Οι διεθνείς μετοχές κατάφεραν να κάνουν ένα ριμπάουντ – έκπληξη τον Ιούλιο, παρά το ότι πρώτον, οι κεντρικές τράπεζες προχώρησαν σε επιθετική αύξηση των επιτοκίων, δεύτερον συνεχίστηκε η αύξηση του πληθωρισμού και τρίτον, δεν φαίνονται σημάδια τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η UBS, «θεωρούμε ότι είναι ακόμα υπερβολικά νωρίς για να ενθουσιαστούμε για την ανάκαμψη του Ιουλίου, δεδομένης της αβεβαιότητας και των προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά μας. Συμβουλεύουμε τους επενδυτές να συνεχίσουν να επενδύουν, να αποφεύγουν να τοποθετούνται σύμφωνα με ένα και μόνο σενάριο και να διασφαλίσουν ότι έχουν ισχυρό χαρτοφυλάκιο που θα μπορεί να αποδίδει ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

Όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο Μαρκ Χέφελε, CIO της UBS Global Wealth Management

«Τον Ιούλιο ο S&P 500 έκανε άλμα 9,1% σβήνοντας τις απώλειες του Ιουνίου, ενώ ο MSCI All Country World Index ενισχύθηκε για πρώτη φορά σε πέντε μήνες κερδίζοντας 6,9%. και οι δυο δείκτες κατέγραψαν τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη τους από τον Νοέμβριο του 2020. Ωστόσο, συμβουλεύουμε τους επενδυτές να μην επαναπαύονται και πολύ στη θετική εικόνα του Ιουλίου.

Νομίζουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και ότι οι αγορές θα παραμείνουν σε αναταραχή τους επόμενους μήνες».

Και συνεχίζει:

«Εχουμε σχεδόν δύο μήνες οικονομικών στοιχείων που θα αποτιμηθούν από τις αγορές, ως την επόμενη συνάντηση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC ) στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Οι οικονομικές ανακοινώσεις έχουν αποκτήσει κρίσιμη σημασία αφού ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είπε ότι η απόφαση του Σεπτεμβρίου θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα. Παρά τα δύο τρίμηνα οικονομικής συρρίκνωσης, η Fed θα θέλει να δει συγκεκριμένα σημάδια μείωσης των πληθωριστικών πιέσεων, ειδικά στην αγορά εργασίας. Έτσι, παραμένουμε ουδέτεροι στις μετοχές. Προτιμούμε περιουσιακά στοιχεία αξίας και υψηλής ποιότητας έναντι των μετοχών ανάπτυξης, καθώς πιστεύουμε ότι οι τίτλοι ανάπτυξης εξακολουθούν να είναι ακριβοί σε σχετικούς όρους και συσχετίζονται αρνητικά με τα πραγματικά δεδομένα. Έχουμε μια προτίμηση για τις μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας. Μεταξύ διαφόρων τομέων, προτιμούμε τις μετοχές ενέργειας και υγείας».