας, ενοικιάζεται με 800 ευρώ! Υπάρχουν βέβαια και πολύ χειρότερα παραδείγματα, με δυάρι στην Κυψέλη, δεύτερου ορόφου, επιπλωμένο λέει, που νοικιάζεται στα 1300 ευρώ. Όταν ο βασικός μισθός σήμερα βρίσκεται στα 700 και κάτι ευρώ, πως μπορεί να ανταπεξέλθει μία οικογένεια, ακόμα και αν εργάζονται και οι δύο γονείς; Το θέμα αυτό, που σχετίζεται και με την κυβερνητική πρόθεση να ενισχύσει τα νέα ζευγάρια, μέσω του προγράμματος “Σπίτι μου”, αποτελεί ήδη μεγάλη μάστιγα και στην κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθούν ότι μόνο και μόνο η αύξηση των κονδυλίων που προορίζονται για το πρόγραμμα αυτό, όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά μπορεί να επιφέρουν και το αντίθετο του αναμενομένου αποτέλεσμα, με τους ιδιοκτήτες, αντί να μειώνουν τα ενοίκια, να τα αυξάνουν, προσδοκώντας σε οφέλη από την κρατική αρωγή υπέρ γονέων και νέων ανθρώπων. Αλλά, παρά τα αντίστοιχα μέτρα που λαμβάνουν άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εδώ οι πλατφόρμες παραμένουν ανεξέλεγκτες, ακόμα και στα κέντρα των πόλεων. Μήπως θα έπρεπε ακριβώς από την περίπτωσή τους να ξεκινήσουν κάποια πρακτικά μέτρα, υποχρεώνοντας φυσικά και τους ιδιοκτήτες σε ενοικιάσεις μέσω πλατφορμών για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και κυρίως τους θερινούς μήνες, όπως ήδη συμβαίνει σε Βαρκελώνη, Παρίσι και αλλού;

Μητρώο εμπόρων «σκραπ» τώρα, για να μειωθούν οι κλοπές μεταλλευμάτων, εξαρτημάτων και καλωδίων χαλκού

*** Με αφορμή τις τελευταίες φωτιές και ειδικά αυτή της Φυλής που επεκτάθηκε και στην Πάρνηθα, αλλά με αιτίες πολύ πιο σοβαρές και μακροχρόνιες, αφού ξηλώνονται δίκτυα τηλεπικοινωνιών και καταστρέφονται υποδομές, ακόμα και στις σιδηροδρομικές γραμμές, εκεί στα συναρμόδια υπουργεία μήπως θα έπρεπε ήδη να έχουν κινητοποιηθεί, για να προστατεύσουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες; Είναι σε όλους γνωστό, ότι όσοι επιδίδονται σε αυτές τις κλοπές και αναγκαστικά καταστροφικές, το υλικό που κλέβουν, “κάπου” το διοχετεύουν, “κάποιοι” το αποδέχονται, το πληρώνουν με μικρό και μαύρο τίμημα και κερδίζουν πολύ μεγάλα ποσά είτε από την εμπορία του σε δεύτερο χέρι είτε από την αξιοποίησή του, εφόσον πρόκειται για βιομηχανίες ή ακόμα και βιοτεχνίες.

***Το φαινόμενο έχει προσλάβει επικίνδυνες καταστάσεις πανελλαδικά, καθώς οι κλοπές γίνονται πλέον ακόμα και σε οργανωμένες αποθήκες υλικών, με τους ιδιοκτήτες να μην μπορούν να βρουν λύσεις ή να επανακτήσουν τα εμπορεύματά τους. Το φαινόμενο αυτό των συμμοριών, που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, αρχικά με τις άχρηστες μπαταρίες αυτοκινήτων, έχει πλέον λάβει πανελλαδικές διαστάσεις, με κυκλώματα που χρησιμοποιούν συνήθως αθίγγανους για την πρακτική δουλειά, αλλά με πρωτεργάτες ημεδαπούς και κάποιες φορές και αλλοδαπούς, οι οποίοι έχουν και τις κατάλληλες επαφές για τη διοχέτευση του εμπορεύματος. Όλο αυτό το κύκλωμα, αν υπάρχει η βούληση, είναι εύκολο να εντοπιστεί, όχι μόνο με αστυνομικού χαρακτήρα μέτρα, αλλά και με τη θεσμοθέτηση από την πολιτεία και τα συναρμόδια υπουργεία Μητρώου επιχειρήσεων εμπορίας ανακυκλώσιμων μεταλλικών υλικών (σκραπ). Αλλά και δεύτερο βαθμό και αντίστοιχου Μητρώου επιχειρήσεων υποδοχής παρόμοιων προϊόντων αυτής της προέλευσης. Μέσω του Μητρώου μπορεί να διασφαλιστεί ο αποτελεσματικός έλεγχος της αγοράς, με την αντιστοίχιση των τιμολογίων αγορών και πωλήσεών τους, ενώ όσοι δεν συμμορφωθούν και μείνουν εκτός, θα είναι πλέον πολύ εύκολο να εντοπιστούν.

***Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά Επιμελητήρια έχουν απευθυνθεί στα οικονομικά υπουργεία, μεταξύ των οποίων και το ΕΒΕΘ, ζητώντας την δημιουργία Μητρώου καταγραφής επιχειρήσεων και εμπόρων που δέχονται ή επεξεργάζονται κάθε είδους σκραπ, προκειμένου να μετριαστεί τουλάχιστον η σημερινή κατάσταση καθημερινών κλοπών και καταστροφών δικτύων και υποδομών, που περιέχουν μεταλλεύματα, κυρίως χαλκό και σε δεύτερο βαθμό κράματα σιδήρου. Σημειωτέων ότι ο…κλάδος αυτός των κλοπών μεταλλευμάτων, έχει πλέον και εξαγωγική δραστηριότητα προς γειτονικές χώρες, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο επιτακτική τη δημιουργία του προαναφερόμενου Μητρώου.

ΑΒΑΞ: Αυτόνομη πορεία, ενώ οι δυνητικοί μνηστήρες πληθύνονται – Ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων 3,4 δισ. ευρώ

*** Ο όμιλος ΑΒΑΞ, από τους μεγαλύτερους σήμερα κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, αθόρυβα, αλλά μεθοδικά αυξάνει θεαματικά το ανεκτέλεστο έργων που αναλαμβάνει, ισχυροποιώντας τη θέση του στον κλάδο και αφήνοντας πίσω του τις δύσκολες ημέρες του παρελθόντος και τις διαμάχες μετόχων που τον κρατούσαν σε ιδιότυπη ομηρία. Πέραν των μεγάλων έργων που εκτελεί ήδη, όπως η Γραμμή 4 Μετρό, η εταιρεία αναλαμβάνει συνεχώς νέα έργα, με πιο πρόσφατα τα τρία νοσοκομεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και το έργο στη Ρουμανία. Ειδικότερα για τα τρία νοσοκομεία, του νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, με χρηματοδότηση από το ΙΣΝ, μετά από πολύμηνη προσπάθεια, όλα τα εμπόδια παραμερίστηκαν και επανεκκινεί τη διαδικασία κατασκευής και των τριών νέων δημόσιων νοσοκομείων. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί καθώς κατατέθηκαν πολύ υψηλότερες προσφορές από τις προβλεπόμενες, έως και δυόμιση φορές, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί άγονος.

***Ο ΑΒΑΞ είχε εκθέσει με επιστολή της στο ΙΣΝ την διάθεσή του να αιτιολογήσει την προσφορά του, καθώς και την πρόταση να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία ώστε το έργο να προχωρήσει. Έτσι έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, στην υπογραφή της οριστικής σύμβασης, έναντι του ποσού των 443 εκατ. ευρώ. Μετά τη νέα αυτή σύμβαση, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του Ομίλου ΑΒΑΞ υπολογίζεται σε 3,4 δισ. ευρώ. Τα τρία νέα νοσοκομεία αποτελούν τη μεγαλύτερη σύμβαση κτιριακού έργου στη χώρα. Σε λιγότερο από τρεις μήνες η ΑΒΑΞ έχει αυξήσει το υπογεγραμμένο ανεκτέλεστό της σε περισσότερο από 1,116 δισ. ευρώ. Τέλος, Μαΐου ανακοινώθηκε σταθμός παραγωγής ενέργειας στην Ρουμανία 673,5 εκατ. ευρώ και τώρα, με τα επιπλέον 443 εκατ. ευρώ.

***Υπό αυτές τις εξελίξεις, καθίσταται σαφές ότι η διοίκηση της εταιρείας και οι βασικοί της μέτοχοι, απλώς παρακολουθούν τα όσα λέγονται και γράφονται περί συγχώνευσης ή και εξαγοράς από άλλον ή άλλους ελληνικούς ή ξένους ομίλους. Είναι βέβαιο, παρά τις επίσημες διαψεύσεις, ότι έχουν δεχτεί διάφορες προτάσεις, ακόμα και από ξένα Funds και όχι μόνο ομοειδείς εταιρείες ή ομίλους, αλλά δεν έχουν κανέναν λόγο να προχωρήσουν τώρα σε παρόμοιες κινήσεις, όταν τα έργα αυξάνονται, τα δάνεια έχουν συμμαζευτεί και η κερδοφορία έχει αποκατασταθεί σε σημαντικό βαθμό. Βέβαια, όλα αυτά ισχύουν, όπως πάντα, μέχρι αποδείξεως του εναντίου…

Ενδιαφέρουν

*** Το Χρηματιστήριο κρατάει τη δυναμική του και τα όποια σκαμπανεβάσματα είναι από φυσιολογικά μέχρι εισαγόμενα πολλές φορές, καθώς και η δική μας αγορά, δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από όσα συμβαίνουν διεθνώς. Αυτή η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα έχει και ρευστοποιήσεις, αλλά και κινήσεις…προετοιμασίας, καθώς ο Σεπτέμβριος απέχει μόλις λίγες ημέρες.

*** Και εννοώ ότι οι προσδοκίες για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας, μετά από τόσα χρόνια, φυσιολογικά εμπεριέχουν και ανάλογες προσδοκίες από τους επενδυτές για ακόμα καλύτερη πορεία και της χρηματιστηριακής αγοράς. Άλλωστε, το ενεργητικό των εισηγμένων, μετά την αναβάθμιση, εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιαστεί, με ότι κι αν αυτό σημαίνει σε επίπεδο τιμών των μετοχών.

*** Πάντως, ακόμα κι αν δεν έρθει τώρα η ανάκτηση, θεωρείται βέβαιο ότι θα έρθει μέσα στο χρόνο, αν και οι πλέον συντηρητικοί βλέπουν αρχές του 2024 και είναι πιθανόν να επιβεβαιωθούν, αν γενικότερα οι οικονομίες και ειδικότερα η ελληνική, δεν παρουσιάσουν την αναμενόμενη πορεία.

*** Σε εταιρικό επίπεδο, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις και ανατροπές, με δεδομένο ότι μπορεί να έχουμε αποεπενδύσεις σε κάποιους τομείς (π.χ. υγεία), αλλά και αναθέσεις μεγάλων έργων, που άλλους θα ευνοήσουν και άλλους θα δυσαρεστήσουν.

*** Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, έχει ήδη σημάνει συναγερμό σε όλες τις εξαρτώμενες οικονομίες. Από ότι βλέπετε, τα καύσιμα πήραν την ανιούσα κατακαλόκαιρο και όσοι θέλουν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης, προβληματίζονται για τον καταλληλότερο χρόνο προμήθειας.

*** Βλέπω πολλά ρεπορτάζ για την έξαρση κατασκευής και ζήτησης πολυτελών κατοικιών. Πολύ ωραία, να κινείται το χρήμα. Αλλά, μία απορία την έχω, καθώς μεταξύ αυτών που έχουν την οικονομική δυνατότητα, περιλαμβάνονται και πρώην βασικοί μέτοχοι εταιρειών που χρεοκόπησαν… Που βρήκαν άραγε τα κεφάλαια;

*** Στα τρόφιμα μαθαίνω ότι υπάρχει κινητικότητα έντονη, λόγω συγκυριών ή όχι, σημασία έχει ότι συζητούνται κάποια ενδιαφέροντα deals. Κλάδος με κινητικότητα, επίσης, αυτός της πληροφορικής.

ΚΟΥΙΖ: Ο μεγάλος όμιλος, με διεθνή παρουσία, υπήρχε λόγος που δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση με τους Ινδούς επιχειρηματίες ή ήταν απλώς (πολύ σοβαρή) παράλειψη;

Αυτά και για σήμερα κυρίες μου και κύριοι. Καλή σας εβδομάδα, καλή προσαρμογή. Την καλημέρα μου!

Διαβάστε ακόμη: