Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η UBS δίνοντας στους μετόχους μεγαλύτερη ορατότητα ως προς τις αποδόσεις, καθώς η ελβετική τράπεζα στοχεύει στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse. Επαναγορά μετοχών έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2024.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο συνήθως διαρκεί δύο χρόνια, πρόκειται να ξεκινήσει στις 3 Απριλίου. «Φιλοδοξία μας είναι οι επαναγορές μετοχών να ξεπεράσουν το επίπεδο πριν από την εξαγορά μέχρι το 2026», ανέφερε η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη σε ανακοίνωσή της.

Η UBS ανακοίνωσε την επανεκκίνηση των επαναγορών τον Φεβρουάριο, σηματοδοτώντας την πεποίθηση ότι θα επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά την ενοποίηση με την Credit Suisse. Παράλληλα, η τράπεζα έχει καταγράψει δύο συνεχόμενες τριμηνιαίες ζημίες και ο διευθύνων σύμβουλος Σέρτζιο Ερμότι δήλωσε ότι το 2024 θα είναι μια πιο δύσκολη χρονιά.

«Στις 3 Απριλίου 2024, σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών του 2024 ύψους έως 2 δισ. δολ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το 2024 αναμένεται να επαναγοράσουμε έως και 1 δισ. δολάρια  από τις μετοχές μας, ξεκινώντας μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της UBS  και της Credit Suisse, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι επαναγορές μετοχών πραγματοποιούνται όταν οι επιχειρήσεις αγοράζουν τις δικές τους μετοχές στο χρηματιστήριο, μειώνοντας το ποσοστό των μετοχών που βρίσκονται στα χέρια των επενδυτών. Προσφέρουν έναν τρόπο στις εταιρείες να επιστρέφουν μετρητά στους μετόχους -μαζί με τα μερίσματα- και συνήθως συμπίπτουν με την άνοδο της μετοχής μιας εταιρείας, καθώς οι μετοχές λιγοστεύουν.

Διαβάστε ακόμη: